Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Je čas na letní šaty: Jaké vám budou slušet?

5. června 2016 | 06:00

Nedočkavě vyhlížíme letní teploty, vy také? Pokud ano, můžete si čekání zkrátit nákupem zbrusu nových letních šatiček. Abyste nesáhla vedle, zmapovaly jsme pro vás aktuální trendy. Dobrou zprávou je, že některé loňské stále přetrvávají.

Evergreeny

Není žádným překvapením, že stejně jako loni a vlastně i několik sezon předtím jsou hitem květiny. Pokud máte doma alespoň jedny šaty s potiskem květin, máte vyhráno. Letos jsou častější drobná kvítka většinou na podkladu jedné z barev roku 2016, tedy na podkladu pudrově růžové nebo nebesky modré. Velké květiny stojí letos trochu v pozadí, tedy až na vlčí máky. Ty mohou být jakkoliv velké, klidně jen jeden květ na celých šatech, a budou vypadat báječně.

Kromě květin se na výsluní drží i nadčasové proužky, ale pozor! Tenké proužky se letos nosí svisle a silné pruhy zase vodorovně. Novinkou letošního léta jsou vzory, které kombinují etno a hippie trendy 70. let. Budou skvělou alternativou pro ženy, které si příliš nepotrpí na cukrové barvy a mnohem lépe se cítí v zemitých tónech.

Střihy pro všechny

Co se týče střihů, letos si vybere úplně každý. Snad jen ženy, které si oblíbily hluboké výstřihy, budou zklamané. Letos totiž frčí rafinovanost. Takže výstřihy nahradily průsvitné materiály, otevřená záda nebo obtažené střihy, které zvýrazní dámské přednosti. V kurzu jsou špagetová ramínka, šaty ve střihu vesty, dlouhé rukávy, ale i rukávy spadlé na ramena.

Chybu neuděláte ani v košilových šatech, které byly nejvýraznějším hitem loňské sezony. Letos máte zkrátka volnou ruku, takže určitě nešlápnete vedle!

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!