Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Návod na domácí pedikúru: 6 rad, jak mít dokonale hebká chodidla

  • 1. června 2016 | 06:00

    Často máme tendence zapomínat na své nohy, jelikož spoléháme na to, že je nikdo nevidí. Ale přemýšlejte! Se suchými patami nikdy skvělého vzhledu nedocílíte. Chodidla si zaslouží stejnou péči jako vaše vlasy a pleť. Péče o chodidla nevyžaduje drahé přípravky ani neustálé návštěvy pedikérky. S našimi jednoduchými triky docílíte hladkých nohou během několika okamžiků.

  • 1. Rozlučte se se zažloutlými nehty

     

    Autor: Shutterstock.com
     
    Barevné laky umí způsobit velkou neplechu. Po jejich odlakování na nehtech vznikne ošklivý žlutý povlak, který ani pečlivým drhnutím nejde odstranit. Co s tím? Díky bělicí zubní pastě nehty snadno vybělíte. Pastu naneste na nehet a nechte ji chvilku působit. Pomocí starého zubního kartáčku pak nehty krouživými pohyby vyčistěte. Po tomto kosmetickém rituálu nezapomeňte svá chodidla ošetřit nehtovým olejíčkem nebo krémem.

     

  • 2. Obyčejná vazelína dokáže zázraky


     
    Autor: Profimedia.cz

     
    Chcete-li se ráno probudit s hebkými patami, máme pro vás "ultrajednoduchý" trik. Na chodidla naneste vazelínu a navlékněte si ponožky. Uvidíte, že ráno budou vaše nohy hladší a jemnější.

     

  • 3. Horká koupel může uškodit


     
    Autor: Profimedia.cz

     
    Nádherné vůně, nadýchaná pěna a tlumené osvětlení. Horká koupel je pro mnoho z nás dokonalým relaxem. Jenže dlouhé máchání v teplé vodě pokožku vysušuje. Proto je dobré do koupele přidat několik kapek olivového oleje pro extra hydrataci pokožky.

  • 4. Stará kůže musí pryč

    Autor: Shutterstock
     
    Hebkých chodidel nejsnadněji dosáhnete kvalitní hydratační péčí a pravidelným obrušováním pemzou, která odstraní zbytky kůže a vyhladí paty dohladka. Jako účinnou prevenci používejte i speciální peeling na nohy.

     

  • 5. Jak na oteklé nohy?


     
    Autor: archiv

     
    Trápí-li vás oteklé nohy, namočte je do studené vody s ledem a malým množstvím tea tree oleje. Ten nohy osvěží, a zabrání tak vzniku otoku. Tea tree olej navíc pomáhá chodidla ochránit proti nadměrnému pocení a následnému zápachu.

     

  • 6. Dokonale upravené nehty jako základ pedikúry


    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

     

    Pomocí speciálních kleštiček na nehty a na nežádoucí kůžičky si svá chodidla snadno upravíte do požadované podoby. Pro snadné lakování nehtů použijte takzvané „toe separátory“, které vaše prsty jemně oddělí a umožní vám pohodlnou aplikaci laku i jeho snadné uschnutí bez zbytečných nehod.

     

Autor: Prezentace klienta
Klíčová slova:  letní trendy, chodidla, nohy, suché paty, nehty