Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Chcete více nápadníků? Stačí mít krásné vlasy.

  • 31. května 2016 | 10:00

    Mít dlouhé, krásné a zdravé vlasy není tak obtížné. Nevyžaduje to drahé přípravky, neustálé návštěvy kadeřníka, ani polykání hrstí drahých vitamínů. Chce to jen vzít rozum do hrsti a obrnit se trpělivostí. Nezapomínejte, že vlasy jsou vizitkou každé ženy. Proto byste o ně měla s láskou pečovat. Že nevíte jak? Přinášíme několik rad a triků, které nezatíží vaši peněženku!

  • Základem je kondicionér

    Autor: shutterstock.com

    Vlasy potřebují dostatečnou výživu, proto je nutné používat kvalitní kondicionér, který pokryje vlasové vlákno tenkým filmem, který zahladí poškozená místa.

  • Speciální šampon

    Autor: shutterstock.com

    Pozor na chlór a slanou vodu. Po koupání v bazénu si nezapomeňte vlasy opláchnout ve sladké nechlorované vodě. A pokud jste navíc světlovlasí, pozor na zelený nádech, který by mohl chlór způsobit, volte podle toho speciální šampon.

  • Pozor na slunce

    Autor: Shutterstock.com

    V létě na vlasy používejte produkty s UV filtry, které chrání nejen vlasy, ale i pokožku hlavy před nebezpečným slunečním zářením.

  • Před mytím rozčesat

    Autor: Shutterstock

    Rozčešte vlasy před mytím. Odstraníte zacuchané a vypadlé vlasy, nebudou se potom uvolňovat při šamponování a ucpávat odpad.

  • Ochrana před sluncem pro barvené vlasy

    Autor: profimedia.cz

    Pokud máte vlasy barvené nebo melírované, snažte se je co nejvíce skrývat před ostrými slunečními paprsky. Ideálním řešením jsou slušivé klobouky či šátky.

  • Vyhněte se nepřirozenému vysoušení

    Autor: Shutterstock.com

    Vyhýbejte se přístrojům. Žádné sušení, kulma, zvláště pak žehlení. Pokud už nutně musíte vlasy foukat či sušit, dělejte to minimálně. Pokud musíte používat kulmu, zkuste ji raději vyměnit za měkké natáčky. Jestliže ale trváte na používání natáček, kulmy, či  žehličky, denně, zapomeňte na dlouhé zdravé vlasy.

  • Zrzavé - více citlivé

    Autor: shutterstock.com

    Pokud je barva vašich vlasů zrzavá, dbejte na jejich ochranu o to více. Barevné pigmenty jsou totiž nestabilní a vlasy vám můžou vyblednout do oranžové nebo dokonce žluté barvy.

  • Méně je někdy více

    Autor: shutterstock.com, archiv firem

    Nezatěžujte zbytečně vlasy používáním mnoha produktů, nejen, že ztratí svůj tvar, ale jsou zbytečně těžké a ztrácí objem.

  • Rostlinná péče

    Autor: shutterstock.com

    Aktuálním trendem je používání rostlinných olejů z exotických květin a ořechů. Aplikují se na suché i mokré vlasy. Navíc z nich můžete udělat zábal, nechat působit do rána a pak umýt.

  • Teplá voda na závěr

    Autor: Shutterstock.com

    Po mytí vlasů si na hlavu pusťte proud příjemně teplé vody a vše důkladně smyjte. Pozor, horkou vodou se může urychlovat maštění vlasové pokožky a studená nemá na kvalitu vlasů žádný vliv.

  • Zastřihněte konečky

    Autor: Shutterstock

    Roztřepené konečky se nebojte zastřihnout. Návštěva kadeřníka výrazně prospěje nejen tvaru vašeho účesu, ale také vitalitě vlasů. I malé zastřižení roztřepených konečků se projeví na jejich celkovém vzhledu. Pokud dále budete o vlasy správně pečovat, můžete nepěknému třepení a lámání vlasů výrazně předejít.

    Co se bude nosit letos na jaře? Aktuální trendy naleznete v našem Letním speciálu!

Autor: mba