Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

6 zásad správného opalování: Znáte je?

  • 1. června 2016 | 06:00

    Pokud chcete i vy být letos v létě v kurzu, vsaďte na bronzové opálení. Myslete ale také na to, že opalování není zdravé, proto byste měli dodržovat určité zásady zdravého opalování.

  • 1. Hydratujte pokožku týden předem

    Autor: profimedia.cz

    Už týden před začátkem dovolené, na níž se budete intenzivně slunit, byste měli začít s hydratací kůže. Denně používejte hydratační tělová mléka a krémy na obličej. Vaše pokožka se musí připravit na sluneční paprsky a UV záření, které kůži vysušují. Nezapomínejte na hydratace zevnitř a dodržujte pitný režim.

  • 2. Přes poledne buďte ve stínu

    Autor: Shutterstock.com

    Právě během poledne je sluneční aktivita nejsilnější – proto se v tuto dobu na přímém slunci zdržujte minimálně. Nezapomínejte na to, že spálit se dá i ve stínu. Sluneční paprsky se totiž odrážejí například od vody, betonu nebo od písku. Proto vždy používejte opalovací krémy s ochranným faktorem třicet. Stejné opatření dodržujte i v případě, že je slunce schované pod mraky.

  • 3. Na slunění se včas připravte

    Autor: Shutterstock.com

    Nenatírejte se až na pláži nebo na koupališti. Krémy a opalovací oleje naneste ideálně půl hodiny před opalováním. Teprve pak budou tyto přípravky účinné. Pravidelné natírání by se mělo opakovat každé 2 až 3 hodiny a pokaždé, když vylezete z vody. I když používáte voděodolný krém, jeho vrstva se může koupáním narušit.

  • 4. Začněte s opalováním už před dovolenou

    Autor: shutterstock.com

    Je dobré už pár týdnů před dovolenou začít s pravidelným lehkým opalováním. K tomu přidejte pití mrkvové šťávy nebo tabletky s karotenem a na plážích pak brzy zapadnete mezi domorodce. Ale pozor, všechny přípravky na udržení barvy konzumujte v rozumné míře.

  • 5. Otestujte alergii

    Autor: 

    Mějte na paměti, že mezi 12 a 16 hodinou pochytáte 75 procent slunečního záření dne a že žádný prostředek vás neochrání úplně. Proto k slunění přistupujte rozumně. Pokud máte nevyzkoušený opalovací krém, nejdřív si ho trochu naneste na čtvereček kůže a nechte ho pár minut působit. Tak zjistíte, zda jste na něj alergičtí.

  • 6. Po opalování se hydratujte

    Autor: profimedia.cz

    Po opalování se vysprchujte a následně své tělo namažte takovým přípravkem, který prodlužuje opálení a navíc pokožku zklidňuje a zvláčňuje.

Autor: Prezentace klienta
Diskuse ke článku
.