Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Líčení zralé pleti

S inkontinencí se během života potýká zhruba polovina žen.
27. května 2009 | 06:55

I přes svůj věk se velice ráda líčím. Nejsem si však jistá, zda postupuji správně, protože se mi po nalíčení zvýrazňují vrásky. Petra (65), Kolín

Velice oceňujeme, že patříte mezi ženy, které i navzdory věku dbají na svou vizáž. Dokonalé nalíčení vyžaduje tři kroky:

1. Jako základ pod make-up používejte kvalitní denní krém, který pleť vyživí a ochrání, ale zároveň nemá příliš mastné složení. Důležité je, aby obsahoval UV faktor.

2. Obstarejte si speciální protivráskový make-up určený pro sušší zralou pleť. Má velmi dobrou krycí schopnost, sjednocuje tón pleti a obsahuje pigmenty, které se nedostávají do vrásek. Díky vysokému UV faktoru znásobuje ochranu pleťových buněk.

3. Na make-up vždycky naneste pudr. Vhodný je sypký a transparentní, který se nejlépe dokáže přizpůsobit povrchu pleti, aniž by zvýraznil make-up. Dnešní pudry se vyrábějí moderními technologiemi tak, aby nevysušovaly pleť. Na závěr použijte jemné oční stíny v závislosti na tónu pleti, barvě očí, oblečení... Proti rozpíjení rtěnky můžete použít speciální krém nebo tyčinku.

Autor: 

Autor: zpracovala: mif