Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Julia Roberts vynesla největší vlasový trend pro letošní jaro! Podlehnete mu i vy?

5. dubna 2023 | 06:00

Buď ji milujete, nebo nesnášíte. Tak či tak – ofiny hlásí letos comeback! Tomuto trendu podlehla také hollywoodská kráska Julia Roberts, která běžně nosí navlněné vlasy s pěšinkou uprostřed. Nastolila tak jarní vlasový trend, který možná pohltí i vás!

Na představení luxusních šperků a hodinek Chopard ve švýcarské Ženevě dorazila Julia Roberts se zcela novou image. Oblek v odstínu slonoviny rozzářily její navlněné zrzavé vlasy a velkým překvapením byla hustá ofina střižená těsně pod obočím. Proměnu má na svědomí její dlouholetý přítel a kadeřník Serge Normant. "S Julií jsme často mluvili o ofinách, které nosila již v minulosti a líbily se jí. Rozhodnutí znovu ofinu ostříhat bylo tak velmi rychlé a spontánní," uvedl pro magazín People. Netradiční proměna dodala jejímu vzhledu svěží jarní nádech, a pokud přemýšlíte o změně image i vy, může být pro vás Julia Roberts inspirací.

VIDEO: 7 největších vlasových trendů roku 2023...

Video se připravuje ...
7 největších vlasových trendů roku 2023 • VIDEO: Videohub

Pokud i vy koketujete s myšlenkou, že svůj účes ozvláštníte ofinou, poraďte se nejprve se svým kadeřníkem. Ke každému tvaru obličeje se totiž hodí jiná a je potřeba zvážit také její náročnost. Občas s ní totiž není řeč, lítá na všechny strany a je s ní trochu víc práce. Rozhodně si ji zbrkle nestříhejte doma a svěřte se do péče profesionála.

Letos se nosí ofina rovně střižená, prostříhaná, v kurzu je také mikro ofina, ale může být i přerostlá. Navíc sluší opravdu všem typům obličeje, stačí si vybrat tu pravou pro vás. Jaká se k vám bude hodit a na jakou raději zapomeňte? Nahlédněte do fotogalerie slavných krásek s ofinou a inspirujte se!

Oválný obličej

Jste majitelkou oválného obličeje? Pak máte vyhráno! Tento tvar obličeje snese jakýkoliv střih ofiny, takže můžete klidně experimentovat. Inspirací pro vás může být zpěvačka Katy Perry, která už měla na hlavě snad opravdu všechno. Jednu dobu nosila baby ofinu, která je i letos velkým hitem. Zkusit ale můžete i ofinu delší, prostříhanou, zvlněnou nebo patku. Vám bude slušet zkrátka vše.

Kulatý obličej

S kulatou tváří to už nebude tak jednoduché. Většinou se vybírá styl ofiny, který obličej zúží. Vhodnou variantou bude prostříhaná, delší ofina, která kulatost obličeje chytře zamaskuje. Rozhodně se vyhněte rovně střižené ofině, která by kulatý obličej ještě víc zvýraznila. Zkusit můžete také patku na stranu – stejně jako Emma Stone.

Hranatý obličej

Pokud máte tento typ obličeje, ideální pro vás bude styl ofiny, který vaše rysy zjemní a opticky prodlouží. Ideální volbou pro vás budou prostříhané vzdušné patky, které mohou být lehce zvlněné. Zkusit můžete také lehce prostříhanou ofinu podle herečky Olivie Wilde. Slušet vám bude také úprava na stranu. Vyhnout byste se měla husté ofině střižené podle pravítka a příliš krátké ofině. 

Srdcovitý (trojúhelníkový) obličej

Ofina je pro tento typ obličeje skvělým řešením, protože vyrovnává špičatou bradu a šíři čela. Rovný střih ofiny ale nebude ideální volbou. Slušet vám bude delší patka na stranu, kterou nosí například herečka Reese Witherspoon. Důležité je, aby ofina působila vzdušně a abyste ji neměla připláclou na čele. Hustá, rovně střižená ofina je tabu.

Ofinu raději ne!

Úprava ofiny dá občas celkem zabrat, proto by se jí měly vyhnout ženy, které mají kudrnaté vlasy. Musely by si ji tak každý den žehlit. To by vedlo jen k tomu, že by vlasy brzy vypadaly nezdravě a byly by krepaté. Zároveň může být ofina problematická pro ženy, kterým se hodně mastí vlasy i pleť. Čelo se tak musí přepudrovávat ještě více než normálně. 

Velký výběr přípravků pro krásné vlasy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová