Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sexy kouřové líčení podle celebrit: Hravě ho zvládnete i doma!

Fotografie
23. listopadu 2019 | 06:00

Výrazné kouřové líčení se na denní nošení příliš nehodí, ale na párty budete díky němu za hvězdu! Moc dobře to ví taky slavné krásky, které většinou na červený koberec volí právě tento styl líčení. Inspirujte se u celebrit a buďte královnou všech večírků!

Na všech večírcích a společenských akcích vypadají jako bohyně. Úchvatné róby podtrhují dokonalé účesy a make-up. Základem jejich bezchybného vzhledu jsou často "kouřovky", díky kterým vyniknou oči a které vypadají proklatě sexy! Možná vám připadá, že jsou až příliš složité, ale s trochou praxe vykouzlíte tento dramatický look jedna dvě! A my vám poradíme, jak na to!

Pleť bez chybičky

Základem je dokonalý make-up, kterým zamaskujete všechny chybičky. Bronzer, výraznou tvářenku nebo rtěnku ale vynechte, protože kouřové stíny jsou už tak dost výrazné a hlavní roli hrají hlavně oči. Při líčení nikam nespěchejte. Stíny musí být dokonalé!

Na víčko rozhodně použijte nějaký podklad, a to nejlépe bázi pod oční stíny. Nebo vám postačí pouze fixační pudr – díky těmto produktům vám oční stíny déle vydrží a budou se lépe nanášet. Vsaďte nejen na kvalitní oční stíny, ale také na kvalitní štětce. Použít byste měla dva, a to jeden menší na detaily a jeden větší na stínování do ztracena.

Nebojte se barev

Kouřové líčení neexistuje pouze v černé variantě, ale hezky vypadajícího výsledku docílíte také s pomocí hnědé nebo vínové, které vyzkoušela například herečka Olivia Wilde. Do líčení můžete zakomponovat také trochu stínu s metalickými odlesky nebo třpytkami. Světlejší typy by měly volit jemnější barvy, ale brunetky si mohou dovolit nejtmavší kouřové líčení s dramatickou oční linkou.

5404778:gallery:true:true

Pozor na tvar oka

Na řadu přichází stínování. Nezapomeňte pod obočí a do vnitřního koutku oka nanést světlejší stín, abyste oko opticky otevřela. Stínování ale neznamená pouze nanést na víčko barvy vedle sebe, ale všechny barvy musíte šikovně propojit. Chce to čas a trpělivost, ale uvidíte, že čím víc si s nimi vyhrajete, tím hezčí budou! Stíny zapracovávejte malými krouživými pohyby, dokud nebude efekt souměrný na obou stranách.

Slavné krásky a kouřové líčení. Která se vám líbí nejvíce?

U malých očí dejte přednost světlejším stínům a projasněte vnitřní koutek oka. Pokud máte oči blízko u sebe, nanášejte nejtmavší barvy k vnějšímu koutku oka, abyste oči opticky oddálila. U očí daleko od sebe je to přesně naopak. U zapadlých očí volte raději světlejší barvy. Celé kouřové líčení nezapomeňte doplnit oční linkou a řasenkou.

Autor: Aneta Valešová