Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Silvestrovská dokonalost

18. prosince 2006 | 10:00

Tři krásky z redakce BpŽ se nechali zkrášlit v salonu Visage Factory. Podívejte se s námi na výsledek

Chcete při silvestrovské oslavě zazářit? Inspirujte se a uvidíte, že budete naprosto neodolatelná. A pamatujte, že platí: jak na Nový rok, tak po celý rok. Spolu s produkční naší redakce Bohdanou Novákovou a redaktorkami Olgou Poucheovou a Terezou Netolickou jsme zavítali do salonu Visage Factory. O část naší redakce se tam starali odborníci, kteří běžně pečují o známé české osobnosti. Redakci se dostalo té nejlepší péče a výsledek celodenní práce byl naprosto úchvatný. Každé líčení byl naprostý originál a účes s oblečením dodal každé ze zúčastněných na dokonalosti. U každé slečny se odborníci nechali inspirovat jiným obdobím minulého století. Posuďte sama, jak se jim to podařilo.


STYLING Džamila Nováková Velice příjemná stylistka Džamila vybrala pro naše redaktorky slavnostní silvestrovské oblečení a doplňky, které se pro ně hodily nejlépe. Džamila je skutečná profesionálka, která spolupracuje s mnoha celebritami. Patří mezi ně modelky Simona Krainová, Michaela Salačová a Diana Kobzanová, ze zpěvaček jsou to například Lenka Filipová a Jitka Zelenková, a to nejsou zdaleka všechny populární dámy. Džamila zastává názor, že by žena měla vypadat opravdu žensky a podle toho oblékla Bohdanu, Terezu i Olgu.
VIZÁŽ A VLASOVÁ ÚPRAVA Zdeněk Fencl O vlasy a make-up se naší produkční i redaktorkám postaral Zdeněk Fencl, který každé z nich vykouzlil účes a make-up tak, aby na přivítání Nového roku byla každá z nich zaručenou hvězdou večera. Zdeněk spolupracuje s takovými osobnostmi, jakou jsou Helena Vondráčková, Simona Krainová, Leona Machálková, Monika Absolonová a mnoho dalších. On sám doporučuje dávat přednost jen jednomu prvku, který pak obzvlášť vynikne. Tedy buď účes, nebo líčení - jedno nebo druhé. "Také se nebojte používat různé vlasové doplňky, které též vypadají velice pěkně," radí.
Jako Bardotka Make-up Z naší produkční Bohdany se stala téměř Brigitte Bardottová. Není divu, u ní se totiž Džamila a Zdeněk nechali inspirovat přelomem 60. a 70. let. To se odrazilo především na líčení, kterému dominují oční linky. Nejjednodušší make-up, který Bohdana má, skvěle doplňují krémové oční linky (snadno se nanášejí), které toto období hodně charakterizují. Linky jsou perfektní pro zdůraznění ideálního tvaru oka. Tip Pro ještě větší zdůraznění oka a pro lepší efekt jsou ideální nalepovací řasy. Vlasy Tento účes se dobře hodí pro polodlouhé vlasy. Jestliže si ho chcete doma sama vytvořit, použijte elektrické natáčky a nepravidelně vlasy natočte. Tedy natočte vždycky ten pramen, který se vám zrovna dostane pod ruku. Bohdana nosí obvykle vlasy rovné, a proto ji vlnky zcela změnily. Pocity "Musím přiznat, že celou proceduru jsem si pořádně vychutnala a užila. Ani ve snu by mě nenapadlo, že se kdy mohu podobat "Bardotce" - a přece se to povedlo. Nechala jsem se inspirovat a už si své vlasy také občas zvlním," pochvaluje si Bohdana.
Šmrncovní červená Make-up U redaktorky Terezy je patrná inspirace lety osmdesátými. Zdeněk použil kombinaci fialkových, cyklaminových a duhových sypkých stínů v koutcích očí. Tato barva očních stínů je univerzální, proto se jí nebojte, hodí se k jakékoliv barvě očí. I tentokrát Zdeněk aplikoval krémové oční linky, které se snadno nanášejí. Skvělým doplňkem k tomuto líčení je bronzový pudr, který dodá tváři opálený vzhled. Vlasy Na tento účes použil silnou kulmu. Výsledkem jsou volně natočené vlasy sepnuté vzadu. Tip Jestliže nemáte dost vlasů, nebojte se použít příčesek. Pocity "Ve studiu Visage Factory vládla úžasně pohodová atmosféra a asi není divu, pracují tam samí skvělí a hlavně úplně normální lidé, žádné primadony. Stylistka Džamila má nejen vkus, ale také je s ní bezva "pokec". A Zdeněk Fencl? To je prostě kouzelník, který z každé ženy udělá sexy kočku a dopřeje jí pocit dokonalosti," říká nadšeně Tereza.
Udělejte si radost Nejen hvězdy se mohou nechat zkrášlovat, takovou možnost máte i vy. Udělejte si také radost, společenský účes stojí v tomto studiu 1 000-2 500 Kč, za jednorázové líčení zaplatíte 1 000 Kč a večerní líčení vás vyjde na 1 000-2 000 Kč.
Oslnivě zlatá Make-up Redaktorka Olga inspirovala vizážistu a stylistku k vytvoření futuristického vzhledu let devadesátých. Díky měděným očním stínům, které mají kovový efekt, a vnitřní lince skvěle vynikla šedozelená barva očí a celý obličej jakoby se tím rozzářil. Uznejte, že pronikavý pohled naší redaktorky nelze přehlédnout. Vlasy Jelikož má Olga výrazné líčení, rozhodl se Zdeněk pro velmi snadný účes a jednoduše vlasy stáhl dozadu. Dokázal tak vytvořit jakousi rovnováhu. Kdyby se k výraznému líčení udělal ještě i výrazný účes, nebylo by to ono, obojí by na sebe strhávalo pozornost, a to by byla velká škoda. Tip Máte-li kratší mikádo, nemusíte vymýšlet složité účesy. I jednoduše stažené vlasy vypadají dobře. Pocity "Když jsem se nalíčená a oblečená podívala do zrcadla, viděla jsem docela jinou ženu. Bylo to moc příjemné, ráda se nechám inspirovat postřehy a radami vizážisty," říká spokojeně Olga.
Slavnostní silvestrovské líčení vytvořili odborníci ze salonu Visage Factory, Václavské náměstí 48, Praha 1. Použili k tomu dekorativní kosmetiku MAC. Adresář: Zara: OC Nový Smíchov Plzeňská 8, Praha 5; Diva: Na Příkopě 13, Praha 1

Související články