Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejčastější chyby při nanášení rtěnky? Děláte je také!

  • 18. září 2018 | 06:00

    Výrazná rtěnka vypadá sice na rtech skvěle, ale její aplikace není vždycky jednoduchá. Mnoho žen se při jejím nanášení dopouští stále stejných chyb, kterých se dá ale snadno vyvarovat. Jaké to jsou?

    Svůdné rty si přeje každá žena, ale nosit výraznou rtěnku není jen tak. Zvolit ten pravý odstín, který vám sedne, správně ji nanést a hlavně neobtisknout si ji na zuby, to už chce nějaký ten grif v ruce. Jaké jsou nejčastější chyby při nanášení rtěnky?

  • Nepoužíváte balzám ani peeling na rty

    Scrub na rty Lush, Bubblegum, 245 Kč, koupíte na www.lush.com
    Autor: archiv firem

    Žádná rtěnka nebude vypadat hezky na popraskaných a suchých rtech, na kterých se tvoří šupinky. Tomuto problému se přitom vyhnete lehce. Stačí, když začnete používat balzám nebo peeling na rty, díky kterému budou vaše rty vláčné a rtěnka se bude lehce nanášet. Pokud doma zrovna žádný nemáte, využijte pomocníků, které máte v kuchyni. Pomůžou vám například kokosový olej a cukr, mletá káva nebo citronová šťáva.

    Náš tip: Scrub na rty LUSH Bubblegum, 265 Kč, koupíte na www.lush.cz nebo v kamenných prodejnách

  • Zvolila jste příliš výraznou konturku

    Artdeco neviditelná konturovací tužka na rty, 269 Kč, koupíte v síti parfumerií Douglas
    Autor: archiv firem

    Trend tmavých konturek letěl hlavně v osmdesátých letech, dnes na něj už tak často nenarazíte. Konturovací tužka by totiž měla být stejného odstínu jako rtěnka, maximálně o jeden stupeň tmavší. Pro své oblíbené barvy rtěnek můžete použít transparentní konturovací tužku, která zabrání rozpíjení rtěnky a bude navíc působit přirozeně a nenápadně.

    Náš tip: Neviditelná konturovací tužka na rty Artdeco, 269 Kč, koupíte v parfumériích Douglas

  • Nepoužíváte štěteček na rty

    Real Techniques Štětec na rty RETRACTABLE LIP BRUSH, 199 Kč, koupíte na www.beauty-bar.cz
    Autor: archiv firem

    Aby byla aplikace barvy co nejpřesnější, používejte k nalíčení štěteček určený právě na rtěnky. Vybírejte takový, který má kratší štětinky, lépe se vám s ním bude pracovat. Důležité je také nanést správné množství rtěnky. Pokud se vám povede nanést až příliš barvy, odstraníte ji tak, že si mezi rty vložíte papírový kapesník a lehce jej stisknete. 

    Náš tip: Real Techniques Štětec na rty RETRACTABLE LIP BRUSH, 199 Kč, koupíte na www.beauty-bar.cz

  • Vybrala jste špatný odstín

    Rtěnka Vice Lipstick, Urban Decay, odstín Spiderweb Cream, 590 Kč
    Autor: archiv firem
    Blondýnkám se světlejší pletí budou slušet růžové nebo červené rtěnky, brunetkám zase sedí o něco tmavší barvy. Rudou rtěnku si pak může dovolit každá žena, ale velkou roli hraje právě odstín. Pokud máte bledší pleť, vyhýbejte se křiklavým tónům a zvolte světlejší odstín. Sytá červená se pak hodí k olivové pleti a rudá ke snědší pokožce. Červená rtěnka je sama o sobě dost výrazná, s dalším líčením to proto nepřehánějte, mohla byste vypadat vulgárně. Pozor na rtěnky s oranžovým podtónem, zvýrazňují žluté zabarvení zubů.

    Náš tip: Rtěnka Vice Lipstick, Urban Decay, odstín Spideweb Cream, 590 Kč

  • Máte rtěnku na zubech

    Matná tekutá rtěnka Stay Matte, Rimmel, odstín 220 Fatal Kiss, 220 Kč
    Autor: archiv firem

    S takovým přešlapem se setkala většina žen. Rty máte sice dokonale nalíčené, ale co už netušíte, je, že se barva stihla obtisknout také na zuby, a vy tak svým barevným úsměvem bavíte okolí. Tomuto přešlapu se dá ale snadno vyhnout. Nenanášejte rtěnku, když máte zrovna výraz úsměvu nebo rty otevřené do "O". Barva se tak totiž může zachytit na vnitřní straně rtů a obtiskne se na zubech. 

    Náš tip: Matná tekutá rtěnka Stay Matte Rimmel, odstín 220 Fatal Kiss, 220 Kč, koupíte v síti drogérií

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.