Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Večerní účesy

30. října 2006 | 10:00

Víme, jak se připravit na slavnostní večer! Základem dobrého večerního účesu je kvalitní střih a vhodná barva vlasů

Plesová sezóna začne co nevidět, taneční jsou v plném proudu. Víte, jaký účes a líčení je pro vás nejvhodnější? Máme pro vás několik tipů. Základním kamenem skvělého účesu je kvalitní střih a vhodná barva vlasů. Celkový dojem doplňuje make-up. Zeptali jsme se majitelky kadeřnického salonu NIKOLAMELITA paní Melity Del-Ponte, jak vybrat ten nejlepší účes, a vizážistky z Mary Kay Ivy Prokopové, jaké líčení je vhodné na večer. Základní východisko je jasné. Jak úprava vlasů, tak i líčení směřují k tomu, aby se ženský obličej blížil ideálu krásy - oválnému tvaru. Účesy I večerní účesy vycházejí ze základního střihu. Které střihy se hodí k různým tvarům obličeje? * Výraznému pětiúhelnému obličeji, jaký má například Sharon Stoneová, sluší krátký, chlapecký střih. * Čtvercovému obličeji s malou bradou, jaký má Demi Moorová, pasuje delší mikádo s ofinou. * Máte-li trojúhelníkový tvar obličeje s výrazným čelem, volte polodlouhý, módní "rozcuch". * Ke kulatému obličeji se hodí delší prostříhané vlasy na ramena s výraznějšími špičkami vpředu. Můžete si dovolit i asymetrickou ofinu. * Oválný obličej snese ženské účesy z dlouhých i krátkých vlasů. Vhodné nejsou jen krátké chlapecké střihy.


Zvládnete doma Do umytých vlhkých vlasů vetřete pěnové tužidlo. Z plošek velkých asi 3x3 centimetry berte pramínky vlasů, zatočte je kolem prstů do malého kolečka a sepněte sponkou. Vlasy pak jemně vysušte fénem. Suché vlasy rozpusťte a naneste na ně vlasový krém. Pozor, nerozčesávejte je! Ofinu vyfoukejte přes kulatý kartáč a účes zafixujte lakem na vlasy.
Frčí ofiny! Jaké? Všechny druhy: krátké, dlouhé, symetrické, asymetrické. Máte-li výrazný profil, měla byste volit členitý večerní účes, jehož objem má těžiště v zadní části hlavy (la 60. léta).
Sametová kolekce Golden Ruby od Mary Kay(R). Elegantní taštička obsahuje sametovou rtěnku v odstínu Ruby, sametové třpytivé oční stíny Gold a sametovou pěnovou tvářenku Rosy. Celý večer budete vypadat úžasně. Cena: 890 Kč. Kadeřnický salon NIKOLAMELITA, Národní 28, Praha 1 Byla použita dekorativní kosmetika Mary Kay. vizáž: IVA PROKOPOVÁ, účesy: ZUZANA ČADKOVÁ, MELITA DEL-PONT

Související články