Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 věcí, které potřebujete vědět před brazilskou depilací

...
13. května 2023 | 17:59

Nebudeme lhát. Depilace voskem v oblasti bikin není zrovna zábava. Je to ale jedna z nejlepších možností, jak si zajistit dlouhodobě hladký klín během celého roku. Depilace má však svá pravidla, která je nutné dodržovat. Co byste měla vědět před první návštěvou kosmetického salonu?

Hladká pokožka bez chloupků, pupínků, podráždění a zarudnutí? Díky brazilské depilaci je tohle všechno možné. Ještě než se na ni vydáte, přečtěte si těchto sedm věcí, které o ní potřebujete vědět.

Nepodceňte přípravu

Svou pokožku musíte na depilaci připravit. Pokud chcete dosáhnout hedvábné kůže, dopřejte si týden před zákrokem jemný peeling a dbejte na hydrataci pokožky. Chloupky pak půjdou lépe odstranit a při depilaci bude větší pravděpodobnost, že se je podaří vytrhnout i s kořínky.

Tip na video: Jak se holily Řekyně a co je dnes trendy? Podívejte se na historii ochlupení:

Video se připravuje ...
Jak se holily Řekyně a co je dnes trendy? Podívejte se na historii ochlupení • VIDEO: Glamour magazine

Neholte se

Jedna z nejčastějších chyb, které ženy dělají, je, že se před depilací oholí. Pokud chcete, aby vám depilace vydržela co nejdéle, nechte chloupky trochu narůst. Zase to ale moc nepřehánějte, protože delší chloupky tahají, a depilace tak více bolí. Pokud naopak budou moc krátké, kosmetičce se nepodaří vytrhnout je všechny, a nezaručí vám tak efekt dokonale hladké pokožky. Ideální délka je zhruba půl centimetru.

Připravte se na bolest

Depilace rozhodně není pro nikoho procházka růžovou zahradou. Ženy s hustými a tvrdšími chloupky to bude bolet o něco více než ty s jemnými. Depilace bývá bolestivější také v okamžiku, kdy se blíží menstruace, protože intimní oblast bývá prokrvenější a citlivější. Na bolest při depilaci si nejspíš nikdy nezvyknete, ale s každou další návštěvou kosmetického salonu už budete vědět, co vás čeká.

Pouze teplý vosk

Ujistěte se, že ve vámi zvoleném salonu používají pouze teplý vosk na citlivé partie. Voskové pásky se studeným voskem nejsou na oblast bikin, podpaží ani obličej vhodné, protože způsobují větší podráždění. Chloupky, které se nepodaří odstranit pomocí vosku, kosmetička vytrhává pinzetou. Nemusíte se ale bát, bývá jich opravdu jen pár a jedná se o běžnou kosmetickou úpravu.

Zarudnutí je normální

Po depilaci je kůže červená a podrážděná. Zvolte proto volnější oblečení a bavlněné kalhotky, aby mohla pokožka dýchat. Může se stát, že vás bude podrážděná kůže lehce svědit nebo se bude loupat. Ani v jednom případě není důvod k panice. Pocity rychle zmizí a díky správné péči bude vaše pokožka dokonale hladká.

Opalování je tabu

Osmačtyřicet hodin po zákroku depilované partie nevystavujte slunečnímu záření. Kůže je velice citlivá a plná mikroskopických trhlinek, a tak se snadno spálí. Zároveň mohou vzniknout nehezké pigmentové skvrny, kterých se už nezbavíte. Nejméně čtyřiadvacet hodin před, ale také po depilaci byste neměla chodit do bazénu a nedoporučuje se ani plavání v mořské vodě. V obou případech dochází k vysušování pokožky a zvyšuje se riziko infekce.

Zarůstající chloupky

Stejně jako se musíte o pokožku starat před zákrokem, je důležité jí věnovat péči také po depilaci. Zarůstající chloupky se na kůži projevují jako červené pupínky, které vznikají při nedostatečné péči. Znovu se tak vracíme k peelingu, ten provádějte alespoň jednou týdně. Vyhnete se tak zarůstání chloupků. Neaplikujte ho ale bezprostředně po depilaci, mohla byste si kůži tak akorát ještě více podráždit. 

Autor: Aneta Valešová