Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

25. července 2023 | 06:00

Klasický culík patří mezi nejoblíbenější účesy, a to hlavně pro svou praktičnost a efektivnost. Pokud vaše vlasy nemají zrovna svůj den, stačí je stáhnout jednoduše do gumičky a máte hotovo. Klasický culík ale může být trochu nuda, a proto jsme si pro vás připravily pár tipů, jak jej ozvláštnit s minimem námahy!

Culík patří mezi účesy, které nikdy nezklamou a navíc teď v létě jsou více než praktické. Chcete ho něčím ozvláštnit? Poradíme vám, jak na to!

VIDEO: Jak si vytvořit krásné účesy pomocí jedné trojkulmy

Video se připravuje ...
Jak si vytvořit krásné účesy pomocí jedné trojkulmy • VIDEO: Kristýna Juřicová

Není culík jako culík

U culíku můžete volit mezi dvěma variantami: buď uhlazený, elegantní, dole posazený, nebo objemný, navlněný, ledabylý, na temeni hlavy posazený. Pokud máte pocit, že se ledabylý culík hodí pouze na doma, vyvedeme vás z omylu. Celebrity jej nosí rovnou na červený koberec a parádu s ním dělají stejně jako s jeho uhlazenou variantou.

Zásadou číslo jedna pro přípravu perfektního culíku je přípravek, který vlasům dodá texturu. Pro objem můžete použít například objemový pudr, texturizační sprej nebo klidně i suchý šampon. Jednoduše přípravek nastříkáte k hlavě i do délek vlasů a pročešete je. Pořád málo objemu? Vyzkoušejte minikrepovačku. Jen se musíte snažit, abyste pak vlasy dobře schovala a aby nakrepované části nebyly vidět.

Vašemu culíku také extrémně pomůže, když budete mít vlasy navlněné. Super trikem jsou také dvě gumičky: nejdřív stáhněte vlasy nahoře, jako byste si chtěla udělat jen falešný culík na temeni hlavy. Poté přidejte spodní vlasy a obmotejte je druhou gumičkou. Culík pak bude lépe držet a bude víc zvednutý nahoru. Potom stačí povytahovat pramínky okolo obličeje a účes je hotový.

Falešný culík

Ráda nosíte vlasy rozpuštěné, ale zároveň vám takto překážejí? Falešný culík je řešením. V souvislosti s tímto účesem vás také možná na první dobrou napadne zpěvačka Ariana Grande, která vlasy snad nenosí nikdy jinak. Další v zástupu je pak Beyoncé, ta ho nosí na rozdíl od Ariany v navlněné verzi nebo s přírodními kudrlinkami. Jak si učesat „palmičku“ tak, aby co nejvíc lichotila vašemu obličeji? Posaďte falešný culík v jedné linii se svými lícními kostmi.

Pohrajte si s pěšinkou a mašlemi

Nosíte pěšinku pořád uprostřed? Zkuste si učesat culík s pěšinkou na stranu. Uvidíte, že i takhle malá změna bude velkolepá. Nebo si culík zapleťte do copu. Aby ale nepůsobil zplihle, použijte opět texturizační sprej a příliš ho neutahujte, hlavně u gumičky nahoře. Tam ho nechte povolenější a směrem dolů utahujte víc.

Velkým hitem jsou mašle, pinetky, vlasové gumičky nebo šátky. Všechny tyto ozdoby dokonale oživí váš culík a vykouzlí tak z obyčejného účesu trendy záležitost. Pokud se nebojíte trochu extravagance, můžete do culíku přidat různé řetízky, perličky nebo vlasové náušnice. Inspirujte se ve fotogalerii!

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová