Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dermatoložka: Pokožka potřebuje v létě pravidelnou péči. Jaká jsou hlavní pravidla?

28. května 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Sluníčko, chlorovaná či slaná voda, pot, znečištění, vlhkost a horko – letní teplé měsíce mohou mít pro naši pokožku až devastující účinky. Je třeba o kůži pečovat během celého roku, ale v letním období je to obzvlášť důležité.

„Pravidelná péče a očista kožního povrchu se stala nepostradatelnou součástí života. Slouží k očištění kůže od nečistot z kosmetických přípravků, potu, ze zevního prostředí, ale i odstranění starých buněk,“ vysvětluje MUDr. Lucie Jarešová z ambulance všeobecné a estetické dermatologie L´DermaMedEst.

Hydratujte sebe i své tělo

Základem každé péče by měla být hlavně hydratace. Sluneční paprsky mají tendenci vysoušet naši pokožku. Tak pak může vypadat staře, unaveně a nezdravě. Používání hydratačního denního a nočního krému by se tedy mělo stát vaší každodenní rutinou. Neuškodí ani zařadit jednou až dvakrát týdně intenzivní hydratační masku, která vaši pleť zvláční. Samozřejmě byste neměli zapomínat ani na dostatek pitného režimu, který je pro zdravou pokožku také velmi důležitý.

Chraňte se před slunečními paprsky

Ačkoliv opálená dokonale hladká pokožka vypadá krásně, sluneční paprsky kůži příliš nesvědčí, pokud plánujete tedy delší pobyt na přímém slunci, nezapomeňte se chránit opalovacím krémem s vysokým faktorem. Doporučuje se použít krém s minimálním ochranným faktorem 30. Nanesení by nemělo být jednorázové. Ochrannou vrstvu je třeba opakovat alespoň co dvě hodiny.

Pokožka jako samet

Ke krásně opálenému tělu patří i hladce oholená pokožka. V minulosti měli chlupy pro organismus ochrannou funkci, odváděly například pot a bakterie z kožního povrchu. „V dnešní době tuto funkci nahradily moderní přípravky proti pocení a dnes chlupy znamenají spíše riziko vzniku zápachu a zapaření,“ upozorňuje dermatoložka.

Nové trendy v holení

Jak na hladké nožky bez nežádoucích chloupků? Klasické žiletky pomalu vystřídaly výkonnější přístroje, které pokožku oholí hladce, mnohem rychleji a bez zbytečné námahy a podráždění pokožky. Stále větší oblibu získávají epilátory, které si dokážou poradit i s těmi nejjemnějšími chloupky.

Autor: BRAUN

Navíc už dávno neplatí, že epilace je bolestivý proces, po kterém vám zůstane jen spousta pupínků. Technologie šla velmi dopředu. Například značka Braun tento rok představila první chytrý epilátor, který sám umí regulovat tlak na pokožku pomocí světelné diody a tím dokonale zbavit pokožku chloupků. „Síla tlaku je velmi důležitá pro to, aby byly zachyceny i ty nejjemnější chloupky, to ale neznamená, že všechny přístroje jsou „vnímavé“ a regulace tlaku není u všech kontrolována,“ říká dermatoložka.

Nezapomínejte ani na péči po holení

Ošetření kůže by mělo být komplexní. „Po epilaci je potřeba kůži zklidnit vhodnými kosmetickými přípravky, které jsou k tomu určené. Masáže kůže zlepšují její prokrvení, tím je kůže jemnější a hladká,“ uzavírá. I proto strojek Braun Silk-épil 9 disponuje výměnnými hlavicemi. Po epilaci si můžete dopřát uklidňující masáž, která kůži uvolní, či hloubkový peeling, který ji naopak pročistí.
První chytrý epilátor Braun Silk-épil SensoSmart 9 je dostupný ZDE