Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kdy začít používat krém proti vráskám?

28. května 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

V průběhu našeho života se vyvíjíme, měníme a přirozeně také stárneme. A právě pleť nám tento fakt připomíná ze všeho nejvíce. Přestože proces stárnutí pokožky nelze zcela zastavit, správnou péčí a životosprávou jej můžeme výrazně zpomalit. Jaké zásady tedy dodržovat, abychom i ve čtyřiceti vypadaly jako svěží dvacítka?

Pleti je potřeba věnovat dostatečnou pozornost každý den. Prakticky ji musíme obrnit jakýmsi štítem, který zajistí regeneraci jednotlivých vrstev pokožky zasažených vnějšími vlivy, jako je sluneční záření, mráz nebo smog.

Základem v péči o pleť je její důkladné čištění, správná výživa a ochrana před UV zářením. Čištění je naprostou prioritou a to nejen večer, ale také ráno. Pokud si pleť pravidelně neodličujete, koledujete si o malér. Zbytky make-upu a dalších nečistot se totiž nahromadí v pórech, ty se ucpou a nepříjemné akné je na světě. Navíc se výrazně zpomalí proces regenerace pleti, což napomáhá vzniku vrásek. Neméně důležitá je také výživa pleti. Každé ráno na pleť naneste hydratační krém a teprve poté aplikujte make-up s UV faktorem nejlépe SPF 30-50. Večer je vhodné na vyčištěnou pokožku přidat také oční krém a na celý obličej nanést rejuvenační krém proti vráskám. Stačí malé množství lehce vpravit do pokožky.

Za vznik vrásek může také genetika, špatná životospráva a nedostatečný pitný režim, kouření a stres. Ztráta pružnosti pokožky se často projevuje již před třicátým rokem života. Pamatujte, že prevence je snadnější, než pozdější chirurgická redukce vrásek, proto:

* Se denně starejte o svoji pleť

* Pijte dostatečné množství tekutin

* Omezte příjem alkoholu

* Kouření vaši pleti neprospívá

* Jezte hodně ovoce a zeleniny bohaté na vitaminy C, A a E

 

Kdy je tedy správný čas na krém proti vráskám?

Vše do jisté míry záleží na vaší genetické výbavě a prostředí, ve kterém se pohybujete. Obecně je lepší začít používat krém proti vráskám dříve, než později. Pleť po třicítce už nemá takovou schopnost regenerace, hůře se zbavuje odumřelých buněk a snižuje se její elasticita. V okolí očí je kvůli ztrátě kolagenu možné vypozorovat první drobné vrásky. Pamatujte, že pouze zdravá strava a pravidelný pitný režim vaši pokožku neudrží krásnou a mladou. Pleť je potřeba hydratovat také zvenčí pomocí hydratačních krémů. Jestliže vám už bylo třicet, začněte používat krémy s obsahem kolagenu. Takové krémy jsou vhodné i pro noční ošetření pleti.

Rada na závěr: Čím dříve se naučíte o svoji pleť starat, tím déle vydrží mladistvá, projasněná a s minimem vrásek.

Pro mladistvou pleť, která potřebuje dodat především hydrataci, můžete použít krémy z řady Hyalurogel, pro zralou pleť, která již potřebuje komplexnější péči, sáhněte po Zpevňující péči proti vráskám 45+, obojí od značky Mixa, odborníka na citlivou pleť.