Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Výhody rostlinné kosmetiky? Luxusní péče o pokožku i pomoc životnímu prostředí

25. května 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokožka je vstupní branou do našeho organismu. A právě přes kůži se do našeho těla dostávají látky ze všech kosmetických produktů, které používáme. Ty se pak usazují v tkáních a po nějaké době mohou způsobit i závažné zdravotní problémy. Právě teď je ta správná chvíle zamyslet se nad tím, co našemu tělu dáváme.

Návrat k rostlinné kosmetice se v posledních letech stává velkým trendem. Je to určitě i tím, že je ohleduplná k naší pokožce i životnímu prostředí. Například francouzská značka Yves Rocher se snaží při výrobě svých produktů snižovat produkci vody a CO2. Bdí tak nad celým cyklem výroby – výzkumem, pěstováním, vývojem produktů a distribucí. Od roku 2010 snížili produkci CO2 až o 25 % a spotřebu vody o 21 % na jeden produkt.

Příroda anebo chemický koktejl?

Málokdo ví, že nejen čisticí a prací prostředky zatěžují naši zemi. Velkou část šamponů, sprchových gelů, líčidel či tělových mlék ze sebe při sprchování smýváme. A právě zdraví škodlivé látky obsažené v těchto produktech, končí v odpadní vodě a nenávratně znečišťují vodní zdroje.  Ovšem i při zkrášlování se můžete chovat ekologicky a zbytečně nezatěžovat tělo chemickými látkami. Zaměřte se na výběr biologicky odbouratelné kosmetiky. Není to nic náročného ani časově ani finančně. Hýčkat své tělo i bez ekologické stopy není žádná věda!

Autor: Yves Rocher

Ušetříte peníze i životní prostředí

Francouzská kosmetická značka Yves Rocher přináší inspiraci, jak si při sprchování užívat pocitu, že děláte něco pro zdraví planety. Produkty označené logem I love my planet jsou inovativní hned v několika ohledech. Při používání vám postačí opravdu malé množství produktu, které se dá přirovnat k lískovému oříšku. K takto inovativnímu sprchovému gelu, nyní přibyde i koncentrovaný šampon.  Jeho 100 ml obsah tak vydrží přibližně stejný počet umytí vlasů jako 300 ml běžného šamponu. Milovníky přírody jistě potěší i fakt, že flakon je recyklovatelný a ročně je při jeho výrobě spotřebováno o 39 % méně plastu ve srovnání s 300 ml šamponem od Yves Rocher. Vy si tak můžete užít příjemný koupelnový rituál a zároveň vědět, že svým chováním přispíváte k zelenější planetě.

 

Autor: Yves Rocher

Sázejte nebo darujte stromy

Sázet stromy můžete i bez toho, že byste se museli prát s motykou a namáhali si záda. I když by to leckoho z vás určitě těšilo, v Yves Rocher si s vysazováním stromů rádi poradí za vás. „V Yves Rocher dáváme možnost každému, kdo má chuť přispět. Zapojit se do aktivit, kterými vracíme přírodě, co nám dává, lze velmi jednoduchým způsobem. Za každý zakoupený produkt s logem I love my planet je vysazen jeden strom,“ upřesňuje Miroslav Kubricht, generální ředitel Yves Rocher Česká republika a Slovensko. „S každým takto označeným produktem, který třeba koupíte někomu jako dárek, tedy zároveň darujete i zasazený strom,“ dodává. Díky této iniciativě bylo po celém světě zasazeno již více než 70 milionů stromů.

Autor: Yves Rocher

Celkem 200 000 stromů poroste do konce roku 2020 díky spolupráci s Nadací Yves Rocher i v Česku. Dva tisíce sazenic nedávno za jeden den zasadili v rámci akce #sazimtedyjsem vlastníma rukama za asistence neziskovky Čmelák zaměstnanci Yves Rocher nedaleko Máchova jezera.