Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Boho drdol podle Salmy Hayek: Zvládnete ho i sama!

Video se připravuje ...
Boho drdol podle Salmy Hayek: Zvládnete ho i sama!
VIDEO: David Hanuš
5. května 2018 | 06:00

Salma Hayek má husté tmavé vlasy. Její drdol, ve kterém se předvedla na červeném koberci, působí bohatým dojmem. A také poměrně složitým ohledně učesání. Kadeřnice Lucie Janýšková přišla na to, jak ho napodobit. A nejlepší na tom je, že ho zvládnou i nešiky.

Když se podíváte na Salmu Hayek, drdol má bohatší než já, i když mám docela dlouhé vlasy. Závisí to na hustotě vlasů, ale stejně bych se vsadila, že má příčesek. Lucie Janýšková ze Salonu Petry Měchurové mě ale naučila, jak udělat nejlehčí variantu účesu. 

Základem pro drdol podle Salmy Hayek je mít vlasy předem navlněné, aby získaly objem a texturu. Mnohem lépe se vám s vlasy totiž bude pracovat. Pak vlasy rozdělte na temeni linií od ucha k uchu. Zadní část vlasů prolakujte a jednoduše stočte do drdolu, který zafixujete pinetkami, co nejníže to půjde. "Celkový dojem by měl působit jemně, ne příliš utaženě," říká Lucie. Proto jednotlivé pramínky povytahujte, aby byl drdol ledabylý. 

Pak přijdou na řadu vlasy, které jste si nechala vepředu. Ty rozdělte na tři prameny na každé straně. Z toho pramene, který je nejdál od obličeje, zapleťte copánek a přidejte ho k drdolu tak, jak vám to půjde od ruky. Od dalších dvou pramenů vlasů oddělte ještě jednu část, tu nechte volně splývat okolo obličeje. A zbylé dva prameny stočte a také přidejte k drdolu, ale nechte je tak, aby částečně překrývaly ucho. 

Boho, romantický nebo "jako Španělka" – ať už účes nazvete jakkoli, je efektní, snadný a hodí se pro jakoukoli příležitost, třeba na červnovou svatbu vaší kamarádky! Další inspiraci pro účesy najdete ZDE>>

Autor: Lucie Houdková