Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Jak omladit obličej a krk? Existuje více možností vhodných i v letním období

14. května 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Povolená kůže v obličeji je přirozeným důsledkem stárnutí. Dochází ke změně původních rysů obličeje, vytváří se nežádoucí záhyby na kůži a s nimi spojené vrásky. Vaše tvář tak získá unavený výraz a můžete působit starší, než ve skutečnosti jste. Pro obnovení mladistvého vzhledu je vhodný facelift čili operace omlazení obličeje a krku. Zvláště v oblasti krku a pod dolní čelistí má facelift působivý vliv na zlepšení celkového vzhledu obličeje. Do mimiky přitom nijak nezasahuje a výsledek je velmi přirozený. Co od takového zákroku očekávat?

Nová technika Silhouette lift, při které se upouští od jizev za uchem a tahu kůže obličeje do stran jako u klasického faceliftu. Do podkoží se vpichem zavedou speciální nitě, s jejichž pomocí se kůže a podkožní struktury napnou a pozvednou povadlé rysy. Zákrok se provádí v lokální anestézii a během několika dnů se klient vrací k běžným aktivitám.

„Pro facelift pomocí nití jsem se rozhodla spíše z preventivních důvodů, kdy začíná kůže pomalu a nenápadně po 40. roku povadávat. Jedná se o nenápadný ambulantní zákrok, po kterém jsem hned cítila pozvednutí kontur obličeje. S hojením jsem neměla žádné podtíže. Kompresní obvaz, který se po zákroku doporučuje, jsem odložila po několika dnech. Cítím se lépe a v budoucnu bych opět zákrok na klinice OB Care podstoupila,“ uvedla Martina.

K dosažení mladistvého vzhledu je vhodné kombinovat facelift také s operací víček.

Plastika očních víček v řadě případů omladí tvář skutečně zcela markantním způsobem. Vždycky přinese více svěžesti a jiskry. Operace jen minimálně omezí každodenní život. Není třeba hospitalizace ani nehrozí komplikace v zaměstnání. Malému rozsahu zákroku odpovídá i jeho cena. Bez přehánění lze říci, že blefaroplastika je cenově dostupná téměř pro každého.

Před operací horních víček
Autor: OB CARE, s.r.o.

Po operaci horních víček
Autor: OB CARE, s.r.o.

Svou zkušenostnám sdělila i paní Ivona, která podstoupila koncem loňského roku operaci horních víček na klinice OB Care u MUDr. Martina Slály.

„Podle slov lékaře již tento zákrok byl potřeba, pokles kůže byl velký a omezoval i pohyb víček. Během samotné operace jsem necítila žádnou bolest. Trochu nepříjemná byla pouze injekce pro znecitlivění, aplikována pod kůži víček. Ani po zákroku nenastaly žádné komplikace. 

Následující noc doporučuji spát v polosedě a hodně oblast očí ledovat. Je dobré si předem připravit gelovou masku na oči a nechat ji v mrazáku pro následné použití ihned po operaci. Zamezí se tak otokům a možným modřinám.

Po operaci byla jizva přelepena náplastí a po týdnu včetně stehů odstraněna. Jizvy jsou opravdu perfektně skryté v přirozeném ohybu víček a nejsou vidět. S výsledkem jsem maximálně spokojena, oblast kolem očí viditelně omládla a s ní i celá tvář, což jsem v mém věku uvítala“.

Autor: OB CARE, s.r.o.