Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Barevné vlasy: Pro koho se hodí a co byste měla před barvením vědět?

31. března 2018 | 06:00

Barvy jako růžová, modrá, fialová nebo duhová se drží na výsluní už nějakou tu dobu. Pokud se vám trend zalíbil a vážně o něm uvažujete, přečtěte si nejprve náš článek a načerpejte inspiraci!

Zásada číslo jedna: Nikdy, ale nikdy se nepouštějte do odbarvování vlasů sama doma. Pokud tedy nechcete skončit se zničenými vlasy. Pokud toužíte po zářivě růžové, modré nebo stříbřitě šedé granny hair, nejdřív musíte vlasy odbarvit do bíla. Pokud budou do žluta, výsledek nebude nikdy takový jako na všech těch instagramových fotkách, které jste si uložila. Drží se na výsluní už nějakou tu dobu a každou chvíli je trendem jiný odstín, například jako opál nebo jako borůvky, které letí zrovna teď:

Vlasy v barvě opálu jsou nádherné.
Autor: instagram.com

Pro koho se hodí?

Zářivé barvy se hodí pro kohokoliv, kdo si na to troufne. Avšak je tu jedna překážka, a to je kvalita vašich vlasů. Jestli je už teď máte poničené a suché, rozhodně by jim neprospělo další zesvětlování. Proto je lepší se svěřit do péče odborníka, aby posoudil, zda to vaše vlasy zvládnou, nebo raději ne. 

Pokud už máte vlasy zesvětlené, můžete si barevný účes vytvořit i sama doma. V současné době je na trhu spousta semipermanentních – to znamená vymývacích – barev, které fungují na bázi masek nebo kondicionérů, jen s rozdílem toho, že vlasy natónují. Výhodou je, že vlasy neničí, takže můžete experimentovat, jak vám dovolí fantazie. Barvy najdete v sortimentu L´Oréal Paris, Maria Nila nebo Schwarzkopf.

Jestliže se ale rozhodnete pro modrou nebo fialovou, počítejte s tím, že po pár umytích můžete mít vlasy do zelena. Buď se s novou barvou smíříte, nebo můžete zaskočit ke kadeřnici, která vám zelené pigmenty bez potíží odstraní. Některé z barev, které najdete na trhu, jsme otestovaly v redakci.

V Praze proběhla minulý týden vlasová show Pulp Riot. Jedná se o profesionální semipermanentní barvy na vlasy. Za jejich vznikem stojí David a Alexis Thurston z Los Angeles a ti se svým týmem v současnosti objíždějí některá evropská města, jako jsou Amsterdam, Paříž nebo právě Praha. 

Na video z barevné akce se podívejte zde: 
Video se připravuje ...
Vlasová show Pulp Riot v Praze • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Jednou z kadeřnic, které jsme mohli během show obdivovat, byla Kasey O´Hara a rovnou jsme ji při té příležitosti vyzpovídaly. Jaký je podle ní největší trend roku 2018? Colorblocking, to znamená kombinace výrazných barev, dále duhové kořínky, neboli shineline, to znamená barevné horizontální pruhy. Ty vytvořila modelce na pódiu v Praze:

Technika barvení shineline
Autor: instagram.com/hairbykaseyoh

Co se týče odbarvování vlasů, Kasey své klientky odbarvuje každých 5 až 8 týdnů. "Pokud se dělá vše tak, jak se má, lze vlasy odbarvovat takhle často a mít je stále zdravé a barevné jako mořská panna," říká Kasey. Zajímavé je to, že vlasy se dají obarvit pomocí barev Pulp Riot. I když je nemáte zesvětlené úplně, stačí vám mít špinavou blond, ale i tak – blondes have more fun

Jak rychle se bude barva Pulp Riot vymývat, hodně záleží na tom, jaký máte podtón vlasů, někdo ho má více do oranžova, a barvy tak chytnou trochu jinak. S tím, jaký podtón máte konkrétně vy, vám poradí zkušený kadeřník. Také by se barvy Pulp Riot neměly vymývat do zelena, ale z výrazně fialové bude postupně vážně jen fialová, i když světlejší. Tmavší odstíny vydrží až 42 umytí, ty pastelové asi 25. Nevýhodou pro nás je to, že se nedají koupit v drogerii, ale jen v profesionálních salonech. V Praze s nimi barví například v kadeřnickém ateliéru Pavla Filandra.

Pro inspiraci se podívejte do fotogalerie, jaká kouzla dokážou s barvami kadeřnice Alexis Thurston a Kasey O´Hara:

 

Autor: Lucie Houdková