Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šílené trendy z Instagramu: Brouci na očích, duhové řasy a mrkající nehty!

24. března 2018 | 06:00

Krásné na pohled, ale nepraktické. Nebo naopak naprosto úchylné a nesmyslné. To jsou beauty trendy z Instagramu. Co přinesl zatím rok 2018? Například obočí jako svatozář. Ne, to bychom vážně nenosily. 

Hra s make-upem – tak by se daly nazvat nové instagramové beauty trendy, které se na nás valí snad každý týden. Potom, co loni přišly chlupaté nosní dírky (#nostril hair extension), které se vyráběly z umělých řas, nebo vlnité obočí, se trochu bojíme, co přinese rok 2018. Naštěstí nosit nás to nikdo nenutí. Takže – co je nového ve světě make-upu a vlasů?

Svatozář a rybí ocas

Obočí je pořád v centru pozornosti, a tak přichází trend, který jsme snad ani nechtěly – obočí jako svatozář (#halo brows). Oba konce obočí jsou spojené do jednoho oblouku. Neptejte se nás, proč tohle někdo vymyslel. Předcházel tomu trend #Fishtail brow, kdy konce obočí nesměřují dolů, ale šikmo nahoru. K vytvoření tohoto trendu je potřeba vyholit v obočí malou linku. Je to vlastně jen obměna trendu, který se nosil asi tak na přelomu tisíciletí. Vzpomínáte?

Žluté líčení, mořská panna a mrkající nehty

Žlutá barva je letošním hitem nejen v módě, ale i v líčení. Na Instagramu můžete najednou vidět záplavu líčení se žlutými stíny, zlatým rozjasňovačem, a dokonce i žlutou rtěnkou. Pokud by vás přestaly bavit nudné černé řasy, zkusit můžete řasy jako mořská panna (#mermaid lashes) – tedy hrající všemi barvami. Na letní festival – proč ne! Jde o umělé řasy nastavené technikou řasa na řasu a místo černé se může použít i jakákoliv jiná barva.

Asi nejhezčí trend tohoto roku, co se týče vlasů, je barva jako opál (#opal hair). Je velmi podobná holografické barvě nebo barvě, jakou by mohla mít mořská panna. Vlasy jsou do stříbrna a jednotlivé prameny jsou probarvené pastelovými barvami. Krása na pohled! Další fascinující prací jsou vlasy jako ametyst nebo medové stíny připomínající západ slunce. To je jiná podívaná! 

Naprostým úletem v líčení jsou pak brouci. Blogerka Jasmine Ahumada používá k líčení očí opravdové brouky, motýly a můry, vždy ale jen ty, které našla už mrtvé. Ještě bychom zapomněly na mrkající manikúru. Tu má na svědomí nehtové studio Nail Sunny z Ruska. I když to vypadá strašidelně, musíme uznat, že jsou šikovné. Jak probíhá výroba těchto nehtů, se podívejte ve videu:

 

Video se připravuje ...
Takovou manikúru vám udělají v ruském nehtovém studiu Nail Sunny • VIDEO: instagram.com

Na krásné i ty méně hezké instagramové trendy se podívejte ve fotogalerii!

 

Autor: Lucie Houdková