Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ležérní účes podle Angeliny Jolie, který hravě zvládnete do patnácti minut

Video se připravuje ...
Účes podle Angeliny Jolie, který hravě zvládnete
VIDEO: David Hanuš
17. února 2018 | 06:00

Polorozpuštěné vlasy, neboli falešný culík. Je to jeden z nejuniverzálnějších a v podstatě i nejlehčích účesů. Jak ale dosáhnout toho, aby byl objemný, a ne zplihlý? Musíte vlasy natupírovat mnohem víc, než si myslíte, že je potřeba. Více ve videu!

Angelina Jolie (42) v tomto účesu vyrazila v lednu na akci Critics Choice Awards, k tomu oblékla bílé šaty s peřím a outfit doplnila červenou rtěnkou. Moc jí to slušelo a my si řekly, že takový účes chceme taky. Pomohli nám s tím v Salonu Michala Zapoměla a kadeřnice Diana Domalípová vám ve videu ukáže, že vy to doma zvládnete taky.

Ze všeho nejdříve si musíte pořídit tupírovací hřeben s kovovou špičkou. Ne, kartáčem vlasy prostě nikdy nenatupírujete tak, aby držely. Sice to nějakou službu udělá, ale za chvíli se vlasy rozpletou a objem zmizí.

Než se pustíte do tupírování, vlasy pramen po pramenu natočte. Vlny mohou být uvolněné, jako má Angelina, ale záleží na vás, jaký styl si vyberete. Účes může být hodně elegantní, ale i hodně nedbalý. Horní část vlasů natočte směrem dozadu tak, že zmizí pěšinka. Vlasy tupírujte hlavně na vrchu hlavy, po stranách je natupírujte jen lehce. Natupírované prameny hojně poprašte pudrem, ten podpoří jejich texturu a objem bude držet do té doby, než se rozhodnete si hlavu umýt.

Poté všechny natupírované prameny sčesejte dozadu a uhlaďte je tak, aby nebylo poznat, že jsou natupírované. Pak sepněte horní partii vlasů a upevněte ji buď pinetkami, nebo gumičkou. Kadeřnice Diana zvolila gumičku, protože je to snazší. Poté vlasy z gumičky trochu uvolněte, aby culík nebyl příliš pevný. Z culíku oddělte jeden pramínek, tím obmotejte gumičku tak, aby nebyla vidět, a upevněte pinetkou dospodu.

Pomocí kovové špičky na tupírovacím hřebenu povytahujte opatrně sepnuté prameny, aby účes působil uvolněnějším dojmem, uhlaďte pomocí laku rozlítané vlásky a je hotovo. Názorně vše uvidíte ve videu!

 

 

Autor: Lucie Houdková