Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

100 let snubních prstýnků: Který byl v módě, když jste se vdávala?

Video se připravuje ...
100 let snubních prstýnků: Který byl v módě, když jste se vdávala?
VIDEO: Facebook.com/thewardrobeshop
10. února 2018 | 06:00

Protože se blíží Valentýn, doba žádostí o ruku, přinášíme vám historii snubních prstenů v pár minutách. Zlato a bílý kámen, zdobený prsten ve stylu artdeco nebo prsten jménem Halo. Který z nich by byl tím vaším ideálem?

Valentýn rozděluje společnost na dva tábory – jedni ho z hloubi duše nesnáší a neslaví ho, druzí plánují romantické večeře na 14. února a kupují dárky pro svou drahou polovičku. Ať tak či tak, každá příležitost k příjemné večeři ve dvou stojí za to, ne?

14. únor se také nabízí jako dobrá příležitost k žádosti o ruku. Sice se to zdá jako nejméně originální termín, ale přiznejme si, že asi bychom v té chvíli neřekly partnerovi: "Na Valentýna to je přece klišé. Schovej si to aspoň na dobu o měsíc později."

I když prstýnek vybírá partner, jsme to my, kdo ho pak nosí na prstu. Proto se necháme rády unášet představou, že bychom si ho vybíraly samy. Jaký je ideál? Čisté linie, středně velký kámen, nebo naopak čím zdobenější a originálnější, tím lepší? Nutno uznat, že pánové to s námi nemají lehké.

V poslední dekádě je v popředí prsten s názvem Halo – barevný kámen obklopený malými bílými kamínky. Přesně ten styl, který nosí na prsteníčku vévodkyně Kate! Podívejte se ve videu, jaké prsteny frčely ve dvacátých, třicátých nebo devadesátých letech. Nejoslnivější je rozhodně ten ve stylu artdeco ze třicátých let! A který prsten byste si vybrala vy?

Také plánujete svatbu? Vše od prstýnků přes šaty až po tipy, kam jet na líbánky, najdete ZDE >>>

Autor: Lucie Houdková