Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Obrácené copy podle Kim Kardashian a Belly Hadid: Jak si je zaplést?

Video se připravuje ...
Jak si zaplést obrácený cop, který nosí Kim Kardashian nebo Bella Hadid?
VIDEO: David Hanuš
3. února 2018 | 06:00

Nebudeme vám lhát. Napoprvé se vám ty copy nepovedou, pokud v jejich zaplétání nemáte praxi. Ale s naším videem budete vědět, jak na to!

Copánky byly, jsou a budou trendy. To je prostě fakt. Poslední roky jsou na prvních příčkách žebříčku trendovosti boxerské, holandské nebo také obrácené copy. Nosí je Kim Kardashian, Rita Ora, Bella Hadid, Emily Ratajkowski... Jednodušší by bylo vyjmenovat, kdo je nenosí. Nejlepší na těchto copech je to, jak jsou variabilní. Můžete je hodně utáhnout, nebo je nechat naopak povolené a pár pramínků povytahovat. Z boxerských copů jsou pak copy v boho stylu.

V touze umět si zaplést dva copy sama jsem se vypravila do salonu Petry Měchurové za kadeřnicí Eliškou Ilkaninovou, aby nám ukázala, jak na to. Jeden cop zapletla Eliška a o druhý jsem se pokusila já.

S vlasy se bude lépe pracovat, když je vyfoukáte dohladka, aby se necuchaly. Pak si rozdělte pěšinku, můžete ji udělat přímo rovně, nebo šikmo. Jen si dejte pozor, aby končila uprostřed hlavy, aby copy byly souměrné. Do vlasů pak vetřete stylingový gel. Eliška použila ten, který v sobě obsahuje malé třpytky, aby vlasy byly hezky uhlazené a lesklé. Pořádně vlasy rozčešte a můžete začít plést.

Začněte hned u čela a první část vlasů si rozdělte do tří pramenů. Levý pramen podložte pod ten střední. Pak podložte pravý pramen pod střední, pak chytněte opět levý, ale tentokrát k němu přidejte další vlasy. A pokračujte stejně až dolů. Je to stejné jako u francouzského copu, ale prameny nepokládáte navrch přes sebe, ale pod sebe. Nejtěžší je cop začít plést, pak už se plete v podstatě sám.

Důležité je prameny hodně utahovat, a to se mi přesně nepodařilo. Takže na jedné straně vypadal cop upletený Eliškou přesně jako na Kim Kardashian, ale mně se povedl spíš ve stylu Daenerys Targaryen.

Tak moc jsem chtěla naučit se plést obrácené copy, že jsem už zapomněla, jak se pletou ty francouzské. Ale misi jsem si splnila: naučit se je zaplést obráceně!

 

Autor: Lucie Houdková