Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vyzkoušeno před kamerou: Lehký make-up, matná rtěnka a český odličovač

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno před kamerou: Nový lehký make-up a matná rtěnka
VIDEO: Adam Balažovič
8. ledna 2018 | 06:00

Testování kosmetiky je v novém roce zpět! Vyzkoušely jsme nový make-up od Rimmelu, tekutou matnou rtěnku od Maybelline v krásném odstínu, oční krém od Lavery a mycí emulzi od nové české značky kosmetiky. Jak novinky dopadly?

Každý týden přichází do kosmetického světa spousta novinek. My je otestujeme za vás, abyste si mohly udělat obrázek o tom, co rtěnka, krém či řasenka dokážou a zda stojí za to za ně utrácet peníze. Jaké výrobky jsme v redakci vyzkoušely tentokrát?

Mycí emulze Essenté s AHA kyselinami, 242 Kč (100 ml) 

Koupíte na www.essente.cz.

Odličovací emulze nové české značky je určená pro problematickou a mastnou pleť. Já mám pleť smíšenou a po odlíčení make-upu mě pleť trochu pálila. To ale hned přešlo a překvapilo mě, že pleť byla po použití emulze nádherně jemná. Je to díky tomu, že obsahuje mandlový olej, který má na pokožku zjemňující účinky. Také se mi líbilo to, že emulze se vstřebala do pokožky a nezanechala lepkavý, mastný film. 

Mycí emulze Essenté s AHA kyselinami, 242 Kč (100 ml)
Autor: archiv firem

Oční krém Lavera Q10 Basis Sensitive, 325 Kč (15 ml)

Koupíte na www.biooo.cz.

Lavera je přírodní značkou kosmetiky a už jsem si u ní našla pár oblíbenců. Těšila jsem se, jaký tento nový oční krém bude. Obsahuje koenzym Q10 a bambucké máslo – je tedy hodně výživný, hydratuje oční okolí a "zmizíkovává" vrásky. Pro mě byl až moc hutný, do pleti se nevstřebal úplně – tak jako jiné oční krémy, které používám. 

Oční krém Lavera Q10 Basis Sensitive, 325 Kč (15 ml)
Autor: archiv firem

Make-up Lasting Finish Breathable, Rimmel, 289 Kč (30 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Nový make-up od Rimmelu slibuje střední krytí a lehkou texturu, díky které může pokožka dýchat. Make-up opravdu takový je, nevytváří maskový efekt, a to se mi líbí. Zvláštní je na něm i nový houbičkový aplikátor, kterým se dobře dostanete do záhybů. Make-up bych klidně zařadila do své poličky v koupelně!

Make-up Lasting Finish Breathable, Rimmel, 289 Kč (30 ml)
Autor: archiv firem


Tekutá matná rtěnka SuperStay Matte Ink, Maybelline, odstín 50 Voyager, 199,90 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Matná a dlouhodržící – ani micelární voda ji nesundá ze rtů! Musela jsem použít olejový odličovač. Takže pokud hledáte rtěnku, která drží jako přibitá, už jste ji našla! Odstín číslo 50 je dost tmavý, ale pěkný, na zimní období jako dělaný. Skvělý je i aplikátor, který je plochý, dobře se s ním rtěnka nanáší i do krajů. Rtěnka má jen jednu nevýhodu: na rtech trochu lepí, i když ji necháte pořádně zaschnout.

Tekutá matná rtěnka SuperStay Matte Ink, Maybelline, odstín 50 voyager, 199,90 Kč
Autor: archiv firem

 

Autor: Lucie Houdková