Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Velký test peelingů: Po kterém je pleť zářivá a bez chyby?

  • ...
    25. února 2021 | 06:00

    Jak mít hebkou pleť? Díky pleťovým peelingům! Používat byste je měla jednou až dvakrát týdně v závislosti na tom, jak máte pleť citlivou. Který peeling je nejlepší? Přečtěte si naše recenze, začínáme od nejlevnějšího produktu!

    Proč je důležité používat peeling na obličej? Zbavuje pleť odumřelých buněk, takže nejenže je po jeho použití hebká a zářivá, ale také snadněji vstřebává všechny produkty, které na ni nanesete. Pokud o svou pokožku pečujete pomocí pleťových krémů a sér, ale jednou týdně jí nedopřejete peeling, všechny ty drahé a účinné složky na ni nanášíte skoro zbytečně. Není ale nic jednoduššího než najít peeling, který sedne vašemu typu pleti, a máte o starost méně!

    Vyzkoušely jsme jak levnější, tak dražší produkty. Vyplatí se investovat?

  • Rozjasňující peeling s vitaminem C Astrid, 99 Kč (150 ml), koupíte v síti drogerií

    Pleťový peeling mě zaujal hlavně díky vtiaminu C, který obsahuje. Ten je známý pro své antioxidační účinky, ale zároveň posiluje tvorbu kolagenu a zvyšuje rovnoměrný tón a jas pleti. Peeling obsahuje jemná zrníčka, což mě moc potěšilo, protože některé produkty je mají příliš hrubá a pleť pak bývá spíše podrážděná. Používám ho jednou týdně a jsem maximálně spokojená. Pleť je opravdu zářivější, jasnější, po aplikaci peelingu není nijak vysušená, ale naopak krásně jemná. 

    Známka jako ve škole: 1

    Jak si doma vyrobit peeling? Návod najdete ve videu!

    Video se připravuje ...
    Jak si doma vyrobit peeling? • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

  • Krémový pleťový peeling Bioten, 99 Kč (150 ml), koupíte v síti drogerií

    I za nízkou cenu se dají pořídit kvalitní přírodní produkty. Tento peeling obsahuje med, který pokožku hydratuje, a částice z meruňkových jader, které jemně peelingují pokožku. Přípravek pokožku opravdu vyčistí a je vhodný i na mastnější pleť, jelikož si poradí i s ucpanými póry. Po použití je pleť jemná a hladká. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Jílová mycí pasta s pomerančem a mátou Lirene, 129 Kč (150 ml), koupíte v síti drogerií

    Jílový peeling obsahuje drobné částečky, které si hravě poradí s odumřelou kůží, zároveň redukují kožní maz a zužují póry. Se všemi těmito problémy si produkt poradil skvěle, ale přestože slibuje, že je vhodný na všechny typy pleti, ta moje byla po aplikaci jemně vysušená a trochu stažená. Extrakt z bambusu spolu s výtažkem z lotosu a leknínu má tvořit vysoce hydratační komplex, v mém případě se ale nic takového nekonalo. 

    Známka jako ve škole: 3

  • Zjemňující pleťový peeling Nivea, 140 Kč (75 ml), koupíte v síti drogerií


    Zjemňující pleťový peeling, Nivea, 140 Kč (75 ml).
    Autor: archiv firem

    Ještě než jsem si prohlédla popis na obalu, chtěla jsem výrobku vytknout, že má málo „kuliček“ a je celkově takový jemnější, ale pak jsem si přečetla: "Zjemňující pleťový peeling, složení s vitaminem E je obzvláště jemné k pleti." S tím musím souhlasit. Dostanete to, co se píše na obalu. Nečistí podle mě příliš do hloubky, ale pro pleť, která jen potřebuje pravidelnou údržbu a netrpí výrazným ucpáváním pórů, je ideální. S přihlédnutím ke skvělé ceně dávám za jedna. Navíc vůně je typická Nivea, a tu já zbožňuju.


    Známka jako ve škole: 1

  • Aktivní peeling For Life & Madaga, 190 Kč (18 ml), koupíte na www.forlifeandmadaga.com

    Má všechno, co od pleťového peelingu očekávám. Nadchly mě drobné a jemné peelingové kousky, které zbaví tvář odumřelých kožních buněk opravdu šetrně. Navíc na závěr jsem je snadno a rychle z obličeje dostala tamponkem s pleťovou vodou, a nebylo to tedy tak, že bych se po několikátém umytí nemohla peelingových zrnek zbavit. To oceňuju, protože na přípravky, s nimiž je moc práce, nemám trpělivost. Díky nemastné gelové konzistenci je pleť po peelingu krásně svěží a připravená pro další péči. Minus dávám za vůni – je sice velmi jemná, což mám u kosmetiky ráda, ale mně nějak nesedí.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Gelová maska s peelingem Organická apotéka, 198 Kč (30 ml), koupíte na www.havlikovaapoteka.cz nebo v kamenných prodejnách

    Havlíkovu kosmetiku miluju a ještě se nestalo, že by mě nějaký produkt zklamal. Nestalo se tak ani v případě gelové masky s extraktem z třešňových květů a s kousky třešňových peciček, která funguje na bázi jemného peelingu. Produkt používám vždy ráno, jemnými krouživými pohyby ho vmasíruji a nechám na tři minutky působit. Během chvilky je pleť krásně vyživená, hydratovaná a zbavená suchých míst. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Jemný čisticí peeling na obličej a rty Sedmikráska, Manufaktura, 209 Kč (75 ml), koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách

    Peeling má krásnou decentní vůni, zrníčka jsou jemná, takže se nemusíte bát, že pleť podráždí. Produkt je určen také na rty a i v tomto případě není nijak agresivní. Pokožka je po něm krásně čistá, vypnutá a svěží. Za mě je to jeden z nejlepších peelingů, které jsem kdy vyzkoušela. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Jemný peeling s lávovou zemí Nobilis Tilia, 259 Kč (50 ml), koupíte na eshop.nobilis.cz

    Peeling obsahuje velmi jemné částečky, které příjemně masírují pleť, neškrábou a skvěle voní. Kombinace růže a levandule jde skvěle dohromady – to jsou totiž éterické oleje, které produkt obsahuje. Peeling netvoří pěnu, je spíše jakoby mastný, ale nijak přehnaně, jen tolik, aby byla pleť po použití krásně hladká a vláčná.

    Známka jako ve škole: 1

  • Peeling na obličej a tělo Cannor, 265 Kč (100 g), koupíte na www.cannor.cz

    Ve své koupelně si střežím několik kosmetických oblíbenců, kteří mě nikdy nenechají ve štychu a které na oplátku doporučuji ostatním, aby mohli dělat radost i někomu dalšímu. Jestli za nějaký produkt pokládám ruku do ohně, tak za peeling na obličej a tělo od české konopné kosmetiky Cannor. Používám ho ale primárně na obličej. Má pleť je velmi suchá, a tak si dopřávám jednou za týden s tímto peelingem domácí lázně. Zbaví mě šupinek a suchých míst na obličeji, dostatečně ho prokrví a dokonale vyhladí. Po něm si přijdu, jako by mi někdo vyměnil mou pleť za dětskou vyhlazenou. Dříve jsem peeling považovala za nadbytečný produkt, ale teď ho vnímám jako nezbytnost. Kvituji totiž to, že po použití peelingu se veškeré další produkty – denní/noční krémy, séra či oleje – vstřebávají do pokožky daleko rychleji, a mají tak intenzivnější efekt. Od doby, co ho používám, se kvalita mé pleti velmi zlepšila. Pokud i vy toužíte po regeneraci a oživení své pleti, rozhodně ho vyzkoušejte!

    Známka jako ve škole: 1

  • Přírodní pleťový peeling dieNikolai, 500 Kč (50 g), koupíte na www.biodynamickakosmetika.cz

    Přírodní kosmetiku dieNikolai mám moc ráda, ale musím se přiznat, že tento peeling mě trošku zklamal. Čekala jsem klasický peeling s hrubší strukturou, ale to tento produkt není. Má práškové složení, které je ideální smíchat s gelem nebo mlékem. Peeling mi tak přijde vhodnější jako prostředek k dočištění pleti. Oceňuji, že pleť byla zářivá a jemná, ale celý proces je pro mě zdlouhavější tím, jak se musí doplnit dalším produktem, proto dávám bod dolů.

    Známka jako ve škole: 2

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...