Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vyzkoušeno: Tuhle kosmetiku si přejeme pod stromeček, protože je nejlepší

  • 30. listopadu 2017 | 06:00

    Každá z nás v redakci vybrala jeden kosmetický produkt, který se jí osvědčil. Tyto výrobky milujeme pro jejich účinky, vůni nebo i jen design. Inspirujte se našimi tipy, mohly by být jedním z vánočních dárků!

  • Lucie, redaktorka kosmetiky

    Šampon a kondicionér Alterna Bamboo Smooth Duo, 545 Kč 

    Odbarvené vlasy rovnají se suché, a tím pádem krepaté vlasy – a takové fakt nechcete. V své honbě za šamponem, který mi šmahem vrátí vlasy do formy, jsem narazila na tento šampon, který ve spojení s kondicionérem udělal nemožné. Vlasy mám hebké a hladké a po krepatosti nebo suchosti není památky. Protože je to vlasová kosmetika spadající do té dražší kategorie, potěšilo by mě, kdybych ji objevila pod stromečkem! Navíc ve vánočním balíčku bude sada s padesátiprocentní slevou!

    Šampon a kondicionér Alterna Bamboo duo Smooth, 545 Kč. Vánoční sadu seženete v profesionálních Alterna salónech. Samostatně šampón a kondicionér koupíte na www.salononline.cz.
    Autor: archiv firem
     

     

       

  • Brigita, editorka

     

    Dárková sada Snow Fairy, Lush, 895 Kč

    Kosmetika na Vánoce je pro mě jednoznačně taková, za kterou je mi líto vyhazovat peníze – ale ta malá holčička uvnitř po ní strašně touží. Typickým příkladem je už několik let vánoční kazeta Snow Fairy od Lush. Obsahuje sprchový gel, znovu použitelnou pěnu ve tvaru kouzelné hůlky, tělové máslo a koupelovou bombu. Vše v růžové barvě a s nebeskou žvýkačkovou vůní! Vím, že to vypadá dětinsky, ale od čeho jsou Vánoce?

     

     

    Dárková sada Snow Fairy, Lush, 895 Kč. Koupíte na www.lush.com nebo v kamenných obchodech.
    Autor: archiv firem

      

  • Radka, editorka

    Zpevňující denní a noční krém Rituals, 860 Kč (50 ml)

    Mně by udělala ohromnou radost tahle dvojice pleťových krémů na den a noc. Ten noční jsem jednou dostala a nadchl mě jako málokterý jiný krém. Ráno jsem si vážně připadala o pět let mladší! K němu bych případně chtěla denní verzi zpevňujícího krému od stejného výrobce.

    Zpevňující denní krém, Rituals, 860 Kč (50 ml). Koupíte na www.rituals.cz nebo v kamenných obchodech.
    Autor: archiv firem

     

     

     

  • Aneta, redaktorka zdraví

    Maska s barevnými pigmenty Maria Nila Colour Refresh, odstín Pearl Silver, 699 Kč (300 ml)

    Pokud bojujete se žlutými tóny stejně jako já, tak tónovací maska značky Maria Nila bude pro vás tím pravým dárkem. Na rozdíl od běžných stříbrných šamponů vlasy nevysušuje, dodá jim potřebnou výživu a vlasy jsou po ní krásně hladké. Já osobně používám odstín Pearl Silver a nemůžu si masku vynachválit. Žlutá barva je díky masce méně viditelná a vlasy jsou jemné. Pro blondýnky toužící po studeném odstínu perfektní dárek!

    Maska s barevnými pigmenty Maria Nilla Colour Refresh, odstín Pearl Silver, 699 Kč (300 ml). Koupíte na www.bezvavlasy.cz.
    Autor: archiv firem

     

  • Božena, videoeditorka

    Kolínská voda Jo Malone Earl Grey & Cucumber, 1250 Kč (30 ml)

    Britskou značku niche parfémů jsem objevila před třemi lety a od té doby se s ní nemohu rozloučit. V létě mi vyhovuje svěží kombinace Wood Sage & Sea Salt a v zimě těžší Earl Grey & Cucumber. Donedávna jsem si musela parfémy Jo Malone vozit ze zahraničí, ale od léta jsou v prodeji v síti parfumerií Douglas. Flakon 30 ml parfému sice startuje na 1250 Kč, ale jedná se opravdu o exkluzivní a nezaměnitelné vůně. Doufám, že letos bude Ježíšek štědrý, protože ta zimní už mi dochází!

     

    Kolínská voda Jo Malone Earl Grey & Cucumber, 1250Kč (30 ml). Koupíte na www.douglas.cz
    Autor: archiv firem

     

  • Markéta, editorka

     

    Toaletní voda Daisy Kiss, Marc Jacobs, 1019 Kč (50 ml)

    Pokud bych si mohla přát jednu věc, tak by to určitě byl parfém od Marc Jacobs Daisy Kiss. Voní krásně po květinách, já tam cítím hlavně pivoňku a růži. Musím přiznat, že mám občas tendenci ke kýči, a proto jsem po téhle lahvičce sáhla okamžitě, jak jsem ji viděla v letištní parfumerii. Doufala jsem přitom, že mě odradí její vůně, ale bohužel se tak nestalo, a tak po ní stále trochu toužím. Vzhledem k tomu, že jde o limitovanou edici, moc se bojím, že ji Ježíšek nestihne koupit!

    Toaletní voda Daisy Kiss, Marc Jacobs, 1019 Kč (50 ml). Koupíte na www.notino.cz.
    Autor: archiv firem

  • Lenka, redaktorka hobby

     

    Balíček kosmetiky Stop vráskám, Phyris, 2495 Kč


    Doufám, že mi letos Ježíšek přinese právě tenhle balíček. Kosmetika Phyris mi totiž opravdu přirostla k srdci. Navíc bych ráda vyzkoušela sérum, které je k balíčku přiložené zdarma jako dárek. Vedle něj tam ale je i můj oblíbený Hydro Tonic – hydratační tonikum, které je bez alkoholu, takže pleť vůbec nevysušuje ani nijak nedráždí. Navíc obsahuje panthenol, který je hojivý. Pleť je po použití hydratovaná a také napjatější, ale ne tak, aby to bylo nepříjemné.

    Druhým produktem v balíčku je pak úžasný krém s retinolem z řady Triple A, který je doslova balzámem na mou stárnoucí pleť. Již po pár dnech používání totiž zjistíte, že všechny ty drobné vrásky mizí, pleť vypadá mladší, má jakoby sjednocený vzhled, je dokonale hydratovaná a sametově hebká. 

    Navíc krásně voní a má příjemnou lehčí konzistenci. Dobře se proto roztírá a stačí ho použít skutečně jen malé množství. Jediným minusem této kosmetiky je vyšší cena, která je ale kompenzována vyzkoušenými prokazatelnými účinky na pleť. Investovat do této značky se proto – za mě – určitě vyplatí.

    Balíček kosmetiky Phyris, Stop vráskám, 2495 Kč. Koupíte na viviane.cz.
    Autor: archiv firem

  • Ivana, redaktorka vztahů

    Bioaktivní omlazující krém, 754 Kč (50 ml), a bioaktivní oční sérum, 484 Kč (15 ml) – Nobilis Tilia

    Už několik let si pokaždé přeji, abych našla pod stromečkem nějaký přípravek od české firmy Nobilis Tilia. Miluji jejich přírodní kosmetiku a zvláště anti-age řadu, která je ideální pro zralou a suchou pleť. Ideální je používat všechny produkty z téhle řady, ale protože nejsou nejlevnější, přála bych si aspoň krém a oční sérum.

    Krém je lehký, snadno se nanáší a roztírá a ideální je i pod make-up. Je doslova nabitý přírodními látkami, které pleti dodávají energii a svěžest. Já se do něj přímo zamilovala, takže pokud bych ho od Ježíška dostala, byla bych štěstím bez sebe. Nepatří k nejlevnějším, ale jeho účinek je stoprocentní.

    Bioaktivní omlazující krém, Nobilis Tilia, 754 Kč (50 ml). Koupíte na www.eshop.nobilis.cz.
    Autor: archiv firem

    Bioaktivní oční sérum ze stejné anti-age řady obsahuje avokádový, lískový, mandlový, šípkový, meruňkový, jojobový, makadamiový a rakytníkový olej – takže je doslova nabušeno tím nejlepším z přírody. Lehce se roztírá a pleť očního okolí chrání i v zimě. Používám ho už asi dva roky a nemůžu si ho vynachválit. I ty vrásky jsou méně vidět – aspoň si tedy myslím! Každopádně je to má top kosmetika, bez které si už nedovedu život představit.

     

    Bioaktivní oční sérum, Nobilis Tilia, 484 Kč (15 ml). Koupíte na www.eshop.nobilis.cz.
    Autor: archiv firem

     

  • Markéta, redaktorka módy

    Paletka očních stínů La Palette, L´Oréal Paris, 479 Kč

    Jednou jsem vyzkoušela stíny od této značky a už jsem věděla, že je nedám z ruky. Tak proč si rovnou nepořídit paletku, kde máte na výběr z velké škály odstínů? Stíny vydrží klidně celý den. Výhodou je, že paletka vám umožní namalovat matné stíny na den a pak jen přimalovat ty třpytivé třeba na večírek. Navíc s sebou nemusíte tahat ani zrcátko, to je totiž součástí paletky.

     

    Paletka očních stínů La Palette Nude, Loreal Paris, 479 Kč. Koupíte v drogeriích.
    Autor: archiv firem

    Na tuto paletku, akorát ve variantě Rose Gold, se můžete podívat ve videu:

    Video se připravuje ...
    Vyzkoušeno před kamerou: Rose paletka stínů a oční krém pro všechny typy pleti • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

  • Karolína, redaktorka

     

    Dárková sada Sedmikráskové lázně, Manufaktura, 849 Kč

    Dárkové balení obsahuje regenerační a výživný pleťový olejový elixír, peelingovou hydratační pleťovou masku, hydratační pleťový fluid a anti-age sérum na okolí očí a rtů, takže je toho fakt hodně a myslím, že za docela pohodovou cenu. I když má pleť zatím úplně nevykazuje známky stárnutí, v obchodě mě ujistili, že se přípravky hodí i pro mladší pokožku, a to právě kvůli tomu, že mají nejen omlazovat, ale i regenerovat, zklidňovat či rozjasňovat. A opravdu to dokážou!

    Když jsem si poprvé přičichla ke fluidu, byla jsem příjemně potěšená, že vůbec nevoní. Znamená to totiž, že neobsahuje moc parfemace, a já tak nemusím mít celý zbytek dne pocit, jako když mi hoří obličej. Takže vřele doporučuji i lidem s citlivou pokožkou.

    Možná je trochu cítit jako jíl nebo jiné přírodní nepáchnoucí bahýnko. Barva je bílá, vstřebá se okamžitě, zanechá pokožku vláčnou a pomáhá ji i udržet bez pupínků, ne však bez černých teček. Po 3 týdnech používání všech přípravků musím říct, že pleť vypadá o dost zářivěji a je hladší. Samozřejmě že nevyzmizíkuje jemné vrásky, ale produkty určitě splnily mou představu.

    Dárková sada Sedmikráskové lázně, Manufaktura, 849 Kč. Koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných obchodech.
    Autor: archiv firem

  • Gábi, redaktorka VIP

    Růstové sérum pro řasy a obočí Hairplus, 2280 Kč

    Sérum na růst řas jsem si chtěla vždycky vyzkoušet. Bylo pro mě trochu složité zvyknout si nanášet sérum pravidelně každý den. Stačí jednou denně a po pěti týdnech už je vidět účinek. Řasy opravdu vyrostou a vaše okolí to pozná. Přestože se zdá, že séra není mnoho, vydrží docela dlouho. Má nesmírně praktický štěteček na nanášení. Potom, co řasy narostou, už ho nemusíte používat každý den, ale protože řasy vypadávají, je třeba ho používat v podstatě pořád.

    Růstové sérum pro řasy a obočí Hairplus, 2280 Kč. Kde sérum sehnat se dozvíte na stránkách www.hairplus.cz.
    Autor: archiv firem

     

  • Andrea, redaktorka

    Epilátor Braun Silk Epil 9-969V Skin Spa, 4490 Kč

    Epilátor sice není kosmetika, ale taky nám pomáhá být krásnější. Název strojku znamená lázně pro kůži, a to tak opravdu je. Líbí se mi, že ho můžu používat jak na sucho, tak i ve sprše. A nejde jen o epilátor, který vás zbaví nechtěných chloupků, součástí je i masážní hlavice, nebo exfoliační - tudíž místo peelingu. Výsledkem je pak nádherně jemná pokožka! Navíc součástí je i nástavec pro hloubkové čištění pokožky obličeje, což se hodí o to víc, pokud máte mastnější pleť jako já.

    Epilátor Braun Silk Epil 9-969V Skin Spa, 4490 Kč
    Autor: archiv firem

    Kde produkty sehnat, se dozvíte ve fotogalerii:

     

Autor: Lucie Houdková
Diskuse ke článku
.