Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test šamponů na barvené a suché vlasy: Se kterými barva vydrží nejdéle?

23. listopadu 2017 | 06:00

Barvené vlasy vyžadují extra péči, proto se vyplatí investovat do kvalitních vlasových přípravků. V redakci jsme vyzkoušely šampony různých cenových kategorií – od čtyřiceti korun až po tisíc. Jak šampony v jednotlivých kategoriích obstály? Dokážou se suchými a poškozenými vlasy zázraky? Přečtěte si naše recenze!

K čemu jsou dobré šampony určené pro barvené vlasy? Díky svému složení jsou šetrnější k barvenému vlasu a pomáhají v něm barvu udržet déle, než jiné šampony. Právě proto byste je měla používat pokud si vlasy barvíte, ať už sama, nebo u kadeřníka. Vyzkoušeli jsme šampony z drogerie i z kadeřnických salonů, ve všech cenových kategorií. Jak dopadly?

Šampon pro barvené vlasy Balea, 39,90 Kč (250 ml)

Šampon pro barvené vlasy, Balea, 39, 90 Kč (250 ml). Koupíte v síti drogerií dm.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií dm.

Skvělý poměr cena/výkon! Vlasy po něm vypadají lépe než po použití leckterého třikrát dražšího šamponu, i když jsou trochu rozlítané – ale to je vlastnost mých vlasů obecně. Není to ale nic pro příznivce přírodní kosmetiky, obsahuje silikony a parabeny. Také tuba není moc praktická, rozhodně nedoporučuju šampon brát s sebou někam na cesty.

Známka jako ve škole: 2

Šampon Color Resist, Garnier Fructis, 99,90 Kč (250 ml) 

Šampon Color Resist, Garnier Fructis, 99,90 Kč (250 ml)

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Šampon výborně pění. Stačí opravdu jen malé množství, především na krátké vlasy, jako mám já, a šampon udělá nádhernou, hustou pěnu. S tímto šamponem jsem nikdy neměla potřebu mýt si vlasy dvakrát po sobě. Voní příjemně a mám i pocit, že se mi tolik nevymývá barva, takže splnil to, co slibuje na etiketě.

Známka jako ve škole: 2

Šampon Oil Repair 3, Garnier Fructis, 74,90 Kč (250 ml)

Šampon Oil Repair 3 šampon, Garnier Fructis, 74,90 Kč (250 ml).

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Vlasy jsem po umytí měla nádherně jemné, hebké a lesklé, ale postrádaly objem a u hlavy se mastily ještě rychleji než obvykle, protože šampon obsahuje rostlinné oleje a bambucké máslo. Vyhovovat tedy bude spíše těm, kdo mají vlasy suché po celé délce. Oceňuji ale změnu obalu, ten původní s kuličkou se opravdu špatně otvíral.

Známka jako ve škole: 3

Šampon pro barvené vlasy Yves Rocher, 95 Kč (300 ml)

Šampon pro barvené vlasy, Yves Rocher, 95 Kč (300 ml). KOupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných obchodech.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.yves-rocher.cz a v prodejnách.

Šampony Yves Rocher mám ráda a ani tady jsem nesáhla vedle, ačkoli na 100 procent to tentokrát nebylo. Mám barvené vlnité sušší vlasy docela náročné na péči, proto jsem byla zvědavá, jak si  s nimi tento výrobek poradí. Barvu zachovával solidně, ale vlasy trochu vysušoval.

Známka jako ve škole: 2

Šampon pro barvené vlasy s granátovým jablkem a arganovým olejem Le Petit Olivier, 102 Kč (250 ml)

Šampon pro barvené vlasy s granátovým jablkem a arganovým olejem, Le Petit Olivier, 102 Kč (250 ml). Koupíte na www.demdaco.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.demdaco.cz.

Tenhle francouzský šampon jsem si hned oblíbila. Díky arganovému oleji zanechá vlasy lesklé a jemné, takže nejsou tak vysušené jako po použití jiných šamponů. Používám ho už asi měsíc a mám pocit, že prodlužuje životnost barvy. Vzhledem k tomu, že si přibarvuji šediny už dost často, tohle považuji za velké plus. Navíc krásně voní po granátovém jablku. Doporučuji!

Známka jako ve škole: 1

Šampon Advanced Hair Series Regenerate Nourishment, Dove, 119,90 Kč

Šampon Advanced Hair Series Regenerate Nourishment, Dove, 119,90 Kč

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Měla jsem strach, že mi krémová konzistence šamponu Dove zatíží mé vlasy se sklonem k maštění, ale nestalo se tak. Naopak. Vyživil vysušené konce a s mastnějšími partiemi u hlavy si skvěle poradil. Klidně bych ho doporučila i pro každodenní používání.

Známka jako ve škole: 1 

Šampon pro barvené vlasy s šípky a olejem z lněných semínek Love Nature, 129 Kč (250 ml)

Šampon pro barvené vlasy s šípky a olejem z lněných semínek Love Nature, 129 Kč (250 ml). Koupíte na www.oriflame.com

Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.com.

Šampon mě příjemně překvapil už při otevření, a to svou nádhernou vůní. Vůně květů i šípků a lnu si zkrátka zamilujete. Šampon vlasům dodá lesk a kupodivu po něm vlasy neelektrizují, což bývá jinak v zimě můj každoroční problém. Jediná nepraktická věc je otevírání, které jde poněkud ztěžka.

Známka jako ve škole: 1

Šampon Colour & Shine, Lavera, 149 Kč (250 ml)

Šampon Color & Shine, Lavera, 149 Kč (250 ml). Koupíte na www.organictime.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.organictime.cz.

Jak to jde, dávám přednost šetrné kosmetice, proto jsem po tomto šamponu sáhla s radostí. Barva se díky němu vymývala pomalu, ale vlasům trochu chyběl lesk a hlavně byly hodně nezvladatelné. Takže tentokrát má oblíbená Lavera spíše ne.

Známka jako ve škole: 3

Pečující mycí krém Total Repair 5 Low Shampoo Elseve, L'Oréal Paris, 160 Kč (400 ml) 

Pečující mycí krém Total Repair 5 Low Shampoo Elseve, L'Oréal Paris, 160 Kč (400 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Nikdy jsem nebyla moc velký fanoušek 2v1 výrobků. Měla jsem dojem, že nemohou splnit všechno, co slibují. Pečující krém od L´Oréalu mě ale mile překvapil. Skrývá v sobě šampon i kondicionér a vlasy jsou po něm opravdu hladké a lesklé. Mám jen pocit, že mírně vlasy zatěžuje, a tak není pro každodenní používání. Já sama ho střídám s jiným šamponem a jsem opravdu spokojená.

Známka jako ve škole: 2

Šampon Botanicals Fresh Care, Geranium Radiance Remedy, L´Oréal Paris, 199,90 Kč (400 ml)

Šampon Botanicals Fresh Care, Geranium Radiance remedy, L´Oréal Paris, 199,90 Kč (400 ml)

Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných kadeřnictvích.

Šampon je určený pro barvené a suché vlasy bez lesku a rozdíl jsem viděla hned při prvním použití. Vlasy jsem neměla tak suché a zůstaly po něm krásně hebké. Pozitivně hodnotím i to, že mi nezatěžoval vlasy u kořínků, které se mi jinak dost mastí.

Známka jako ve škole: 1

Šampon Luminous Colour, Maria Nila, 249 Kč (100 ml)

Šampon Luminous Colour, Maria Nila, 249 Kč (100 ml). Koupíte na www.bezvavlasy.cz

Autor: archiv firem

Koupíte na www.bezvavlasy.cz.

Jednoduše jsem z něj nadšená. Šampon slibuje dodat vlasům lesk, a to přesně splňuje. Mé suché odbarvené vlasy dokázal v kombinaci s kondicionérem stejné řady probudit zpátky k životu – nejsou krepaté, jsou hebké a celkově krásnější. Navíc jsem si zamilovala jeho žvýkačkovou vůni.

Známka jako ve škole: 1

Šampon BC Oil Miracle Oil-in-Shampoo Brazilnut, Schwarzkopf Professional, 249 Kč (250 ml)

Šampon BC Oil Miracle Oil-in- Shampoo Brazilnut, Schwarzkopf Professional, 249 Kč (250 ml). Koupíte v profesionálních salónech, více informací na www.schwarzkopf-professional.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte v profesionálních salonech.

Skvělá novinka s výtažky z brazilských ořechů v první řadě nádherně voní. Bohužel jsem nemohla testovat jeho účinky ve spojení s kondicionérem, ale jen s maskou. Šampon je velice jemný a i při malém množství dobře pění, má průhlednou konzistenci jako řídký gel. Vlasy jsou po něm hebké, a dokonce se mi zdá, že nabírají na objemu.

Známka jako ve škole: 1 

Šampon Serie Expert Vitamino Color, L´Oréal Professionnel, 280 Kč (300 ml)

Šampon Serie Expert Vitamino Color, L´Oréal Professionnel,280 Kč (300 ml)

Autor: archiv firem

Koupíte v profesionálních salonech.

Příjemný poměr cena/kvalita, pokud chcete opravdu pečovat o své barvené vlasy a současně na ně nechcete nanášet nic z drogerie. Stačí ho malé množství, krásně pění, vlasy zanechává hebké a lesklé a barvu v nich udrží. V kombinaci s kondicionérem je za tu cenu skvělý!

Známka jako ve škole: 1

Šampon BlondMe (teplá blond), Schwarzkopf Professional, 349 Kč (250 ml)

Šampon BlondMe – teplá blond, Schwarzkopf Professional, 349 Kč (250 ml). Sehnat můžete v salónech, více informací najdete zde: www.schwarzkopf-professional.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte v profesionálních salonech.

Šampon je poměrně dost parfémovaný, takže pokud máte ráda, když vám po použití vlasy voní, máte vyhráno. Vůně je adekvátně příjemná. Konzistence šamponu je řidší, barva je překvapivě teplá blond, což hodnotím kladně. A teď to důležité – jaké budou vaše vlasy? Vlasy jsou po použití hedvábně lesklé a zářivé. Malou nevýhodou je to, že jsou hodně jemné a mastí se trochu víc než obvykleCelkově ho hodnotím kladně, vaše blond vlasy určitě rozzáří, známku snižuji hlavně za obal výrobku a pro mě příliš jemné vlasy.

Známka jako ve škole: 2

Šampon BlondMe (studená blond), Schwarzkopf Professional, 349 Kč (250 ml)

Šampon BlondMe šampon – studená blond, Schwarzkopf Professional, 349 Kč (250 ml). Sehnat můžete v salónech, více informací najdete zde: www.schwarzkopf-professional.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte v profesionálních salonech.

Jelikož mají mé vlasy tendenci žloutnout, jsem ráda za každý šampon, který tu nepěknou žlutou barvu dokáže trošku „vyžrat“. U šamponu BlondMe od značky Schwarzkopf si ale nejsem účinkem tak úplně jistá. Použila jsem ho několikrát a větší změny jsem nezaznamenala. Šampon také slibuje sametovou hebkost, a to se v mém případě nekonalo.

Známka jako ve škole: 4

Šampon Fair Trade Honey, Lush, 665 Kč (250 ml)

Šampon Fairly Traded Honey, Lush, 665 Kč (250 ml). Koupíte na www.lush.com nebo v kamenných obchodech.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.lush.com nebo v kamenných obchodech.

První, co vás udeří do nosu, je nádherná medová vůně, která se ve vlasech drží, drží a drží. Nechápu, jak je to možné, ale když si ráno umyjete hlavu, vůni z vlasů cítíte ještě večer. Další věc je nádherný lesk, který ve vlasech zanechává. Cena je ovšem kvůli vysokému obsahu fair trade ingrediencí docela závratná, přestože ho stačí troška.

Známka jako ve škole: 1

Šampon Caviar Infinite, Alterna, 969 Kč (250 ml)

Šampon Caviar Infinite, Alterna,969 Kč. Koupíte na www.salononline.cz

Autor: archiv firem

Koupíte na www.salononline.cz.

Rolls-Royce ve vlasové kosmetice. Opravdu. I když vaše peněženka zapláče, tato značka stojí za každou korunu, kterou za ni zaplatíte. Stačí opravdu malé množství šamponu, takže dlouho vydrží. Vlasy dokonale vyčistí a udrží v nich barvu zhruba o dva týdny déle než jiný šampon. V kombinaci s kondicionérem zanechává lesklé, hladké vlasy plné objemu. Zkrátka zázrak.

Známka jako ve škole: 1*

Jak správně pečovat o barvené vlasy? Pusťte si naše video:

Video se připravuje ...
Jak pečovat o barvené vlasy? Myjte je co nejméně! • VIDEO: Ladislav Novák/bpž

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...