Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vyzkoušeno před kamerou: Matná rtěnka i tvářenka. Fungují?

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno před kamerou: Matná rtěnka i tvářenka
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
13. listopadu 2017 | 06:00

Jaké novinky ze světa kosmetiky jsme vyzkoušely tentokrát? Pleťový krém s olivovým olejem, matnou tekutou rtěnku, minerální tvářenku a odličovací mléko, které obsahuje mořské řasy!

Novinky vyzkoušíme za vás, abyste si mohly udělat obrázek o tom, co rtěnka, krém či řasenka dokážou a zda stojí za to za ně utrácet peníze. Jaké výrobky jsme v redakci vyzkoušely tentokrát?

Matná tekutá rtěnka Dermacol Matte Mania, 199 Kč
Autor: archiv firem
Matná tekutá rtěnka Dermacol Matte Mania, 199 Kč

Už i Dermacol přišel na trh s matnou rtěnkou! Měla by být dlouhotrvající, vysoce pigmentovaná a neměla by vysušovat rty – to je vždy oříšek u matných rtěnek, protože je to pak nepříjemné a matná rtěnka na rozpraskaných rtech nevypadá dobře.

Zkoušela jsem si odstín číslo 16, který je světle růžový s podtónem do oranžova. Rtěnka vydržela na rtech téměř netknutá několik hodin, aniž by mi rty vysušila, což je pro mě velké plus! Vybrat tu svou si můžete z patnácti odstínů.

Denní hydratační krém s olivovým olejem Le Petit Olivier, 230 Kč (50 ml)

Koupíte na www.demdaco.cz

Když je ve složení krému olivový olej, předpovídá to, že bude hutný a mastný. V případě krému od značky Le Petit Olivier je to ale přesně naopak – lehký, rychle se vstřebávající a se svěží vůní. Lehkost krémů možná dodává obsah aloe vera, a možná proto mi byl na pleti tak příjemný. Jedná se o přírodní kosmetiku, takže je určený pro citlivou pleť a neobsahuje ani barviva, ani parabeny.

Denní hydratační krém s olivovým olejem Le Petit Olivier,
Autor: archiv firem

 

Minerální tvářenka Annabelle Minerals, odstín Rose, 240 Kč

Tvářenku v odstínu Rose si zamilujete hned z několika důvodů – je matná, takže vypadá přirozeně, jako by vám zdravíčka vytvořil vítr, její složení je čistě přírodní, takže by neměla dráždit citlivou pleť. Je sypká a nanáší se plochým štětcem.

Koupíte ji na www.eshopannabelle.com

Minerální tvářinka Annabelle minerals, 240 Kč. Koupíte ji na www.eshopannabelle.com
Autor: archiv firem


Čisticí mléko Thalion – Velvet Cleansing Milk, 588 Kč (200 ml)

K zakoupení ve specializovaných kosmetických salonech. Více informací najdete na www.thalionkosmetika.cz.

Thalion je francouzskou značkou s dlouholetou tradicí, která vyrábí kosmetické přípravky s obsahem mořských řas, které mají na pleť blahodárné účinky.

Mléko je velmi jemné, vůbec na pleti nepálilo a po odlíčení zanechalo na pleti sametový pocit. Pleť nebyla ani napnutá, ani přesušená. Používá se buď na tamponek, nebo můžete mléko aplikovat na tvář prsty a poté opláchnout vodou – záleží na tom, co preferujete. Make-upu vás zbaví spolehlivě oběma způsoby!

Čisticí mléko Thalion, Velvet Cleansing Milk,
Autor: archiv firem

Autor: Lucie Houdková