Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ashley Graham nebo Marilyn Monroe: Jaké ženy byly v průběhu 100 let ideálem krásy?

Video se připravuje ...
Od vychrtlých tanečnic po plus size modelky. Jak šel čas s ideálem krásy
VIDEO: Allure
28. října 2017 | 06:00

Nejznámější ženský ideál krásy za posledních sto let? Marilyn Monroe. To jsou ale jen padesátá léta. Které ženy ovládly ostatní dekády? To vám prozradí krátké video!

Ve dvacátých letech toužily všechny ženy vypadat jako Josephine Baker. Americká herečka, zpěvačka a tanečnice byla velkou bojovnicí za rovnoprávnost a svobodu. Svým energickým vystupováním si podmanila svět a ideálem krásy se stala snědá pleť. Dříve odsuzované opalování bylo v módě, stejně jako vyholené podpaží.

Katherine Hepburn se stala idolem třicátých let. Hvězda stříbrného plátna i bojovnice za práva žen. Se známější Audrey Hepburn kromě jména, krásy a hereckého talentu nemá nic společného!

Ava Gardner ovládla čtyřicátá léta se svými tmavými kadeřemi a výrazným obočím. Byla považována za jednu z nejkrásnějších amerických hereček té doby – a právem! Jejímu šarmu podlehl i Frank Sinatra, za kterého byla provdaná v šedesátých letech.

V padesátých letech vládne blond barva vlasů, přesně taková, jakou nosila Marilyn Monroe! Na fotogalerii fotek největšího sexy symbolu všech dob se podívejte ZDE!

Další dekádu si podmanila Elizabeth Taylor, která bude Kleopatrou navždycky! Symbolem sedmdesátek se staly zpěvačka Diana Ross (73), hvězda amerického soulu, a také dnes už jednasedmdesátiletá Cher (71), která zubu času vzdoruje, jak jen může! Její tvář je skoro bez vrásky. Holt vybrat si správného plastického chirurga je v Hollywoodu klíčové! Jak nyní vypadá, uvidíte ve fotogalerii!

Další ikony byste už možná tipli – osmdesátá léta a Madonna (59), devadesátky a Janet Jackson (51). Na přelomu tisíciletí toužila každá žena mít postavu jako Jennifer Lopez (48). A idol krásy dneška? Ashley Graham (29) – plus size modelka, která rozvířila stojaté vlny modelingu, kterému vládly dívky s velikostí 34.

Kdo je pro vás největší ikonickou kráskou všech dob? 

Autor: Lucie Houdková