Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

100 let vlasů aneb kdy začaly být populární melíry?

Video se připravuje ...
Století barev na vlasy: Za návštěvu salonu se ženy styděly
VIDEO: Allure
23. září 2017 | 06:00

Holografické vlasy, vlasy jako mořská panna, granny hair, výrazné odrosty, studená blond – to je jen pár z posledních trendů v barvení vlasů. Co ale frčelo v minulosti? 

Napadlo by vás, že studená blond byla trendem už ve třicátých letech? Zasloužila se o to Jean Harlow, sexsymbol třicátých let. Zajímalo by nás, jak takto odbarvené vlasy musely tehdy vypadat, protože o šetrnosti barev k vlasům asi nemůžeme mluvit.

Během války se nosily tmavší barvy, ale v padesátých letech se zase všechny barvily na blond. A nebylo to kvůli nikomu jinému než Marilyn Monroe, která se z přírodní brunetky obarvila na platinovou blond. Od té doby její hvězda stoupala strmě vzhůru.

Melíry – tak zatracované, ale i tak oblíbené. Za jejich popularitu mohl film Snídaně u Tiffanyho, kde zazářila Audrey Hepburn. Všechny ženy pak toužily mít na hlavě to, co ona: kombinaci hnědé i blond. Série videí, která mapují trendy v průběhu sta let, čím dál tím více potvrzují, že nové trendy jsou vlastně jen oprášené trendy staré. Přijde snad do módy uhlazené černé mikádo, které frčelo ve dvacátých letech? Necháme se překvapit! 

Další "staletá videa" sledujte ZDE!

Autor: Lucie Houdková