Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Kyselina hyaluronová – novodobá nezbytná součást kosmetické výbavy

13. září 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Kyselinu hyaluronovou zná snad již každý, ale víte jak ji správně používat, abyste dosáhli nejlepšího výsledku? 

Co víte o kyselině hyaluronové?

Kyselina hyluronová patří mezi hodně citované aktivní látky, všude se můžeme dočíst, že zajištuje účinnou hydrataci, vyhlazuje vrásky a oddaluje vznik nových, ale jak funguje?

Princip účinku

Kyselina hyaluronová se přirozeně nachází v našem těle, ovšem vlivem vyššího věku její množství klesá, a tak je potřeba ji doplňovat. Kyselina hyaluronová je látka, která na sebe dokáže navazovat vodu, a to až v tisícinásobku své vlastní hmotnosti.

Ale jaký druh vybrat?

Kyselinu hyaluronovou můžeme rozdělit na vysokomolekulární, která se používá především ve farmacii či estetické chirurgii, kde se aplikuje jako výplňový materiál. Nízkomolekulární je pro nás ale v rámci ošetření podstatnější, dokáže totiž díky „menším molekulám“ proniknout hlouběji do vrstev pokožky, a tak udělá svoji práci.

Pro koho je vhodná

Dá se říci, že pro všechny, a to ať už potřebují pouze hydrataci nebo i redukci vrásek a zpevnění pokožky. Doporučené kosmetické ošetření k maximální hydrataci pleti by mělo vypadat následovně:

1) Zásadní při jakémkoliv ošetření je čištění. Nejdříve čistícím pleťovým mlékem nebo micelární vodou a následně dočistíme tonikem dle typu pleti.

2) Jednou týdně zbavíme pleť odumřelé vrstvy buněk Peelingem RYOR. Díky tomu se následně kyselina hyaluronová dostane hlouběji do pleti.

Autor: Ryor

3) Naneseme Kyselinu hyaluronovou – gel na pleť, krk i dekolt.

Autor: Ryor

4) Následně ošetříme tonikem. Díky tomu do sebe kyselina hyaluronová natáhne další vodu a pleť je ještě více hydratovaná

5) Na závěr aplikujeme Krém s kyselinou hyaluronovou a kmenovými buňkami.

Autor: Ryor

Uvedené ošetření můžete provádět denně s vynecháním peelingu, který stačí pouze jednou týdně.

Pleť bude svěží a hydratovaná.