Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chyby při líčení očí, které vás dělají starší. Pozor na ně!

  • 30. září 2021 | 06:00

    S přibývajícími lety se objevují čím dál výraznější vrásky kolem očí a povadají nám víčka. Není to nic, za co bychom se měly stydět, ale upozorňovat na to také není potřeba. Proto by make-up měl být vaším spojencem. Vyhýbejte se těmto chybám v líčení a rázem si uberete několik let!

  • Neumíte to s korektorem

    Korektor je skvělý pomocník, ale musí se to s ním umět. Když vyberete špatný odstín nebo texturu, léta vám to neubere, spíše naopak! Hledejte takový, který nejlépe vyhoví vašim požadavkům. Trpíte tmavými kruhy pod očima? Na trhu seženete korektory speciálně určené na tento typ problému. Máte okolo očí vějířky vrásek? Volte lehčí texturu korektoru. Hlavně je třeba dávat si pozor na to, aby nezalézal do linek a tím pádem je ještě více nezvýrazňoval.

    Jeden z nejoblíbenějších korektorů na světovém trhu jsme testovaly ve videu:

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Příliš mnoho pudru

    Matná pleť bez chybičky je ideál. Nepřehánějte to však s pudrem v očním okolí. Kůže je zde tenká a rozhodně nepotřebuje matující efekt jako nos nebo čelo. Zbytečně by zalézal do vrásek a poutal na ně pozornost. Oční okolí vylepšete pouze korektorem a pudr si schovejte na jiné části obličeje. Rozzářený look zaručen!

     

    Autor: istockphoto.com

  • Moc výrazné linky

    Jestli oční linky patří neoddělitelně k vaší osobnosti, nemusíte se jejich vzdávat, jen poupravit jejich intenzitu, tvar a ostrost. Příliš silná čára na horním víčku oko ještě víc uzavře, ale vy potřebujete pravý opak – pozvednout povislé víčko.

    Pokud se nechcete za žádnou cenu vzdát horních linek, raději se vyhněte rozmazané lince a kouřovým stínům, kvůli kterým by pak oči vypadaly zapadle. Pokud máte víčka opravdu pokleslá, není dobré volit ani sytou černou linku, která vám přidává roky. Místo toho sáhněte po hnědé. Na spodní linky, především ty na vnitřní lince oka, zapomeňte úplně.Pohled můžete rozzářit i díky bílé tužce, která se používá právě na waterline – na vnitřní linku oka.

    Autor: iStock

  • Matné stíny vyhoďte

    Dobře zvolené stíny váš pohled rozzáří. Místo tmavých volte světlé, rozjasňující a místo matných sáhněte po perleťových, třpytivých nebo krémových. Musíte však vyzkoušet, jestli se po chvíli od nalíčení nevysráží v linkách, a to je někdy oříšek. V takových případech se vyplatí připlatit si za kvalitnější produkty. Trvanlivost stínů můžete pak podpořit ještě bází pod oční stíny. Co se týče barvy stínů, vyhýbejte se černé. Pokud si chcete užít kouřové líčení, volte odstíny v tlumenější hnědé. 

    Autor: istockphoto.com

  • Vynecháváte řasenku

    Líčíte si jen linky nebo stíny a řasenku z lenosti vynecháváte? Vaše snažení tak přichází vniveč. Prodloužené a natočené řasy otevřou oko víc než všechny stíny
    a linky dohromady. 

    Autor: Shutterstock

  • Krém vás zachrání

    Poslední tip není tolik o líčení, spíš se týká pravidelné péče. Do té byste měla určitě zařadit oční krém a ráno i večer ho používat. Hydratovaná pleť rovná se mladistvě vypadající pleť!

    Autor: istockphoto.com

    Novinku mezi očními krémy jsme nedávno otestovaly:

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

    Velký výběr dekorativní kosmetiky najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

     

     

     

     

Autor: Lucie Houdková
Diskuse ke článku
.