Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak vypadat mladší: Snadné triky, které vám uberou pět let

  • Jak vrátit čas o pár vrásek zpět?
    22. srpna 2017 | 06:00

    Čas nezastavíme a nemá cenu se tím trápit, ale zpomalit stárnutí naštěstí trochu jde. Čemu se tedy vyhnout, a co naopak dělat, pokud chcete vypadat mladší, než ve skutečnosti jste?

  • Nepařte

    Nechceme vám říkat, že byste měla celé večery sedět o vodě, ale propařené noci, spousta alkoholu a cigaret vám nadělají kruhy a otoky pod očima, hluboké vrásky i zašedlou povadlou pleť. Zatímco ve dvaceti stačilo trochu se prospat, po čtyřicítce se z takového večírku budete dostávat minimálně týden. Takže pravidlo číslo 1 zní: více vody, méně alkoholu. Dobrá zpráva je, že deci kvalitního vína naopak zafunguje jako omlazující kúra.

    Deci kvalitního vína funguje jako omlazující kůra!
    Autor: istockphoto.com

  • Nebrečte a nemračte se

    Nejde jen o to, že člověk, který se usmívá, vypadá až o deset let mladší. Pláč a mračení přidělávají vrásky, pytle pod očima... A kvůli nim klesají koutky úst. Ideální jsou optimismus a úsměv, které fungují jako elixír mládí. Pokud už "mračící vrásku" máte, vyzkoušejte štípací metodu. Postupně se pomocí palce a ukazováčku velmi jemně štípejte. Postupujte od kořene nosu směrem k čelu. Pak čelo promasírujte od čela ke spánkům a zopakujte to několikrát za sebou.

    Nemračte se!
    Autor: istockphoto.com

  • Udržujte si váhu

    Neustálé napínání a povolování pokožky podle toho, jestli máte zrovna hubené nebo tlusté období, se dost těžko napravuje. Pokud nechcete kvůli vytahané kůži vypadat jako šarpej, udržujte si váhu plus minus pět kilo. A nezapomeňte, že stáří nesluší vychrtlost. Pár kil navíc vám pleť na obličeji vypne lépe než botox.

    Vyhněte se jojo efektu.
    Autor: istockphoto.com

  • Jezte jako Italka

    Sem tam maso, kvalitní oleje, mraky ryb a ještě víc zeleniny. Takhle se stravují Italky, Řekyně nebo Španělky a jejich jídelníček je plný antioxidantů, které zpomalují stárnutí. Takže omezte knedlo-zelo-vepřo a dejte se na středomořský jídelníček. Budete nejen štíhlejší, ale i krásnější.

    Kvalitní oleje, spousta ryb a zeleniny prospívá pleti.
    Autor: istockphoto.com

  • Používejte séra

    „Od třiceti let by ženy měly používat pleťové sérum ráno i večer, aby neměly unavenou a mdlou pokožku,“ říká kosmetička Jana Petráková ze salonu Korunka. V sérech je totiž vysoká koncentrace účinných látek, které pokožku vyživují, hydratují, a předcházejí tak projevům stárnutí. Ale nefunguje, když si sérum nanesete na pleť jen sem tam. Důležitá je pravidelnost, což platí i u pravidelného čištění a odličování pleti. Nejdřív ji pořádně vyčistěte, pak naneste sérum, nechte ho vsáknout a nakonec použijte kvalitní krém.

    Už jste do své péče o pleť zařadila sérum?
    Autor: istockphoto.com

    Pro restart pleti se svěřte do péče profesionálům a dopřejte si peeling:

    Video se připravuje ...
    V boji proti vráskám pomůže anti-age peeling! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Chraňte se před sluníčkem

    I když vitamin D, který pomáhají tvořit sluneční paprsky, je fajn, dejte si na opalování pozor. Sluníčko totiž způsobuje stárnutí pleti až z osmdesáti procent. Ničí nevratně buňky a útočí i na nejspodnější vrstvy kůže. A to už nenapravíte. Proto každý den používejte ochranné krémy, a to dokonce i ve dnech, kdy je sluníčko schované za mraky.

    Každý den byste měla používat ochranný krém na obličej.
    Autor: iStock

  • Myslete mladě

    „Na to nemám roky.“ „To už si nemůžu dovolit.“ „V mém věku? Ani náhodou.“ Pokud si budete připadat stará, budete tak i vypadat. Takže sledujte trendy i novinky, inspirujte se u mladších, a z toho, co vám doporučují kosmetičky, módní guru i vizážistky, si vyberte, co vás baví, a to používejte. Stáří je spíš subjektivní pojem než něco daného. Podívejte se kolem sebe. Některé dámy v pětašedesáti působí jako čerstvé čtyřicítky a některé jsou v padesáti stařenky. Mládí je o kvalitní kosmetice, ale i o přístupu k životu.

    Myslete pozitivně!
    Autor: istock.com

Autor: Majka Dvořáková
Klíčová slova:  trendy, krása, stárnutí, vrásky, VIDEO
Diskuse ke článku
.