Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hebká pokožka víc než kdy dřív? Díky domácímu peelingu, který si připravíte za minutu!

Video se připravuje ...
Vyrobte si doma peeling z olivového oleje a soli
VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ
22. července 2017 | 06:00

Nejrychlejší cesta k hebké a hydratované pokožce? Potřebné ingredience najdete ve spíži. Stačí smíchat jen olivový olej a sůl a užít si peeling.

Olivový olej je zázrak přírody, to je známo. Výborný je nejen k jídlu, ale i v péči o tělo zvenčí. Schválně si ho zkuste vetřít do konečků vlasů před mytím. Nechte ho působit alespoň 15 minut a pak ho smyjte klasicky šamponem, jak jste zvyklá. Budete překvapená, jak budou vaše vlasy spokojené – vyzkoušeno na mých odbarvených vlasech!

Olivový olej obsahuje spoustu antioxidantů, vitamin E, beta-karoten, pleť zklidňuje a hydratuje. Hodí se proto skvěle k péči o pokožku těla, která po něm zůstane hebká a pružná. Používat ho jako klasické tělové mléko je poněkud nepraktické, přece jen je dost mastný a nedokážu si představit se s ním mazat pravidelně. Ve spojení se solí jako peeling je ale perfektní. 

Použít můžete tu klasickou jemnou nebo hrubozrnnou, já použila klasickou a vyhovovala mi. Peeling byl jemnější, ale zároveň dost drsný na to, aby si poradil s odumřelými kožními buňkami. Směsi si připravte tolik, kolik potřebujete na celé tělo. Nebo jen na nohy. Nemusíte nic přesně odměřovat, stačí od oka. Peeling provádějte ve vaně, abyste se vyhnula nepořádku.

Jak můj pokus dopadl, se dozvíte ve videu:

 

Video se připravuje ...
Vyrobte si doma peeling z olivového oleje a soli • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

Peeling si dopřejte alespoň dvakrát týdně. Vynechat byste ho měla akorát večer po slunění. Pokožka je podrážděná a hrubý peeling by jí příliš nepomohl.  

Pokud preferujete kokosový olej, můžete si vyzkoušet domácí peeling z mleté kávy. Návod ZDE.

Autor: Lucie Houdková