Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak můžeme výběrem kosmetiky ovlivnit naše zdraví i zdraví planety?

13. června 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokožka je největším orgánem našeho těla a tvoří 5-9% celkové hmotnosti. Funguje jako jakýsi štít, který filtruje vlivy okolního světa. Není tedy divu, že bychom si měly pokožku chránit, hýčkat a vyživovat. Přesto jsme to často my, kdo se zdravím hazarduje. Jak je to možné? Běžná kosmetika totiž nejen, že škodí našemu organismu, ale zároveň i naší planetě. Víte, jak se i při péči o sebe sama chovat ohleduplně k přírodě?

Od nás až k přírodě

Výběr kosmetiky je nejen otázka našeho zdraví, ale také stavu našeho životního prostředí. Během sprchování ze sebe smýváme chemické složky obsažené v šampónech, sprchových gelech a kondicionérech. Ty dále pokračují do odpadní vody a nenávratně znečišťují vodní zdroje. Proto vždy vybírejte snadno biologicky odbouratelné přípravky. Není to nic náročného časově ani finančně - stačí jen vědět, kde vybírat. Hýčkat své tělo i bez ekologické stopy není žádná věda!

Autor: Yves Rocher

Začněte ve sprše

Je hned několik možností… Začít můžete rovnou ve sprše.  Francouzská kosmetická značka Yves Rocher přináší návod a zároveň inspiraci, jak si při sprchování užívat pocitu, že děláte něco pro zdraví planety. Její novinka má název Koncentrovaný sprchový gel a tento zdánlivě obyčejný flakon je inovativní hned v několika ohledech. Na umytí celého těla vám postačí pouhé množství lískového oříšku a jeho 100 ml obsah tak vydrží na stejný počet umytí jako 400 ml běžného sprchového gelu, tedy až na 40 umytí. Jeho složení je z 97 % přírodního původů, mycí báze pak 100% rostlinného původu a je bez konzervantů. Milovníky přírody jistě potěší i fakt, že flakon je recyklovatelný a ročně je při jeho výrobě ušetřeno 32 tun plastů. Navíc je opatřen logem „I love my planet“, takže za každý zakoupený flakon bude vysazen jeden strom. Vaše sprchování tak už nebude jen o každodenním příjemném rituálu, ale i o vědomí, že přispíváte k zelenější planetě.

Autor: Yves Rocher

Na obalu záleží

Kvalitní přírodní kosmetika nabízí další plus jak pro člověka, tak pro planetu. Eko totiž můžou být i obaly. Lehčí, recyklované a hlavně recyklovatelné. Při výrobě obalu tohoto mini flakonu bylo použito o 50 % plastů méně ve srovnání s běžným 400ml flakonem. A to znamená o 50 % méně odpadu, méně nákladů na dopravu a o 50 % méně skleníkových plynů. Některé produkty Yves Rocher zase koupíte v odlehčené eko-tubě, která obsahuje o 25 % méně plastů! A to znamená nejen o 97 tun čistého plastu méně každý rok, ale také dlouhodobé snižování spotřeby neobnovitelných zdrojů! Je skvělé vědět, že i úsporou spotřeby může každý z nás denně přispívat ke zlepšování stavu naší planety.

Potěšit se při ekologickém sprchování můžete hned třemi vůněmi

Oliva & petit grain dodá potřebnou rovnováhu a navodí pocit klidu a uvolnění. Esenciální olej z petit grainu se tradičně využívá pro jeho relaxační účinky. Příjemná, jemně citrusovo-květinová vůně uvolní mysl i tělo.

Autor: Yves Rocher

Vanilka potěší tělo i mysl svou hřejivou vůní s kapkou smyslnosti. Intenzivní vůně bourbonské vanilky nenechává na pochybách o příbuznosti této rostliny s orchidejí. Sladce voňavé tóny zahalí pokožku do svůdné hebkosti.

Autor: Yves Rocher

Mango & koriandr vám dodá energii. Koriandr, aromatická bylina planě rostoucí ve středomořských oblastech, je znám svými povzbuzujícími účinky. Výrazně kořeněná vůně esenciálního koriandrového oleje se snoubí s bohatými, teplými vonnými tóny manga a okouzlí vaše smysly.

Autor: Yves Rocher

Více o rostlinné kosmetice a jejím ekologickém přístupu na www.yves-rocher.cz.