Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Test lehkých letních rtěnek a barevných balzámů: Které stojí za vyzkoušení?

  • 8. června 2017 | 10:00

    Lehké tónovací balzámy jsou skvělou alternativou, pokud neholdujete výrazným rtěnkám. Dodají barvu, lesk a zároveň výživu pro suché rty. V létě se navíc na rtech nosí o poznání pohodlněji než hutné rtěnky. Přečtěte si, které jsme v redakci vyzkoušely! 

  • Andrea, redaktorka Ženy.cz

    Tekutá rtěnka Color Sensational Vivid Matte Liquids Maybelline, 249,90 Kč
    Autor: archiv firem
    Tekutá rtěnka Color Sensational Vivid Matte Liquids Maybelline, 249,90 Kč

    Klasické rtěnky mi v létě příliš nevyhovují, protože jsou na rtech hutné a některé mají tendenci se rychle roztékat a rozmazávat. Tato tekutá rtěnka s matným efektem je ovšem jiná. Na rty se doslova přilepí, a vy tak můžete klidně popíjet drink nebo lízat zmrzku. Jen při nanášení dávejte pozor, abyste si nedala na rty rtěnky příliš. Stačí jen opravdu slabounká vrstva.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Lída, redaktorka

    Tónovací balzám na rty Labello Blackberry shine, 59,90 Kč. Koupíte v drogériích.
    Autor: archiv firem
    Tónovací balzám na rty Labello Blackberry Shine, 59,90 Kč

    Na balzámu ověřené značky hodnotím pozitivně jeho konzistenci, která není příliš mastná, je lehká, ale i tak rty vyživí. Jeho tónovací schopnosti jsou docela výrazné, dalo by se to kombinovat i s konturovací tužkou. Další výhodou je, že příjemně voní po ovoci! Celkově jsem byla s balzámem spokojená.

    Známka jako ve škole: 1

  • Lucie, redaktorka kosmetiky

    Balzám na rty Clarins Instant Light lip balm perfector, 485 Kč
    Autor: archiv firem
    Balzám na rty Clarins Instant Light Lip Balm Perfector, 485 Kč

    Z tohoto lesku na rty se rychle stal můj favorit! Hlavně teď v letním období. Rtům dodá lesk a odstín 03 My Pink dodá lehké růžové zabarvení, které má studený odstín. Nádherné balení je už jen třešničkou na dortu. Jeho výdrž je také poměrně dobrá – na to, že se jedná o balzám. Proto nemůžu hodnotit jinak než: 1!

     

     

    Balzám na rty a tvářenka v jednom Maybelline Baby lips balm & blush, odstín 05 Booming ruby, 69 Kč. Koupíte na www.parfemy-elnino.cz.
    Autor: archiv firem
    Balzám na rty a tvářenka v jednom Maybelline Baby Lips Balm & Blush, odstín 05 Booming Ruby, 69 Kč

    Balzámy Baby Lips vynikají svým obalem, který skvěle padne do ruky. Můžete ho použít jak na rty, tak i jako tvářenku. Zkusila jsem obě varianty, ale jako tvářenku bych balzám použila jen v největší nouzi. Má totiž lesklý finiš, což je ale pochopitelné vzhledem k povaze produktu. Mně tedy Baby Lips vyhovuje nejlépe na rty. Dodá lehkou červenou barvu, lesk a rty vyživuje. Ovšem jeho výdrž není nijak závratná.

    Známka jako ve škole: 2

  • Boženka, produkční

    Lesklý balzám na rty Yves Rocher Rouge Vertige
    Autor: archiv firem
    Lesklý balzám na rty Yves Rocher Rouge Vertige, 139 Kč

    Lesklý balzám na rty od Yves Rocher krásně voní a chutná, asi je to tím, že obsahuje esenciální olej z višní. Překvapil mě hned několika věcmi. Slibuje, že na rtech nelepí, a opravdu tomu tak je, rty po něm zůstanou chvilku vláčné. A nesmím zapomenout na barvu. V balení se balzám zdál velmi tmavý a barva sytá, až jsem se bála, jak moc barevný bude, ale po nanesení zbyl na rtech jen lehký nádech barvy. Jako každý jiný lesk, tak ani tento na rtech dlouho nevydrží, ale na jeho obhajobu uvádím, že to ani neslibuje. Yves Rocher říká, že ho máte používat i na noc, ale na to se balzám chová opravdu moc jako klasický lesk, a navíc přece jen barví, takže na noc za mě určitě ne.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Radka, editorka

    Krémová rtěnka Artdeco Color Lip Shine, 449 Kč. Koupíte na www.artdecoshop.cz.
    Autor: archiv firem
    Krémová rtěnka Artdeco Color Lip Shine, 449 Kč

    Láska na první pohled. Nebo vlastně dotyk. Líbí se mi na ní všechno – počínaje balením přes konzistenci a barvu až po pocit, který mám na rtech po jejím nanesení. Je příjemná, přiměřeně mastná, aniž by se rty blýskaly jako od kolotoče. Je červená, ale tak nějak letně, příjemně tlumeně. Léto strávíme spolu.

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Gábi, redaktorka VIP

    Tónující balzám na rty Weleda Berry red, 199 Kč. Koupíte na www.weleda.cz.
    Autor: archiv firem
    Tónující balzám na rty Weleda Berry Red, 199 Kč

    Tónovací balzám na rty Weleda dodá rtům opravdu jemný, barevný nádech. Nevydrží příliš dlouho. Rty jsou po použití pěkně vláčné, pravděpodobně díky ricinovému oleji, který je v balzámu obsažen a který je dobrý na regeneraci buněk. Více než barevné jsou ale vaše rty po použití jakoby šťavnaté.

    Známka jako ve škole: 2

     

    Tónovací balzám Lush Strawberry Bombshell, 245 Kč. Koupíte na www.lush.com.
    Autor: archiv firem
    Tónovací balzám Lush Strawberry Bombshell, 245 Kč

    Balzám od Lush je moc fajn. Barva je velice výrazná a drží. Jediné, co mě trochu překvapilo, byla konzistence tyčinky. Je trochu hrubší, než jsou běžné balzámy na rty, možná je to právě díky přírodním surovinám, které jsou použity k výrobě. Dokonce balzám obsahuje čerstvé jahody. Vůně i chuť jsou příjemné.

    Známka jako ve škole: 1

  • Brigita, editorka

    Tónovací balzám na rty Lush It started with a kiss, 245 Kč. Koupíte na www.lush.com.
    Autor: archiv firem
    Tónovací balzám na rty Lush It Started With A Kiss, 245 Kč

    Přiznám se, že tónované balzámy na rty moc nepoužívám, protože mám v oblibě spíš rtěnky. Ten od LUSH ale nezklamal. Stejně jako všechny jejich výrobky nádherně voní, rty hydratuje, ale přitom se nepatlá všude kolem. Červená barva má hezký odstín, ale pokud chcete, aby byla na rtech opravdu sytá, musíte vrstvit, což u balzámu není úplně ideální. I s jednou vrstvou rty ale hezky natónuje do přirozené červené.

    Známka jako ve škole: 1-

     

    Hydratační balzám na rty Korres s kdoulí, 240 Kč. Koupíte na www.vemzu.cz
    Autor: archiv firem
    Hydratační balzám na rty Korres, s kdoulí, 240 Kč

    U tohoto hydratačního balzámu je napsáno, že podtrhne přirozenou barvu vašich rtů. A nelže! Balzám s bambuckým máslem je velmi hydratační, krásně voní a jemně vaše rty natónuje, že vypadají "lepší". Za mě by ale mohl tónovat mnohem víc. Co by také někomu mohlo vadit, je to, že je balený v kelímku, takže do něj musíte sahat prstem.

    Známka jako ve škole: 2

  • Elen, redaktorka

    Balzám na rty pro větší objem Sothys, 700 Kč. Koupíte na www.sothys.cz
    Autor: archiv firem
    Balzám na rty pro větší objem Sothys, 700 Kč

    Tento balzám je velice příjemný. Nádherně voní a rty jsou po něm několik hodin hedvábné. Přestože je poměrně hutný, nemáte z něj pocit, že by se roztékal, jak je to u mnoha balzámů běžné. Je trošku pigmentovaný, takže krásně podtrhne přirozenou barvu vašich rtů. V poměru cena / výkon vše splňuje, ovšem i přesto si myslím, že by se daly najít levnější varianty balzámu se stejným výkonem.

    Známka jako ve škole: 2

     

    Tónující balzám na rty Weleda Rose, 199 Kč. Koupíte na www.weleda.cz.
    Autor: archiv firem
    Tónující balzám na rty Weleda Rose, 199 Kč

    Tento balzám s barvou Rose je velice příjemný. Krycí hodnota sice není úplně vysoká, ale podtrhne vaši přirozenou barvu rtů právě vybranou barvou balzámu. Výdrž je velmi nízká, mně osobně nevydržel ani hodinu a musela jsem rty opět přetřít. Vůní je velice příjemný. Konzistence je trošku tužší, ale dle mého názoru je to v tomto případě spíše k užitku. Tento balzám dodá vašim rtům také krásný lesk, což je velmi příjemné plus.

    Známka jako ve škole: 2

     

  • Irena, editorka Mojezdraví.cz

    Balzám na rty Lavera Beauty & Care růžová, 89 Kč. Koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Balzám na rty Lavera Beauty & Care, růžová, 89 Kč

    Hydratační balzám od Lavery mne potěšil svým složením i funkcí. Obsahuje převážně přírodní látky (bambucké a kakaové máslo, mandlový olej) a rty opravdu promaže do hloubky. Zároveň je nevysušuje, což se mi často stává u jiných balzámů. Spíše než barvu na rtech zanechá světlý perleťový lesk. Konzistence výrobku je trochu měkčí, takže občas ho člověk nanese víc, než by chtěl, ale to je jen drobnost. Za mne maximální spokojenost.

    Známka jako ve škole: 1

    Lesk na rty Rimmel Oh my gloss, odstín 160 Stay My Rose, 69 Kč. Koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem
    Lesk na rty Rimmel Oh My Gloss, odstín 160 Stay My Rose, 69 Kč

    Tento výrobek od Rimmelu slibuje až 6 hodin barvy, lesku a hydratace. Nevím, kdyby člověk po celou dobu nemluvil (a pochopitelně nejedl a nepil), pak možná. Jinak lesk vydrží tak hodinu nebo do prvního jídla, což je u těchto výrobků běžné. Nicméně odstíny jsou krásné: jde opravdu o lesk, ne o rtěnku, takže rty jsou jen lehce barevně tónované, zato zářivé. Aplikátor je plochý, takže se lesk dobře nanáší, hezky voní a nelepí. Zkoušela jsem odstín 160 Stay My Rose. Dobrá služba za dobrou cenu.

    Známka jako ve škole: 2

  • Maruška, redaktorka Ženy.cz

    Balzám na rty Dermacol Lip balm love lips, 79 Kč
    Autor: archiv firem
    Balzám na rty Dermacol Lip Balm Love Lips, grep, 79 Kč

    Tohle považuji za naprostou nutnost, až se v létě vydáte někam na pláž k vodě. Ačkoliv je balzám na první pohled sytě růžový, při nanesení na rty působí spíše zvýrazněním vaší přirozené barvy. Vydrží dlouho, rty jsou po něm hydratované, a navíc krásně voní.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

    Hydratační rtěnka v tužce Yves Rocher, odstín Rose sorbet, 195 Kč
    Autor: archiv firem
    Hydratační rtěnka v tužce Yves Rocher, odstín Rose Sorbet, 195 Kč

    Mám ráda tyto balzámy v tužce, jsou na léto a teplé dny jak dělané. Rty jsou totiž po nich hydratované, zabarvené, ale ne nijak extrémně výrazné, ačkoliv odstín skutečně odpovídá realitě. Což má ale i tu nevýhodu, že samozřejmě nemůžete čekat od těchto balzámů stejnou výdrž jako od rtěnek. Sice se nerozpíjí kolem rtů, ale musíte počítat s tím, že barva vám bude zůstávat na skleničkách, jídle, tvářích druhých a podobně. Pro jistotu mějte lip butter pořád po kapsách, abyste mohly barvu osvěžit.

    Známka jako ve škole: 2

     

     

    Kde produkty seženete, se dozvíte ve fotogalerii:

    Proč jsou balzámy pro rty důležité? Dozvíte se ve videu:

    Video se připravuje ...
    Co dává našim rtům dává pořádně zabrat a jak o ně pečovat? • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: luh
Diskuse ke článku
.