Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak se zbavit bolestí hlavy, zklidnit mysl a posílit imunitu? Díky aroma esenciálním olejům

25. května 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Esenciální oleje se získávají z rostlin a mají úžasné blahodárné účinky. Jsou většinou kapalné a nemají barvu. Když k nim přičichneme nebo je rozetřeme po těle, naše mysl zbystří, začneme se koncentrovat, pocítíme pocit blaha a spokojenosti. Jejich odborné označení "silice" vychází z překladu, který znamená "síla“ či "prchavá esence". Co všechno tyto látky dokážou a v čem nám pomohou být zdravější a zároveň spokojenější?

Jaký vzduch doma dýcháme, má vliv na naše celkové zdraví

Vzduch u nás doma a v jiných interiérech může být mnohem více znečištěný než vzduch venku. Jak je to možné? Protože zde najdeme viry a bakterie, včetně roztočů a plísní. Předcházet těmto nepříjemnostem lze častým větráním, ale to bohužel ne vždy stačí. A protože doma, v práci a v autě trávíme dohromady až 90 % našeho času, je potřeba dýchat čistý vzduch. Čisticí sprej se 41 aroma esenciálními oleji čistí vzduch v místnostech, ničí viry, bakterie, plísně, zápachy, roztoče i štěnice. 

Blahodárné účinky esenciálních olejů 

  • - Mají maximální desinfekční a protizánětlivý účinek – hubí bakterie a viry
  • - Usnadňují odkašlávání
  • - Posilují organismus při nachlazení neb jiné nemoci
  • - Uvolňují křeče
  • - Podporují přirozenou obranyschopnost našeho těla
  • - Působí proti plynatosti střev
  • - Žádoucím způsobem dráždí kůži, způsobují jemné zčervenání a následně      hřejivý pocit

Každodenní úleva od stresu a bolesti hlavy

Bolí vás často hlava nebo trpíte na migrény? Příčinou bývá dlouhodobá únava, stres, úzkosti a mnoho dalších faktorů, které našemu tělu nedělají dobře. Pro léčbu hledejte pomocníka v podobě aroma esenciálních olejů. Výrobek PURESSENTIEL Roll-on obsahuje devět esenciálních olejů. Zmírňuje napětí v oblasti hlavy, krku a ramen. Přináší celkové uvolnění a relaxaci. Nanáší se na spánky, střed čela a také nad obočí. Krásně voní, léčí unavenou mysl a uvolňuje pocit napětí. Obsahuje například bazalku, eukalyptus, úžasnou levanduli, mátu peprnou, oregano nebo rozmarýn.

V dokonalém souladu s přírodou

Značka PURESSENTIEL pochází z Francie a manželé, kteří ji založili, mají několik zásad: “Sklízíme ty nejčistší a nejúčinnější přírodní přísady způsobem, který je šetrný k životnímu prostřední a čestný k pěstitelům. Zároveň se snažíme, aby byly dostupné všem. A jaké máme ambice? Navrhovat zdraví zítřka každý den. Nabízet čistší, přírodnější a účinnější produkty, které našemu tělu přinesou ještě více pohody.“

„Esenciální oleje jsou úžasně praktické multifunkční látky, někdy hubí bakterie, jindy zase viry, plísně nebo dokonce roztoče. Mají skvělé benefity pro celé dýchací ústrojí, zejména jsou užitečné v období zimních epidemií… Nesmíme zapomínat ani na jejich pozitivní dopad na přirozenou obranyschopnost,“ uvádí Pierre Franchomme, aromakolog a farmakolog.

Více takových výrobků od francouzské rodinné značky PURESSENTIEL  najdete v lékárnách Dr.Max.