Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ve službách krásné pleti

Doplněk stravy
9. května 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Když je řeč o pevné, pružné a zářivé pleti, bývají často zmiňovány kolagen a kyselina hyaluronová. Víte, jak o vaši pleť pečují a jak si péči o pleť doslova vychutnat?

Kolagen, který má jméno

Kolagen je v lidském těle klíčovým proteinem, který představuje téměř 30 % bílkovin živočišné hmoty. Zajišťuje soudržnost, pružnost a regeneraci kůže, ale i chrupavek a kostí. Kolagen se v průběhu života obnovuje, v kostech přibližně po roce, v kůži zhruba každých pět měsíců. S přibývajícím věkem však tvorba kolagenu klesá a snižuje se síla a odolnost jeho vláken.

Doplněk stravy
Autor: Shutterstock / koláže ContentPub s.r.o

Nedostatek kolagenu tak vede k rychlejšímu stárnutí pleti i zvýšené tvorbě vrásek. Proto je vhodné věnovat pozornost jeho doplnění, například i formou doplňku stravy. Mimořádně vysokou dávku hydrolyzovaného kolagenu obsahuje takzvaně nutrikosmetický přípravek Liftea Colagenova HA. A proč nutrikosmetický? Jde totiž o prášek s lahodnou vanilkovou příchutí, který můžete snadno rozmíchat ve vodě, nesycených nápojích, ale třeba také v jogurtu. Péči o pleť, kterou přípravek vyživuje zevnitř, si tak můžete doslova vychutnat i jako svačinku. Doplněk stravy Liftea Colagenova HA obsahuje značkový hydrolyzovaný kolagen Peptan®, který obsahuje 18 pro naše tělo cenných aminokyselin a více než 97 % proteinů, a to ve formě, která je pro naše tělo optimálně vstřebatelná a využitelná. Podporuje nejen zdraví a krásu naší pleti, ale také zdraví kloubů. To ocení například ti, kteří pravidelně sportují a věnují se běhu nebo tenisu. V přípravku nechybí ani kyselina hyaluronová, která je dalším důležitým pomocníkem v péči o krásnou pleť.

Doplněk stravy
Autor: Shutterstock / koláže ContentPub s.r.o

Značková kyselina

Pro někoho to může být k nevíře, ale kyselina hyaluronová, označována také jako hyaluronan sodný, se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Přibližně polovina celkového množství v našem těle se nachází v kůži, dále je například v kloubech, kostech, chrupavkách nebo třeba v očním sklivci. Naši kůži kyselina hyaluronová vyživuje a hydratuje. Dokáže totiž vázat množství vody odpovídající až 1000násobku své hmotnosti. Podporuje také obrannou funkci kůže a chrání před pronikáním škodlivých látek do těla. S rostoucím věkem se koncentrace této kyseliny v těle snižuje, což vede k tvorbě vrásek, suché a hrubé pleti a jejímu celkovému stárnutí. Proto je s přibývajícími lety na místě i doplnění kyseliny hyaluronové. Stejně jako si můžete pořídit značkové oblečení, můžete svému tělu zajistit i značkovou kyselinu. Doplněk stravy Liftea COLAGENOVA HA obsahuje značkovou kyselinu hyaluronovou HyaMaxTM, která je dobře absorbovatelná právě při ústním podání. Jedno 390 gramové balení doplňku stravy Liftea COLAGENOVA HA představuje třicetidenní program pro lepší péči o vaši pleť. Více informací najdete na www.colagenova.cz