Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

9 chyb v líčení, které vás zbytečně dělají starší!

  • 9. května 2017 | 06:00

    Tak schválně, děláte tyto make-upové prohřešky taky? Možná si to ani neuvědomujete. Jak stárneme, je třeba tomu přizpůsobit i naši rutinu v líčení. Jakých chyb byste se měla vyvarovat, aby vám zbytečně nepřidávaly roky?

  • Špatný odstín make-upu

    Začneme s make-upem. Základem je vybrat si ten správný odstín, který by měl odpovídat odstínu pleti na vašem krku. Jen tak docílíte efektu "přirozenosti" a budete vypadat dobře. Pokud si záměrně vybíráte odstíny tmavší, než byste měla správně mít, přidává vám to roky a vypadá to nevkusně. Mít pleť lehce opálenou bychom chtěly skoro všechny, ale nemůžete toho docílit tmavším make-upem. Ke svěže vypadající pleti s nádechem opálení můžete použít bronzer!

    ...
    Autor: istockphoto.com

  • Příliš mnoho řasenky na spodních řasách

    ...
    Autor: istockphoto.com

    Možná jste si to nikdy neuvědomila, ale pokud to s řasenkou přeženete na spodních řasách, váš pohled nebude dramatičtější. Budete spíše vypadat unaveně. Proto si dejte záležet raději na těch horních, které můžete natočit ještě pomocí kleštiček. 

     

  • Špatný odstín rtěnky

    Tmavší odstíny rtěnek vám přidají léta, to je samozřejmé. Pokud chcete s jarem působit více svěže a mladistvě, pořiďte si světlejší odstíny, nejlépe růžové, které jsou pro tuto sezonu barvou číslo jedna!

    .
    Autor: istock.com

  • Příliš tmavé stíny

    Dramaticky vystínované oči se hodí jen pro určité příležitosti a rozhodně ne na denní nošení. Pokud je vám přes čtyřicet, tmavým stínům (černé, šedé) byste se měla vyhnout. Lepší volbou jsou stíny rozjasňující. Pokud přece jen toužíte po kouřovém líčení, stínujte oko spíše odstíny do hněda a ve vnějším koutku a nenanášejte tmavý stín přes celé víčko.

    Volte světlejší odstíny a nenanášejte je přes celé víčko.
    Autor: istockphoto.com

  • Černá linka na vnitřní lince oka

    Černá kajalová tužka na vnitřní lince oka, tzv. waterline? Na to zapomeňte rovnou. Opticky to oko zmenší. Samozřejmě k některým typům líčení se to hodí a záleží také na tvaru oka, ale na denní líčení bude rozhodně vypadat lépe, když si místo černé tužky vezmete bílou, která váš pohled jedním tahem rozzáří.  

    ...
    Autor: istockphoto.com

  • Tvářenka

    Tvářenka, neboli zdravíčko, vám může dodat mladistvější vzhled, stačí jen vědět, kam ji přesně nanést. S přibývajícím věkem byste ji neměla nanášet na jablíčka tváří, tedy do středu tváře, ale spíše pod lícní kosti, podél linie od koutku úst k uchu. Díky konturování  si tak dopřejete menší lifting pleti. Místo tmavých tvářenek sáhněte po odstínech do meruňkové nebo růžové.

    ...
    Autor: istockphoto.com

  • Příliš výrazné obočí

    Trend velí husté, přírodní obočí. Pokud vám ho příroda nenadělila, vyhněte se tomu, abyste si ho líčila příliš výrazně. Obočí má podtrhnout vaše rysy, a ne je přebít. Pomocí tužky stačí lehce doladit tvar, pak stačí přetřít ho fixačním transparentním gelem a je hotovo. 

    Podívejte se na video, jak si nalíčit obočí pomocí minerálního pudru:

    Video se připravuje ...
    V pražském salonu Korunka nás naučili, jak si nejlépe doma zvýraznit obočí pomocí minerálního pudru • VIDEO: Adam Balažovič

  • Zapomínáte na korektor

    Korektor je velký kouzelník, co se týče kruhů pod očima. S přibývajícím věkem ale okolo očí přibývají i vrásky a některé korektory mají tendenci vrásky zvýrazňovat. Snažte se tedy používat takové, které mají lehčí konzistenci a dobře se do pleti zapracovávají.

    ..
    Autor: shutterstock.com

  • Příliš mnoho pudru

    V honbě za matnou pletí to můžete snadno přehnat s pudrem. Čím víc ho ale nanesete, tím více vám zvýrazní vrásky. Pudru stačí opravdu trochu, nesnažte se za každou cenu mít matnou, nelesknoucí se pleť. Navíc trendem letošního roku je pravý opak: rozzářená, lesklá pleť. Takže pudr můžete zahodit úplně!

    ...
    Autor: istockphoto.com

Autor: luh
Diskuse ke článku
.