Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Známe tajemství topmodelek! Jeden dobrý zvyk denně změní vaše tělo a pleť k nepoznání

Vyměňte ranní kávičku za sklenici čisté pramenité vody a první výsledky se dostaví už za několik dní.
3. května 2017 | 12:00
Prezentace klienta |

Která z nás by nechtěla mít pleť a tělo jako topmodelky. Každá máme nějaký ten babský recept nebo zaručenou radu od kamarádky, která určitě pomáhá. Po elixíru krásy prahneme všechny. Jeden však překvapivě existuje. Zmírní vrásky a celulitidu, rozjasní pleť a nastartuje metabolismus na plné obrátky. Přesně takovouto zázračnou moc má ten nejstarší elixír krásy a zdraví, který přitom stojí jen pár korun. Vezměte si příklad z topmodelek a vybudujte si dobrý zvyk i vy!

I když se toho o životním stylu modelek hodně namluví, faktem zůstává, že zaručené zkrášlovací triky ovládají všechny bez výjimky. Každá možná používá různé diety či kosmetiku, jeden dobrý zvyk ale mají všechny společné. Zkuste se kterékoliv modelky zeptat na to, co považuje za nejlepší trik pro krásnou pleť a štíhlé křivky. Dostanete stejnou odpověď. Ani jedna z krásných žen nenechá dopustit na pár litrů pramenité vody každý den. Zdá se vám to příliš jednoduché? Také je! Stačí dodržovat několik pravidel a o tom, že to funguje, se můžete přesvědčit doslova na vlastní kůži.

Toužíte po krásné zářivé pleti? Zapomeňte na předražené hydratační krémy.

Všechny modelky dávno vědí, že důležitější než investovat polovinu výplaty do kosmetických přípravků je dodržovat každodenní pitný režim. Je jasné, že čím je pleť sušší, tím více vrásek. Jestliže toužíte po krásné pokožce, hydratační krémy samy o sobě nepomůžou. Mnohem důležitější je pravidelně pít a zajistit tak pleti dostatek hydratace přirozenou cestou. To vše přitom jen za pár korun. Pramenitá voda je pro pokožku ten nejvzácnější elixír krásy, jaký nám příroda nabízí.

Mít tělo a pleť jako topmodelka! Co vám v tom brání?

„Samotné pití vody vás nadbytečných kil sice nezbaví, ale při formování ladných křivek může výrazně pomoci. Pravidelné pití pramenité vody ráno na lačno zbaví tělo toxinů a přirozeně nastartuje metabolismus, čímž zlepší trávení a vstřebávání živin. Navíc podporuje zdravé hubnutí, protože snižuje pocit hladu a brání tak přejídání hned ráno,“ vysvětluje odborník na výživu MUDr. Peter Minárik.

Věděli jste, že od krásné pleti vás dělí jen několik sklenic pramenité vody každý den?
Autor: Shutterstock.com

 

Takto to dělají topmodelky: Udělejte si z pití pravidelný dobrý zvyk!

1)      Začněte každý den velkou sklenici pramenité vody. Vůbec nezáleží na tom, jestli si do ní dáte podle módních trendů lístky máty nebo něco jiného. Vytoužený efekt v podobě zdravé zářivé pleti či plochého bříška se při troše pravidelnosti dostaví v každém případě.

2)      Naučte se vypít každý den nejméně litr pramenité vody nejpozději do dvanácté hodiny. Když se vám to podaří, výsledky se brzy dostaví. Vyhněte se nepříjemným projevům dehydratace jako je únava, malátnost a svraštělá kůže. Nastartujte metabolismus na plné obrátky a udělejte zároveň to nejlepší pro vaši pleť. Ráno má totiž naše tělo po hodinách spánku velký nedostatek tekutin. Když je nedoplníte při snídani, přes den už se to těžko dohání. Připravte si hned ráno lahev s pramenitou vodou na viditelné místo a nebo si ji vezměte s sebou rovnou do práce nebo do školy.

3)      Důležité je vybrat si tu pravou! Ne každá voda se hodí na každodenní pití. „Není voda jako voda. Třeba minerální vody obsahují velké množství anorganických minerálních látek, které se ukládají v ledvinách a kloubech. Obojí proto raději vyměňte za čistou pramenitou vodu s nízkou mineralizací,“ doporučuje MUDr. Minárik. „Například nízko mineralizovaná voda Rajec obsahuje jen 300 mg minerálů na litr, takže je ne každodenní pití ideální. Zásobuje tělo vyváženým množstvím látek jako je třeba vápník a hořčík“, dodává MUDr. Minárik.

4)      Pijte pravidelně po celý den! Vezměte si příklad z modelek, které se z domu bez lahve vody ani nehnou. Neměla by chybět ani ve vašem autě, na pracovním stole nebo v kabelce. Nemusíte přitom neustále popíjet. Jde spíše o to, mít ji stále při ruce pro případ, že se budete chtít napít. Denně byste měly vypít přibližně 0,5 litru na kilogram své váhy. Jestliže vážíte například 60 kg, denně byste měly vypít 2 litry nesycené pramenité vody.

Nevíte kolik přesně toho vypít?

Spočítejte si to samy na:

http://www.rajec.com/pitny-rezim-cz/pitny-rezim-rajec-cz