Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký test micelárních vod: Která odlíčí i výrazný make-up?

  • 4. května 2017 | 06:00

    Micelární vody jsou skvělé v tom, že jedním tahem odlíčíte make-up z celého obličeje. Trochu těžší je pak najít v nepřeberném množství produktů tu, která vám nebude dráždit pleť, nebude vás nepříjemně pálit v očním okolí, ale přitom ho dokonale odlíčí. V redakci jsme se rozhodly vyzkoušet většinu z těch, které v současnosti seženete na trhu. Jak dopadly?

  • Ivana, redaktorka vztahů

    Jemná micelární voda Nivea pro suchou až citlivou pleť, 200 ml, 137 Kč, seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Jemná micelární voda Nivea pro suchou až citlivou pleť, 137 Kč (200 ml)

    Na odličování už nepoužívám nic jiného než micelární vody a nemůžu si je vynachválit. Mám ale sušší pleť a je dost citlivá, takže jsem dost vybíravá. Nivea předčila má očekávání. Po týdnu používání jsem necítila žádné podráždění, naopak byla velmi příjemná. Sympatické mi je její složení, obsahuje totiž přírodní mandlový olej, který pleť krásně hydratuje a regeneruje. Složení bez parfemace pokožku nedráždí a je velice šetrné i k očním partiím. Stačí nanést na vatový tampon a jedním tahem odstraním make-up z celého obličeje. 

    Známka jako ve škole: 1

    Možná jste se někde dočetly, že micelární vody obsahují látky podobné saponátům. Co je na tomto mýtu pravdy? Dozvíte se ve videu:

    Video se připravuje ...
    Micelární voda není saponát: Z obličeje ji umývat nemusíte! • VIDEO: Brigita Zemen

     

  • Andrea, redaktorka módy

    Micelární voda L´Oréal Paris Sensitive, 400 ml, 199,90 Kč, seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Micelární voda L´Oréal Paris Sensitive, 199,90 Kč (400 ml)

    Bez problémů odlíčí i řasenku, takže to je pro mě velké plus. Občas mám citlivé oční okolí, ale tato micelární voda mi vůbec nevadila. Po odlíčení nevysušuje, a to je pro mě podstatné. Navíc je to velké balení, takže vydrží dlouho, a to ocením.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

     

     

  • Boženka, produkční

    Micelární voda Eucerin 3v1 DermatoCLEAN, 200 ml, 249 Kč, seženete v lékárnách.
    Autor: archiv firem
    Micelární voda Eucerin 3v1 DermatoCLEAN, 249 Kč (200 ml)

    Micelární voda od Eucerinu 3v1 mě mile překvapila. Jsem roky zvyklá na značku Bioderma, ale Eucerin jí může směle konkurovat. Micelární voda není parfemovaná, nepálí v očích a má citlivá pleť nebyla vůbec vysušená. Škoda jen, že se vyrábí jen v jednom balení 200 ml. Klidně bych si koupila rovnou i větší.

    Známka jako ve škole: 1   

     

     

     

     

     

     

     

    Zklidňující micelární voda Nivea, 400 ml, 200 Kč, seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Zklidňující micelární voda Nivea, 200 Kč (400 ml)

    Micelární vodu jsem vyzkoušela jen krátce. Je opravdu jen lehce parfemovaná, ale vůně je taková zvláštně nevýrazná. Asi bych víc ocenila, kdyby byla bez parfemace úplně. Pleť i oči odlíčila perfektně a stačilo jí kupodivu i docela málo na řasenku. Pokožka po ní zůstala hebká.

    Známka jako ve škole: 2

  • Maruška, redaktorka zdraví

    SynCare, micelární tonikum anti–akné. 200 ml, 208 Kč, seženete na www.syncare.cz
    Autor: archiv firem
    SynCare, micelární tonikum anti-akné, 208 Kč (200 ml)

    Toto micelární tonikum je pro problematickou pleť a má pomoci s příznaky akné. Protože mám pocit, že se má pleť vrací do puberty, s radostí jsem po něm sáhla, ale byla jsem bohužel zklamaná. Nejprve jsem make-up odlíčila a tonikum jsem použila poté na dočištění od všech nečistot pleti. Na první dojem na obličeji působilo tonikum příjemně. Jako vždy jsem si pak namazala obličej krémem, ale když jsem se na sebe podívala do zrcadla asi po deseti minutách, skoro jsem se lekla. Měla jsem obličej zarudlý a lehce mne pálil. Zkusila jsem tonikum druhý den – a to samé. Příjemné na první dojem, ale pak se opět s mou pletí moc neskamarádilo.


    Známka jako ve škole: 4

     

     

     

    Čisticí micelární voda s kyselinou hyaluronovou Dermacol, 400 ml, 179 Kč, seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Čisticí micelární voda s kyselinou hyaluronovou Dermacol, 179 Kč (400 ml)

    Micelární vodu od Dermacolu používám už delší dobu a jsem s ní naprosto spokojená. Dobře odličuje i make-up a příjemně voní, jen mne občas pálí v očích, proto ji k odstranění řasenky používám skutečně opatrně. Jako výhodu ale vidím i to, že se s ní docela dobře odličuje voděodolný make-up. Mám pocit, že je pleť poté hydratovaná, vláčná. Obsahuje totiž kyselinu hyaluronovou. Při dlouhodobějším používání pozoruji dokonce i celkové zlepšení pleti, co se týče nesrovnalostí a pupínků.

    Známka jako ve škole: 2

  • Radka, editorka Supermámy.cz

    Pleťová voda levandulová Nobilis Tilia, 200 ml, 154 Kč. Koupíte na www.eshop.nobilis.cz
    Autor: archiv firem
    Pleťová voda levandulová Nobilis Tilia, 154 Kč (200 ml)

    Za mě velice příjemné překvapení. Není to totiž micelární voda, ale voda pleťová. Přesto bez potíží zvládla make-up i řasenku a tužku, navíc byla velice příjemná. Vzhledem ke skutečnosti, že má 100% přírodní složení, jsem nadšená!

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

     

  • Brigita, editorka

    Micelární roztok Bioderma Sensibio H2O, 500 ml, 529 Kč, seženete v lékárnách.
    Autor: archiv firem
    Micelární roztok Bioderma Sensibio H2O, 529 Kč (500 ml)

    Tohle je naprostá královna mezi micelárními vodami! Jestli jste kouzlu vody, která odlíčí celý obličej, aniž by zanechala pleť mastnou nebo ji  vysušovala, ještě nepropadla, pak doporučuju sáhnout po této legendární micelární vodě. Vyzkoušela jsem jich několik, ale tato jako jediná opravdu nepálí, nevysušuje, nedráždí a poradí si i s výraznými linkami a řasenkou. Za mě jednička s hvězdičkou a má nehynoucí láska.

    Známka jako ve škole: 1

  • Lucie, redaktorka kosmetiky

    Hydratační micelární voda Ryor, 150 ml, 90 Kč, seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Hydratační micelární voda Ryor, 90 Kč (150 ml)

    Tato micelární voda splňuje to, co slibuje: odlíčení i hydrataci. Po odlíčení není pleť napjatá a vysušená, což se mi občas po odlíčení jinými produkty stává. Bohužel jsem se opět přesvědčila, že micelární vody a moje oči se nekamarádí. Při odličování mě pak pálí oční okolí a já jsem si potvrdila, že na oči musím používat jiný odličovač. Jinak této micelárce není co vytknout, hravě si poradila i s pořádnou vrstvou řasenky. Není parfemovaná a líbí se mi její menší, skladné balení. 

     

  • Gábi, redaktorka VIP

    A-derma, čisticí micelární voda pro pleť se sklonem k akné, 200 ml, 349 Kč, seženete v lékárnách.
    Autor: archiv firem
    A-derma, čisticí micelární voda pro pleť se sklonem k akné, 349 Kč (200 ml)

    Micelární voda A-derma je vyrobena tak, aby co nejintenzivněji čistila pleť, a to nejen od make-upu, ale také od pleťového mazu. V místech, kde mám problematické partie, jako na krku, funguje skvěle, ale třeba na tvářích mi přijde, že mám trochu vysušenější pleť, než bych měla mít, ale po použití krému je vše v pořádku. Má příjemnou, velice jemnou vůni. Skvělé je, že neobsahuje ani parabeny, ani alkohol.

    Známka jako ve škole: 2

  • Kateřina, redaktorka Mojezdraví.cz

    Micelární voda Garnier 3v1 pro smíšenou a citlivou pleť, 400 ml, 159,90 Kč. Seženete v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Micelární voda Garnier 3v1 pro smíšenou a citlivou pleť, 149 Kč (400 ml)

    Voda příjemně voní a lehce se nanáší. Podle etikety má odstranit make-up, vyčistit pleť a zmatnit pokožku. Na odličování fungovala opravdu dobře, neměla jsem problém ani odstranit linky, které s pleťovým mlékem musím drhnout třikrát. Jediné, co mi vadilo, bylo, že po čištění zůstala pokožka hodně stažená a zdála se mi suchá, dehydratovaná. Měla jsem potřebu namazat se hned krémem. Možná to ale je výsledek opravdového vyčištění kůže. Nicméně vzhledem k ceně za 400ml balení mi poměr výkon/cena připadá skvělý.

    Známka jako ve škole: 2 

  • Elen, redaktorka

    Micelární voda s panthenolem Doré Le Chaton, 200 ml, 319 Kč. Seženete na www.lachevre.eu
    Autor: archiv firem
    Micelární voda s panthenolem Doré Le Chaton, 319 Kč (200 ml)

    Tato micelární voda je velmi příjemná. Dokonale pleť odlíčí a vyčistí, ale musím uznat, že s očním make-upem má trochu problém. Každopádně pleť po ní není začervenalá a nepálí, a to ani v oblasti očí. Jediné, co mi přijde nepraktické, je dávkování, které je ve formě spreje. To mi u micelární vody přijde opravdu nešťastné.

    Známka jako ve škole: 2

     

     

     

Autor: luh
Diskuse ke článku
.