Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

100 let úpravy obočí: Kdy se nosila tenká čárka a kdy huňaté a rozcuchané?

Video se připravuje ...
Jak si upravovaly obočí naše babičky a jaké frčí dnes?
VIDEO: youtube.com_Allure/BPŽ
21. dubna 2017 | 06:00

Stejně jako se mění módní trendy, střídají se i ty kosmetické. Mezi ně samozřejmě vedle klasického líčení patří i úprava obočí, jehož tvar dokáže s naším obličejem udělat divy. Dnes si asi nedokážeme představit, že si ho necháme vytrhat do tenké rovné čárky, ale v minulosti to byl trend. Jaké další úpravy se nosily?

Stejně jako dnes, tak i před sto lety udávali trendy nejen módní guru, ale i slavné osobnosti. Herečka Clara Bow byla jedna z prvních, které si obočí vytrhaly do tenoučké čárky a pak ho hnědou tužkou domalovaly až doprostřed vnějšího oka. Takto dlouhé obočí už se pak nikdy do módy nevrátilo. Tenké se ale nosilo i ve 30. letech, ovšem s tím rozdílem, že se kreslilo do mnohem vyššího oblouku. Až během druhé světové války se začalo nosit obočí, které mělo přirozený tvar a bylo mnohem hustší. Ženy si ho dokonce začaly i ztmavovat pomocí líčidel. 

Husté obočí si ženy oblíbily. V 60. letech si ho dokreslovaly dokonce i do šířky, aby bylo opravdu hodně nápadné. O zhruba dvacet let později si ho navíc schválně rozcuchávaly pomocí štětečku. I dnes je v módě výrazné obočí, které však musí být dokonale upraveno. Ty největší odvážlivci si ho pro speciální příležitosti nechávají i barvit. Na různých hudebních festivalech můžete vidět dívky a ženy se zeleným, modrým, fialovým nebo třeba růžovým obočím. A jaká úprava obočí se líbí nejvíce vám?

Jak si ženy upravovaly obočí před 100 lety:

Video se připravuje ...
Jak si upravovaly obočí naše babičky a jaké frčí dnes? • VIDEO: youtube.com_Allure/BPŽ