Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 tipů, jak se vypořádat s akné!

19. dubna 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Tvorba akné a vznik černých teček není jen a pouze příznakem dospívání. Kvůli uspěchanému životnímu stylu dnešní doby a každodennímu stresu je akné problémem mnoha z nás. Přinášíme 10 tipů, jak se zbavit problematické pleti. Tyto kroky Vám pomohou pochopit komplexní příčinu vzniku akné a jejich dodržováním předejít další tvorbě. Důvodů je více a prvním důležitým krokem je vědět, na co se zaměřit! Co tedy opravdu pomáhá a jak se aknózní pleti zbavit jednou provždy?

1. Důkladné odličování a hloubkové čistění

Sebelepší kosmetický produkt proti akné bude k ničemu, pokud se vždy před spaním pleť důkladně neodlíčí a nevyčistí. To platí dvojnásob, trpí-li pleť na akné. Vždy před spaním je zapotřebí důkladně pleť odlíčit a následně vyčistit. Hloubková očista zbaví pleť všech nečistot a nejlepší je, provádět ji každý den ráno i večer. Vaše potíže s pupínky můžete tímto způsobem zmírnit a také jim efektivně předcházet. Skvělou volbou je například čisticí pěnivý Sébium Gel moussant, či micelární voda Sébium H2O od Biodermy.

2. Pokud musíte - mačkejte si pupínky za pomoci papírových ubrousků

Nikdo nechce chodit po světě s bílými pupínky na obličeji, známe to téměř všechny. Myslete však na to, že každý nepromyšlený zásah může způsobit otravný zánět, nebo infekci a proces léčby akné prodloužit. Pokud se budete zbavovat pupínku někde, kde nemáte čas si umývat ruce nebo postižené místo vyčistit – používejte vždy ubrousky! Obecně se ale doporučuje pupínků nezbavovat, pleti to nepomáhá a můžou pak vznikat jizvy.

Autor: Bioderma

3. Udržovat ruce čisté

Pupínky a zanícená pleť je velmi náchylná k podráždění vnějšími vlivy. Člověk si na tvář sahá v průběhu dne často, když se chceme podrbat, vysmrkat, poškrábat nebo odhrnout vlasy z tváře. My ženy ještě častěji než muži. Proto si dejte záležet, aby byly Vaše ruce co možná nejčistší. Nečistoty ze špinavých rukou stavu pleti mohou ještě uškodit a podpořit další záněty.

4. Používejte prověřené a kvalitní produkty

Pokud trpíte akné je pravděpodobné, že máte mastný typ pleti. Dejte si tedy pozor, abyste nepoužívaly produkty, které vysušují! To bývá častou chybou a zvyšuje se tím produkce mazu A právě v tomto směru dochází k nejčastější chybě - k používání příliš vysušujících produktů, které pleť ještě víc rozdráždí a zvýší se tím i produkce mazu. Sáhněte po produktech, které jsou určené přímo aknózní pleti!

Autor: Bioderma

5. Zázrak jménem dermatologická kosmetika

Pokud nevíte jistě, kde si vybrat ty nejlepší kosmetické produkty, v lékárně najdete kvalitní a ověřenou kvalitu. Poradí vám nejen jak se vypořádat s akné ale třeba i jak zatočit s černými tečkami. Vyhledávaná produktová řada Sébium od společnosti Bioderma, dodá pleti potřebné látky a zamezí následné tvorbě nevzhledného akné.

6. Zdravý životní styl ničím nenahradíte

Konzumace cukrů, pití alkoholu, kouření, nezdravý jídelníček a další aspekty nezdravého životního stylu jsou jedním z faktorů, které se podepíší na vzhledu naší pleti. Pokud chcete docílit zdravé a krásné pleti, zamyslete se nad tím, jestli žijete zdravě.

7. Naslouchejte svému tělu

Akné se může objevit nejen na obličeji ale i na krku, nebo dokonce v dekoltu či na zádech. Pomocí gelu Sébium Gel moussant můžete postižená místa vyčistit a předejít tak dalším zánětům. Soustřeďte se na pečlivé dodržování kroků v boji proti akné a uvidíte, že časem sama poznáte rozdíl!

Autor: Bioderma

8. Intenzivní hydratace

Hydratační krém je základ. Nejlepší je zvolit komplexní péči z jedné konkrétní řady. Zvýší se tak účinky léčby akné. Hydratační krém Sébium Hydra může být ideální volbou, protože hydratuje, je určen pro mastnou pleť se sklonem k akné.

9. Zakrýt pupínky vhodným způsobem!

Akné máme potřebu skovávat před okolním světem. To je pochopitelné, ale je zapotřebí vybrat k tomu vhodný produkt a nejlépe se opět držet stejné řady jako s ostatními produkty. Správný výrobek by měl nedokonalosti pleti zamaskovat ale zároveň o ni nadále pečovat. Proto můžete zkusit například nový tónovaný krém Sébium Global Cover se zabudovaným zeleným korektorem, která zmatňuje pleť po dobu až 12 hodin.

10. Nebuďte z akné smutná

Ano, akné je nežádoucí a nepěkná věc. Pokud s ním máme trable, jsme nejisté a pochybujeme o sobě a o své kráse. Zkuste ale stále myslet na to, že čas a vhodná péče akné zažene! Netrapte se příliš, jedná se pouze o přechodné období, kterým se nenechte zlomit!

„Nebuď virtuální, buď reálná!"

Zajímá vás, jaké jsou příčiny nepříjemného vzniku pupínků? Máme pro vás účinné řešení v boji proti akné.

Soutěžte o polarod foťáky při cestě za zdravou a krásnou pletí!

Pojďte si zasoutěžit o polaroid foťáky a balíčky produktů Sébium více informací naleznete zde.

Autor: Bioderma