Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Unavená pleť po zimě? Připravte ji na léto! Víme, jak na to

19. dubna 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Po dlouhé zimě se vyčerpaně či bez energie můžeme cítit nejen my, ale i naše pokožka. Pokud máte pocit, že vaše pleť působí zašedle a unaveně, máme pro vás několik tipů, jak na důsledky nehostinného období vyzrát. Stačí jediné - pár zaručených triků a kvalitní kosmetika. Výsledky se dostaví dříve, než si sama myslíte!

Hydratace a dostatek vitamínů

Stokrát předhazovaná voda s citronem je mezi tipy na krásu a zdraví evergreen. Její konzumace je ale obrovským přínosem pro pokožku, jelikož vitamín C zabraňuje tvorbě vrásek a vzniku akné. Pokud už tak nečiníte, navykněte si vymačkat každé ráno půl citrónu do převařené vlažné vody a vypijte ji už před snídaní. Pokožku pak hydratujte i přes den. Noste s sebou termální vodu a pravidelně se osvěžujte, klidně každé dvě až tři hodiny. Nebo si můžete vyrobit vlastní z domácí okurkové limonády. Okurka je dobře známá pro své antioxidační účinky a na pleť působí obzvlášť blahodárně.

Prověřená kosmetika

Používejte takovou kosmetiku, která vaši pleť nezatěžuje, ale dodává jí vitamíny a stopové prvky. Vyhněte se chemickým příměsím a odnaučte se kupovat přípravky, které obsahují parabeny, ropné deriváty, geneticky modifikované organismy nebo chemické konzervanty. Všechna tato aditiva běžně obsažené v kosmetice zapříčiní krátkodobý pozitvní efekt, ale v dlouhodobém měřítku pleť zatíží. Pleť navyklá na chemické ingredience pak ztrácí přirozenou schopnost regenerace. Pleťové krémy by vždy měly obsahovat dostatek výživových prvků i přírodních esencí, jako jsou extrakty bylin, zeleniny či ovoce.

Naším jarním tipem je kosmetická značka Salin de Biosel, která splňuje vše výše uvedené - neobsahuje chemické přísady, netestuje na zvířatech a svoje produkty nabízí v bio kvalitě. U nás se prodává teprve krátce, ale na trhu je už více než 30 let. Nápad na přírodní kosmetiku, která skutečně funguje, pochází z Říma. Značka kromě pleťové kosmetiky nabízí i tělové a spa kolekce, které jako svoji kmenovou kosmetiku používají salony po celém světě. 

Nás zaujala řada péče o pleť, která je unikátní svým konceptem. V každém přípravku kombinuje bylinky, přičemž čerpá ze znalostí z oboru fytoterapie a čínské medicíny. Věří, že každá rostlina má svoji energetickou hodnotu Yin nebo Yang. A protože Yang dodává energii a povzubuzuje a Yin naopak zklidňuje a tlumí, na konkrétní problematiku pleti vybírá pouzi ty rostlinné suroviny, které jí dodají potřebné látky k vyřešení jejích obtíží. Ve svých přípravcích kombinuje více než 100 druhů rostlin v bio kvalitě, přičemž dbá na respektování lokálních zdrojů. Neobsahuje žádné živočišné látky, je tedy vhodná i pro vegany.

Z širokého portfolia produktů vybíráme ochutnávku, která pleť po zimě probudí, prozáří a dobije ji energií.

Krém Bio Energisante je vhodný na den i noc a dodává pleti energii, rozjasňuje ji a viditelně omlazuje.

Autor: Viva Distribution / Salin de Biosel

Zkuste jej v kombinaci s jedním z energetických sér Yin nebo Yang. Je vaše pleť začervenalá, podrážděná a napjatá? Pak ji dopřejte trochu uklidnění se sérem Source Yin, které obsahuje květ citrónu, kořen leknínu a olej ze sladkých madlí. 

Autor: Viva Distribution / Salin de Biosel

Máte pleť matnou, bez jasu, kouříte či máte sklon k tvorbě vrásek? Pak je pro vás nejvhodnější volba rozjasňující sérum Source Yang se skořicí, kořenem lékořice a arganovým olejem. 

Autor: Viva Distribution / Salin de Biosel

Všechny pleťové produkty jsou exkluzivně k dostání v online lékárně Dr. Max.

Oficiální stránky značky ZDE.