Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima

Video se připravuje ...
Vyrobte si domácí masku na kruhy pod očima a otoky!
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
30. března 2017 | 06:00

Zvládnete ji doma za pár minut a potřebujete jen dvě ingredience. Záchrana pro oteklé, unavené oči je na světě! Jak můj pokus dopadl? Uvidíte ve videu!

Trápí vás kruhy pod očima? Máte oči po ránu oteklé? Ano, známe to všechny. Některé z nás mají štěstí, že je tyto problémy trápí jen po probdělé noci. Někdo se může snažit, jak chce, spát osm hodin denně, ale jedinou záchranou je nakonec stejně korektor.

Samozřejmě dostatečný spánek a méně stresu se pozitivně odrazí i na vzhledu, ale co dělat, když volno je v nedohlednu a vy potřebujete vypadat svěže? Svět kosmetiky nabízí spoustu produktů, které by měly s kruhy zatočit, ale já jsem se rozhodla na to jít trochu úsporněji.

Na internetu najdete nespočet beauty triků a vychytávek, ale ne vždycky fungují. Proto jsem byla zvědavá, jak bude fungovat domácí oční maska pod oči, na kterou potřebujete jen dvě ingredience: kávu a agar. Kruhy zmizí do pár minut a za minimální náklady? To jsem musela vyzkoušet!

Video se připravuje ...
Vyrobte si domácí masku na kruhy pod očima a otoky! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Jak na to? 

V hrnci smíchejte 1/4 hrnku kávy (já si připravila frenchpress) a 1/2 polévkové lžíce agaru, což je vegetariánská varianta želatiny. Vyrábí se z mořských řas a bez problému ho seženete ve zdravé výživě. Můžete si vybrat prášek nebo vločky, já použila prášek. Do kávy ho sypte postupně ještě předtím, než se začne káva vařit, pak by totiž vznikaly hrudky. Pokud chcete, můžete samozřejmě použít i klasickou želatinu. Kofein zlepšuje cirkulaci krve a díky tomu působí proti otokům a kruhům pod očima.

Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne, poté ji vylijte na připravenou silikonovou podložku nebo pečicí papír a nechte ji 10 minut tuhnout. Mezitím si vystřihněte šablony z pečicího papíru, podle nich si poté vyřízněte dva polštářky pod oči. Když máte hotovo, stačí je nalepit pod oči, a to co nejblíže k řasám. Potom si užijte dvacet minut hýčkání!

Po dvaceti minutách jsem vážně zaznamenala, že oční okolí vypadá lépe. Bylo krásně hebké a maska skvěle osvěží oči. Doporučuji si ze zbytku směsi vyříznout další polštářky a ty schovat do lednice. Můžete je pak použít v následujících dnech například hned po ránu!

Kruhy a váčky pod očima mohou vznikat také v důsledku digitální únavy očí. Ta se týka nejen těch, kteří pracují celý den na počítači, ale každého, kdo má telefon či tablet. Více o digitální únavě a jak ji předcházet čtěte na mojezdravi.cz.

Autor: luh