Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!

  • 28. března 2017 | 06:00

    Pokud si barvíte vlasy, je vám jasné, že po čtyřech až šesti týdnech musíte barvu zopakovat. Jenže co čas mezi tím? Nejvíc trápí odrosty tmavovlásky se šedinami. Stříbrných vlasů mezi hnědými nebo černými si totiž všimnete i na dálku. Pokud nechcete barvit vlasy moc často, vyzkoušejte metody, jak odrostlé vlasy mezi jednotlivými barveními zamaskovat.

  • Pudr

    Barvicí pudr Cover Hair, Mameradivlasy.cz, 637 Kč
    Autor: archiv firem
    Jedním z kosmetických tipů je barvicí pudr Cover Hair. Doporučuje se objednat si o odstín tmavší barvu, než jsou vaše vlasy, nasypat pudr zlehka na odrosty a přelakovat. Lak v tomhle případě funguje jako fixátor, takže pudr vám vydrží na vlasech až do dalšího mytí. Je skvělý na barvení pěšinek, ale co se týče skrání, je to s ním složitější, protože ty se nedají zasypat tak snadno. Zvlášť pokud máte šedivých vlasů opravdu hodně.

     

     

     

     

  • Fixa

    Fixa TouchBack, Krasa.cz, od 773 Kč
    Autor: archiv firem

    Naše korektorka Milena je nejnadšenější z fixy TouchBack, která je sice dražší, ale skvělá. „Nejlépe kryje, nelepí, na vlasech ji na omak ani při česání nepoznáte a před dalším barvením se nemusí smývat,“ chválí Milena. Zvládne zakrýt odrosty až do centimetru a používá se naprosto jednoduše. Nanesete ji plochým štětečkem na konci fixy rovnou na vlasy. Abyste neobarvila i kůži, můžete použít speciální hřebínek, který je součástí balení a udělá bariéru mezi pokožkou a vlasy. Kdybyste přece jen „přetáhla“, stačí kůži otřít odličovacím tamponkem s vodou. Krytí vydrží ve vlasech do dalšího mytí.

     

    Video se připravuje ...
    Jak pečovat o barvené vlasy? Myjte je co nejméně! • VIDEO: Ladislav Novák/bpž

  • Oživovač

    Color Refresher, Syoss, 135 Kč
    Autor: archiv firem

    Pokud máte problém nanést barvu přesně a často máte pocit, že je vidět na pokožce (zvlášť když se snažíte skrýt šedivé vlasy na skráních), zkuste jako první pomoc použít oživovač barvy Color Refresher od Syoss. Jako pěnu ho jednoduše nanesete na umyté a mokré vlasy, necháte 3 minuty působit a opláchnete. Balení vydrží asi na šest použití. Nejenže vám schová odrosty, ale i oživí stávající barvu vlasů. K dostání je v odstínech od blond po sytě červenou a seženete ho v síti drogerií.

     

     

     

     

     

     

    Video se připravuje ...
    Zásady domácího barvení: Nevěřte odstínu na krabičce a barvu nenechte působit déle!v • VIDEO: Adam Balažovic

  • Sprej

    L´Oréal Professionnel sprej Hair Touch Up, 299 Kč
    Autor: archiv firem
    Loňská novinka od L´Oréal Professionnel sprej Hair Touch Up slibuje zakrytí až centimetr a půl širokých odrostů. Spreje obsahují intenzivní pigmenty a díky superúzké hubičce se přesně nanášejí a nedělají fleky. Super je, že je můžete nastříkat i na vyfénované vlasy. Sprej je za chvíli suchý, takže vám neobarví polštář, ani když ho nastříkáte na vlasy před spaním. Pokud máte jemné a řídké vlasy, můžete mít ale bohužel stopy barvy i na kůži. K dostání je v kadeřnických salonech.

     

     

     

    Video se připravuje ...
    Toužíte po moderní barvě vlasů? Na toto se musíte připravit • VIDEO: Ladislav Novák/bpž

  • Řasenka

    Barevná řasenka na vlasy Aqua Color Jenny Lane, 69 Kč
    Autor: archiv firem
    Je určena speciálně na vlasy a je nejjednodušší na použití, dá se sehnat v různých barvách a stojí pár korun. Varianta od Jenny Lane stojí jen 69 Kč a vypadá jako klasická řasenka. Skvěle s ní zamaskujete pár vlásků kolem uší, ale hůř si poradí s větší plochou, což je třeba pěšinka. Jako první pomoc do kabelky je ale skvělá!

     

     

     

     

     

     

    Video se připravuje ...
    Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: In bude přirozenost, ale i pastelové barvy • VIDEO: Tereza Kovářová/bpž

     

Autor: luh, Majka Dvořáková
Klíčová slova:  krása, trendy, odrosty, barvené vlasy, VIDEO
Diskuse ke článku
.