Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Styl od A do Z: Zapleťte si hravé culíky! Zvládne je každý

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Zapleťte si hravé culíky! Zvládne je každý
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
25. února 2017 | 06:00

Je čas naučit se další nový účes. Tentokrát jsem kadeřnici Majdu ze salonu Hairborn poprosila o ležérní účes, který mi vydrží klidně celý den. Podívejte se, jak se mi podařilo ho napodobit, a zkuste se ho také naučit.

Zapletené culíky vypadají krásně, a navíc vám vydrží klidně celý den. Počítejte však s tím, že na účes potřebujete zhruba deset až patnáct minut. A taky s tím, že vás budou během česání pořádně bolet ruce. Začněte tím, že si ze všech vlasů vytvoříte tři nebo čtyři culíky. Když je máte hotové, vraťte se k hornímu culíku. Pod gumičkou pomocí prstů vytvořte dírku a směrem dovnitř protáhněte culík. Pak z něj oddělte tenký pramínek, zatočte ho a opět pomocí prstů trochu natupírujte. Nakonec s ním zamaskujte gumičku a připevněte ho pírkem.

První culík připevněte sponkou, aby se vám nepletl, a přejděte k druhému. Mezi kořínky vlasů a gumičkou opět vytvořte dírku a nejdříve jí protáhněte první culík a až teprve potom opět směrem dovnitř culík číslo dvě. Opět si oddělte pramínek a zamaskujte jím gumičku. A takto pokračujte i s dalšími culíky. Nakonec účes zafixujte lakem na vlasy a je hotovo! Když vám během česání vypadne sem tam nějaký pramínek nebo vám bude připadat, že účes není rovnoměrný a perfektní, nelamte si s tím hlavu. Ledabylé účesy jsou teď v kurzu, a tak klidně můžete tvrdit, že je to schválně.

Na přesný postup i to, jak se mi účes povedl, se podívejte ve videu.

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Zapleťte si hravé culíky! Zvládne je každý • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

ZDE sledujte další díly módního seriálu Styl od A do Z!