Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?

23. února 2017 | 06:00

Najít správnou řasenku je umění i věda zároveň. Ta, která sedí vaší kamarádce, může být pro vaše řasy totiž hotová pohroma, a naopak. Navíc je na trhu obrovské množství produktů: od těch, které stojí pár desítek korun, až po ty, za které zaplatíte více než tisícovku. My jsme se proto rozhodly otestovat zlatou střední cestu: deset řasenek v cenovém rozmezí 250 až 450 korun. Jak jsme s nimi byly spokojené?

Bez řasenky, která nám natočí a zvýrazní řasy, bychom si už těžko dokázaly představit žít. Najít ale tu pravou, aby dokázala s našimi řasami zázraky, je někdy v tom nepřeberném množství produktů těžké. Je lepší silikonový, nebo klasický kartáček? 

Jestliže máte krátké, ale husté řasy, silikonový kartáček s kratšími štětinkami vám bude vyhovovat. Pokud je ale máte delší, ale řidší, zvolte ten s klasickými měkkými štětinkami. Pokud toužíte po natočených řasách, sáhněte po zahnutém kartáčku.

Podívejte se ve videu na revoluční řasenku s variabilním kartáčkem:

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno před kamerou: Revoluční otočná řasenka, doopravdy funguje? • VIDEO: Igor Hellebrandt/BPŽ

Co řasence nedělat?

Existují tři chyby, které v používání řasenek děláme. Tou první je pumpování. Ve snaze nabrat co nejvíc barvy kartáčkem v tubě pumpujte. Tím ale dostáváte dovnitř vzduch a řasenka pak rychleji vysychá.

Po jak dlouhé době řasenku měníte? Rozumíme vám, že je vám líto vyhodit řasenku, která ještě barví. Ale otevřenou řasenku byste měla po šesti měsících nelítostně poslat do koše.

Datum spotřeby sice mívají delší, ale na obalu najdete malý obrázek otevřeného krému a v něm číslo. A to říká, jak dlouho po otevření můžete produkt používat. Během používání se totiž v řasence usazují bakterie a vy si pak koledujete o oční infekci.

A nejdůležitější zásada a závěr. Svou řasenku si nechte jen pro sebe a nikomu ji nepůjčujte. Ani vaší nejlepší kamarádce! Každá totiž máme na svých řasách jiné bakterie, které nám neškodí. Někomu jinému by ale mohly.

Abychom vám ulehčily výběr, přečtěte si ve fotogalerie naše hodnocení řasenek v cenovém rozmezí 250 až 450 korun! 

 

Autor: Lucie Houdková