Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Test červených rtěnek: Zamilovaly jsme se ve všech cenových kategoriích

  • Video se připravuje ...
    9. února 2017 | 11:00

    Možná nemáte v oblibě nosit rtěnku, možná je na vás červená moc výrazná a preferujete spíš nenápadnější odstíny. Pravdou ale je, že alespoň jedna červená rtěnka by měla být v kosmetické taštičce každé ženy. Je totiž nadčasová, vypadá božsky a sluší každé z nás. Bez ohledu na to, jaký je náš styl a kolik je nám let. Jakou se vyplatí si pořídit a proč?

  • Editorka Markéta testovala:

    theBalm Meet Matt(e) Hughes, 439 Kč
    theBalm Meet Matt(e) Hughes, 439 Kč, koupíte na www.thebalm.cz
    Autor: archiv firem

    Tahle rtěnka mi dokonale vyhovovala zejména svým tvarem. V rudých odstínech jsem stále začátečník, proto mě bavilo hlavně to, jak se mi dobře nanášela. Dobře držela a nebylo ji ani třeba nanášet tolikrát, jako bývá nutné u jemnějších odstínů. Jediný problém: malá hydratace, takže jsem měla pocit, že pod ni musím použít jelení lůj, což ale moc nefungovalo.

    Lavera, přírodní rtěnka, 275 Kč
    Lavera přírodní rtěnka, 275 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    Okouzlila mě svou barvou a také tím, že na rozdíl od jiných výrobků je šetrná k přírodě, a tím i k mým rtům. Tím, že je přírodní, se ale mnohem hůře nanáší a hlavně je velmi měkká, takže pro její nanášení je nezbytný štěteček. Rychlé přemáznutí rtů během dne s ní rozhodně nedoporučuji, protože se vám rozhodně rozmaže – nejen po rtech, ale i po rukou, protože balení je zjednodušeně řečeno upatlané. S touhle rtěnkou zacházejte raději v rukavičkách. Ale ta barva!

    Známka jako ve škole: 2

    Astor Soft Sensation, 128 Kč
    Astor Soft Sensation, 128 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Klasika za rozumnou cenu. Rtěnku sice musíte poměrně často nanášet znova, ale zato se snadno nanáší a také dobře hydratuje, takže na rtech nevytváří šupinky. Ideální produkt pro ty, kdo s rudou barvou na rtech začínají, protože se s ní opravdu velmi snadno manipuluje, dokážete s ní vytvořit pěkné kontury i bez štětečku a nerozmazává se. V pohodě ji můžete nechat pohozenou v kabelce a po týdnu ji neporušenou vytáhnete.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    Jafra Full Coverage, 320 Kč
    Jafra Rtěnka Full Coverage, 320 Kč, koupíte na www.jafracosmetics.cz
    Autor: archiv firem

    Elegantní balení a krásně sytý odstín, který je stejně sytý i při aplikaci na rty. Vydrží překvapivě dlouho, aniž by tvořila šupinky nebo bylo vidět, že ji máte na rtech už nějakou dobu. Pokud ji nesníte, tak drží a rty zanechává nevysušené.

    Známka jako ve škole: 1

    Essence, dlouhotrvající rtěnka, 70 Kč
    essence Dlouhotrvající Rtěnka, 70 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Barva je docela sytá a rty nevysušuje, alespoň počáteční pocit je takový. Vydrží docela dlouho, ale je lepší ji přetřít novou vrstvou, aby vypadala lépe. Balení je trochu vachrlaté, po pár používáních se mi zlomil kroužek, který je uprostřed mezi víčkem a spodní částí rtěnky. Naštěstí jde stále zavírat, ale raději s ní manipuluji hodně opatrně.

    Známka jako ve škole: 2

    Yves Rocher, lesklá rtěnka, 109 Kč
    Yves Rocher Lesklá rtěnka, 109 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Rtěnka má průsvitné, červené balení a vypadá trochu jako jelení lůj. Stejně tak také působí, když si ji natřete na rty. Přestože rtěnka je rudá, rty zbarví jen jemně a moc nepomůže ani více vrstev. Je hodně mastná nebo výživná, ale dlouho na rtech nevydrží a musíte ji používat častěji. Pokud netoužíte po sytém odstínu a preferujete lesklé, jemně zbarvené rty, je tohle rtěnka pro vás.

    Známka jako ve škole: 3

  • Redaktorka VIP Lucie testovala:

    Miss Sporty Wonder Smooth, 59 Kč
    Miss Sporty Wonder Smooth, 59 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Rtěnku v odstínu Incredible Red jsem si vážně oblíbila. Je skvělá, líbí se mi její textura, která je krémová, a tudíž moc příjemná na rtech. Má bohužel jednu nevýhodu, kterou musím zmínit, a to je její balení. Horní víčko rtěnky je průhledné a rtěnka nejde stočit dolů. Sice to vypadá efektně, ale do kabelky to není ideální. Několikrát se mi stalo, že se víčko uvolnilo a rtěnka umazala vše, co bylo v kapse kabelky. Toho balení je škoda, ale za tu nízkou cenu to této rtěnce prominu, protože na rtech vypadá úžasně.

    Známka jako ve škole: 2

    Alcina Elegant Lip Fluid, 399 Kč
    Alcina Elegant Lip Fluid, 399 Kč, koupíte na www.alcina.cz nebo ve vybraných kosmetických salonech
    Autor: archiv firem

    Tato tekutá rtěnka je opravdu elegantní, jak už se píše v názvu. Měla by být matná, ale mně na rtech zanechává lehký lesk a takový zlatý finiš. Rozhodně nevypadá jako ostatní matné rtěnky a na rtech je mimořádně příjemná. Hodí se spíše na honosnější události než na denní nošení, je vážně výrazná!

    Známka jako ve škole: 1

    Trend It Up Ultra Matte Lipcream, 99 Kč
    Trend it UP Ultra Matte Lipcream, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    U nanesení této matné rtěnky nemám výtek, ale s nanášením to je naopak. Rtěnka má konzistenci lehkou, ale ne tekutou, spíše je jako našlehaná šlehačka. Balení je klasické jako například u lesku na rty, má měkký aplikátor, a když si chcete rtěnku nanést, vyndáte na aplikátoru spoustu barvy a je zprvu těžké rty precizně vykreslit. K ruce by se mi hodily určitě konturka a jiný aplikátor – plochý štětec. Ovšem pokud si s aplikací rtěnky dostatečně vyhrajete, budete nadšená, rtěnka je výrazně pigmentovaná a matná. Co se týče výdrže, není na tom tak dobře jako jiné matné rtěnky, protože na rtech nezasychá úplně, ale na druhou stranu rty tím pádem nevysušuje a máte na nich příjemný hebký pocit.

    Známka jako ve škole: 3

  • Redaktorka zdraví Marie testovala:

    Artdeco Perfect Color, 329 Kč
    Artdeco Perfect Color Lipstick, 329 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz nebo v síti parfumerií Douglas
    Autor: archiv firem

    Když jsem měla svou první Artdeco – limitovanou edici Dita Von Teese – naprosto jsem se do těchto rtěnek zamilovala. Rtěnka krásně držela, barva vypadala přesně tak, jak se tvářila, a ty odstíny byly naprosto dokonalé. O to větší zklamání pro mě bylo, že řada Perfect Color Lipstick tohle vůbec nesplňovala. Její hlavní výhodou je, že je hydratační a výživná, což bohužel jde na úkor vzhledu. Aby došla skutečně té krásně rudé barvy, kterou slibuje, musíte si ji několikrát přejít. A i pak moc dlouho nevydrží. Ale rty zanechá hydratované a nevysušuje, tedy je to tak, jak slibuje.

    Známka jako ve škole: 2

    Dermacol Longlasting Lipstick, 99 Kč
    Dermacol Longlasting Lipstick, 99 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

    U dlouhotrvajících rtěnek od Dermacolu jsem zvyklá spíše na ty s šestnáctihodinovou výdrží. Taková mi ale trochu vysušuje rty a nanáší se jako balzám ve dvou fázích. Proto jsem s nadšením vyzkoušela klasickou rtěnku, která má být dlouhotrvající, a čekala jsem na výsledek. Lepší, než jsem čekala! Baví mě vyskakovací uzávěr, barva, která vypadá stejně i po nanesení na rty, a to, že skutečně vydrží. Ne tedy celý den, ale minimálně ráno, pusu na odchod, dopolední kávu a svačinu zvládne bez problémů. Po obědě si ji ale budete muset zase trochu osvěžit. Nerozpíjí se, nevysušuje a je za rozumnou cenu. Já jsem spokojená.

    Známka jako ve škole: 1

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Catrice Matt Lip Artist, 140 Kč
    Catrice Matt Lip Artist 6hh, 140 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem

    Značku Catrice mám ráda a rtěnky v tužce taky, takže mi bylo jasné, že tohle spojení mě musí nadchnout. Matná rtěnka se dobře nanášela, zvládla jsem to celkem obstojně i bez zrcadla. Krásně držela na rtech, nedělala nevzhledné "cucky" ani kontury kolem rtu. Jenže! Jsem zvyklá rtěnku hodit do kabelky a pak ji někde v tom nepořádku vyhrabat a použít. Ale na téhle rtěnce vůbec pevně nedrží víčko, a tak se mi několikrát stalo, že jsem měla červený celý obsah kabelky i ruce. Nakonec jsem se naučila ji nosit v malém igelitovém pytlíčku.

    Známka jako ve škole: 2

    Sothys Rouge Intense, 750 Kč
    Sothys rtěnka Rouge Intense, 750 Kč, koupíte na www.sothysmakeup.cz
    Autor: archiv firem

    Rtěnka za opravdu vysokou cenu, od které jsem čekala hodně. A splnilo se! Začalo to luxusním semišovým pytlíčkem a elegantním balením, pokračovalo krémovou texturou, příjemným pocitem na rtech a končilo dlouhotrvajícím perfektním vzhledem. Rtěnka byla po pití i jídle stále jako nově nanesená. Jediné, co nezvládla, byl zloděj, který mi ji ukradl spolu s celou kabelkou. A tak začnu šetřit do prasátka na novou...

    Známka jako ve škole: 1

    Max Factor Lipfinity, 419 Kč
    Max Factor Lipfinity, 419 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem

    Elegantní balení a snadné nanášení mě zaujaly hned při prvním použití. Není dobré ji během dne nanášet znovu, protože má tendenci vytvářet na rtech "cucky". Lepší je otřít rty ubrouskem a znovu ji nanést. Na denní nošení je skvělá, při pití a jídle však nevydrží, přestože to slibuje.

    Známka jako ve škole: 3

  • Editorka Radka testovala:

    Bourjois Rouge Edition Velvet, 299 Kč
    Bourjois Rouge Edition Velvet Lipstick, 299 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Mně se tahle červená líbí a používám ji, ačkoli jinak inklinuji spíš k odstínům do fialova. Mám totiž zároveň ráda tekuté rtěnky, tahle má navíc matný odstín, takže nevypadá lacině. Výborně kryje, nerozmazává se a rty nevysušuje, ale samozřejmě neslíbatelná rtěnka to není. Nicméně vydrží slušně dlouho.

    Známka jako ve škole: 2

    Dermacol 16h Lip Colour, 299 Kč
    Dermacol 16h Lip Colour, 299 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Trochu zklamání v tom, že sice slibuje červenou barvu, ale je trochu moc do růžova, a to nemám ráda. Přitom jinak by mi vyhovovala moc – konzistence, způsob nanášení a výdrž, aniž by přitom rty vysušovala, což jinak rtěnky s dlouhotrvající výdrží dělávají.

    Známka jako ve škole: 2

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Inglot HD, tónovací barva na rty matná, 550 Kč
    Inglot HD tónovací barva na rty matná, 550 Kč, koupíte na www.inglotcosmetics.cz
    Autor: archiv firem

    Přestože značku Inglot mám moc ráda a rtěnky z jejich Freedom System patří mezi mé nejoblíbenější, s touto jsem bohužel příliš spokojená nebyla. Ráda nanáším rtěnku štětcem, a to s touto tekutou konzistencí příliš nejde. Aplikátor bohužel není nejpřesnější. Barva je krásná, sytá a má matný finish, ale rty vysušuje. Za tu cenu pro mě bohužel zklamání.

    Známka jako ve škole: 3

    Zuii Bio, rtěnka Sheer s bambuckým máslem, 685 Kč
    Zuii Bio rtěnka Sheer s bambuckým máslem, 685 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem

    Za poměrně vysokou cenu si s touto rtěnkou kupujete absolutní klid. Má totiž 100% přírodní bio složení, takže máte jistotu, že do sebe spolu s rtěnkou nedostáváte žádné chemikálie, což je obrovské plus. Barva je krásně sytá, nanášení je pohodlné a díky svému složení rtěnka hydratuje a nevysušuje. Ruku v ruce s tím ale samozřejmě jde i to, že na rtech příliš dlouho nevydrží a je potřeba ji přes den několikrát opravit.

    Známka jako ve škole: 2

    Sleek MakeUp True Color, 179 Kč
    Sleek MakeUp, True Colour, 179 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem

    Bez nadsázky – tohle je jedna z nejlepších rtěnek, které jsem kdy vyzkoušela, a že jich nebylo málo! Krásně sytá rtěnka je opravdu matná a přitom ani trošku nevysušuje. Na rtech vydrží dlouho, je velmi pigmentovaná, takže jí stačí jedna vrstva. Odstín Russian Roulette je krásně červený, bez oranžového nebo růžového podtónu. Navíc má velmi přijatelnou cenu.

    Známka jako ve škole: 1

  • Produkční Boženka testovala:

    Yves Rocher, hydratační rtěnka v tužce, 190 Kč
    Yves Rocher Hydratační rtěnka v tužce, 190 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Na červené rtěnky nejsem vůbec odborník, necítím se v nich, protože mi na mně přijdou moc vyzývavé. Asi bych svůj názor nezměnila, kdybych testovala klasickou rtěnku, ale rtěnka v tužce od Yves Rocher je něco mezi klasickou rtěnkou, balzámem a leskem, a ještě ke všemu ze všech tří produktů si vzala jen ty nejlepší vlastnosti. Dobře pigmentuje, je lehká a lesklá. Její barva není až tak sytá, že by jednou hutnou vrstvou překryla vaše rty. Do rtů se postupně lehce vpíjí, takže se mi během dne neudělaly klasické obrysy – kontury na okrajích. Navíc rty během dne hydratuje a vůbec nelepí.

    Známka jako ve škole: 1

    Video se připravuje ...
    Zeptaly jsme se vizážistky, podle čeho si vybrat červenou rtěnku • VIDEO: Adam Balažovič/bpž

  • Redaktorka zdraví Irena testovala:

    Revlon Colorburst Lip Butter, 132 Kč
    Revlon Colorburst Lip Butter, 132 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Rtěnka je typu Lip Butter, což znamená, že je ideální řešení ve chvíli, kdy máte trochu suché rty a rozmýšlíte se, zda jelení lůj, nebo rtěnku. Tahle věcička je totiž obojí – rty promastí, vyživí a zároveň obarví. Odstín Candy Apple je navíc lesklý. Z toho plyne, že rtěnka je poměrně měkká, že se obtiskne například na hrnečky a také že to není žádný celodenní držák. To se ale od tohoto typu výrobku ani nedá očekávat. Když člověk nejí a nepije, vydrží asi dvě hodiny. Vůně je velmi jemná a rty se k sobě nelepí. Výrobek zcela plní to, co slibuje.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka vztahů Ivana testovala:

    Rimmel Lasting Finish By Kate, 129 Kč
    Rimmel Lasting finish by Kate, 129 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Rtěnku používám každý den, je to jedna z několika dalších asi pěti kosmetických věcí, které nikdy nechybí v mé kabelce. Většinou dávám přednost barevným leskům, asi kvůli tomu, že jsou pak rty hydratovanější. Čas od času ale použiji i klasické rtěnky. Pokud jde o červenou barvu, není má nejoblíbenější, ale tahle od Rimmelu se mi moc líbí. Dobře se nanáší, má hezkou vůni a konzistenci, díky které vydrží na rtech poměrně dlouho. Jediné, co bych jí vytkla, je to, že méně hydratuje.

    Známka jako ve škole: 2

Autor: brig
Diskuse ke článku
.