Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Test krémů pro zralou pleť: Účinkují jen ty dražší, levné neměly šanci

  • 2. února 2017 | 06:00

    Denní krém by měl být povinnou výbavou každé ženy. Chrání totiž pokožku před počasím i nečistotami. Ovšem v každém věku byste měla sáhnout po takovém krému, jaký vaše pleť potřebuje. Rozhodly jsme se otestovat pleťové krémy pro věkovou kategorii 35+. Jak u nás dopadly?

  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

    Alcina, kašmírový, 379 Kč (50 ml)
    Alcina kašmírový pleťový krém, 379 Kč, koupíte na www.alcina.cz a ve vybraných kosmetických salónech
    Autor: archiv firem

    Standardní výkon, tak by se dal popsat účinek tohoto krému. Má poměrně jemnou strukturu, velmi snadno se rozetře, ale má extra suchá pleť nebyla úplně dostatečně hydratovaná. Oceňuji, že mě nikde nepálil a že nezanechával mastný povrch. Je určen pro péči v zimě a musím říci, že žádných zvláštních vlastností jsem si nevšimla.

    Známka jako ve škole: 3

    Avene PhysioLift, 741 Kč (30 ml)
    AVENE Physiolift denní krém, 741 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Krém, který je sice určen pro celý obličej, ale specializuje se na oblast očí, jejichž okolí má zklidňovat. Bohužel, má dlouhodobá zkušenost s firmou Avene potvrdila, že na mě to nefunguje. Jinak příjemný produkt mě prostě pálí na obličeji, nejvíce samozřejmě v oblasti očí. Pravda, za chvíli to přejde a není to tak dramatické.

    Známka jako ve škole: 2-

    Nobilis Tilia, projasňující, 519 Kč (50 ml)
    Nobilis Tilia projasňující krém Tilia, 519 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

    Tuto firmu mám obecně ráda, ale nutno říci, že na mou pleť je to prostě slabý kalibr. Hydratuje poměrně málo, i když má velmi příjemnou strukturu, ale co mě opravdu baví, je vůně. Je velmi příjemná, protože připomíná lipový čaj s citronem. Máte pak prostě pocit, že váš den se projasní, i když při pohledu na obličej to úplně není vidět.

    Známka jako ve škole: 2-

    Lavera, zpevňující, 399 Kč (50 ml)
    Lavera zpevňující denní krém, 399 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    Nádherná vůně, u které máte pocit, že už jen jí pečujete o svou pleť. Mně každopádně vyhovovalo, že nepálí kolem očí, což je první, co vždy na přípravcích na pleť testuji. Velmi dobře hydratuje, snadno se roztírá a nezanechává mastnou pokožku.

    Známka jako ve škole: 2

    Jafra, revitalizační se zlatem, 1120 Kč (50 ml)
    Jafra Revitalizační denní krém se zlatem, 1120 Kč, koupíte na www.jafracosmetics.cz
    Autor: archiv firem

    Tak tohle je láska. Není divu, aby za více než 1000 korun nebyla. Krém je velmi hutný, má pleť zajásala a ani v největším mrazu si najednou nepřipadala vysušená. Voní velmi decentně, nepálí a já jsem opravdu měla pocit, že pokožka vypadá pružnější a rozhodně je vláčnější.

    Známka jako ve škole: 1

  • Editorka Radka testovala:

    Rituals Deep Recovery, 860 Kč (50 ml)
    Rituals Deep Recovery noční krém, 860 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem

    Za mě naprostá láska, krém, který mi vyhovoval jako už dlouho ne, a když jsem ho spotřebovala, byla jsem opravdu smutná. Nedokážu asi sama posoudit, zda mi ubylo vrásek – doufám samozřejmě že ano. Ale bavilo mě sahat si ráno po probuzení na tváře, které díky tomuto krému byly hladší a vypjatější, aniž bych cítila sebemenší nepříjemné pnutí, což se někdy u krémů proti vráskám stává. Plný počet bodů bez váhání, i za to hezké balení.

    Známka jako ve škole: 1

    Bioderma Matriciane Rides, 649 Kč (30 ml)
    BIODERMA Matriciane Rides, 649 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Další spokojenost, první den po něm sice byla kůže trochu napjatá, ale pak se to už neopakovalo, naopak nastala samá pozitiva. Krém příjemně hydratoval, byl tak akorát mastný a bez parfemace, což vždycky kvituju s povděkem. Balení s pumpičkou mi také vyhovovalo, nehrozí, že si do krému zanesete nějakou nečistotu, když se vám nebude chtít hledat špachtličku.

    Známka jako ve škole: 1-

    SebaMed Anti-Ageing Q10, 299 Kč (50 ml)
    SEBAMED krém proti vráskám Q10, 299 Kč, koupíte v síti lékáren a drogerií
    Autor: archiv firem

    Krém z kategorie "neurazí, nenadchne", ale kladné pocity nakonec převažovaly. Určitě má smysl používat alespoň nějaký krém, ale tady u toho mi trochu přišlo, že hodně sází na hutnou konzistenci, a to nemám úplně v oblibě, navíc trochu moc napínal pokožku, kterou mám citlivou.

    Známka jako ve škole: 3

    Nivea, ochranný Q10 Plus, 300 Kč (50 ml)
    Nivea Ochranný denní krém proti vráskám Q10 plus, 300 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Krém, který jsem nakonec poslala dál. Nebyla jsem zklamaná, ale trochu zmlsaná krémy, po kterých se má pokožka cítila lépe, ale tady jsem měla pocit, že jsem si kůži prostě namazala nějakým krémem, abych jí dopřála nutnou péči. Vstřebával se celkem dobře, ale ne tak rychle, jak bych byla doufala, a taky jsem nepozorovala nějaký velký efekt ve vzhledu pokožky.

    Známka jako ve škole: 3

    Nivea Cellular Anti-Age, 400 Kč (50 ml)
    Nivea Noční krém pro omlazení pleti, 400 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Stejný dojem jako u krému na den, i když tady jsem měla pocit, že efekt působení na stav pokožky je přece jen o něco lepší. Minimálně ji slušně promašťoval, což potřebuji čím dál více, a neucpával póry, na což jsem také citlivá.

    Známka jako ve škole: 2-

  • Redaktorka zdraví Irena testovala:

    Eucerin Hyaluron-Filler, 649 Kč (50 ml)
    Eucerin Intenzivní vyplňující denní krém proti vráskám HYALURON-FILLER, 649 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Eucerin mám ráda, protože u většiny výrobků vítám jeho složení. Většinou nedráždí – a tak to bylo i u tohoto krému. Krém se dobře roztíral a do pokožky se dobře vpil. Nepálil, neštípal. Na obličeji zanechal příjemný pocit, nezůstal dlouho mastný a sama jsem měla pocit, že pokožka je pružnější a uhlazenější. Jestli to vidělo okolí, to úplně neposoudím. Co oceňuji, je to, že ho stačí málo, a tak mi rychle neubýval.

    Známka jako ve škole: 1


    Frais Monde, kazeta denní krém + sérum, 1390 Kč (50 ml)
    Frais Monde kazeta denní krém + noční sérum, 1390 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Tento krém jsem používala dohromady s vypínacím sérem. Co se této kombinaci nedá upřít, je to, že na pokožce opravdu funguje: cítila jsem, že se mi napíná. Pokožka byla po použití séra na omak velmi hladká a jemná. Má pleť na obličeji je ale hodně suchá, chvílemi jsem měla pocit, že následný krém ji dostatečně nepromastí a nevyživí. Osobně dám přednost něčemu hutnějšímu a výživnějšímu, ale lidem se smíšenou až mastnější pletí bude výrobek určitě vyhovovat. Velmi oceňuji složení bez parabenů.

    Známka jako ve škole: 2


    Weleda, granátové jablko, 579 Kč (30 ml)
    Weleda Granátové jablko zpevňující noční krém, 579 Kč, koupíte na www.weleda.cz
    Autor: archiv firem

    Weleda je v mém případě většinou sázka na jistotu. Krém jsem používala dohromady s vypínacím sérem a opravdu jsem cítila účinky. Sérum je nemastné a rychle se vstřebá. Po něm samotném je obličej hladší, po aplikaci krému navíc dostane potřebnou výživu, což má pleť ocení. A nezůstane dlouho mastná, což je fajn. Jasně, cena je vyšší, za dobré účinky a kvalitní složení si člověk musí připlatit. Pro mne osobně je Weleda vždycky super dárek k narozeninám.

    Známka jako ve škole: 1

    Lumene, zpevňující, 535 Kč (50 ml)
    Lumene zpevňující denní krém, 535 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem

    Krém zaujal hned na začátku svou vůní. Byl hutnější, což mi vyhovovalo, dobře se rozmazával i vstřebával. Také po něm jsem cítila, že pokožka je vypnutější, někdy jsem ale měla pocit, že je moc suchá. Mám citlivou pokožku a stalo se mi to asi třikrát – ve dnech, kdy kůže na obličeji dostala více zabrat na horách větrem a sluncem, krém po aplikaci trochu pálil. Opět spíše více ocení lidé se smíšenou či mastnější pletí.

    Známka jako ve škole: 2-

  • Produkční Boženka testovala:

    Havlíkova přírodní apotéka Krásná dáma, 563 Kč (30 ml)
    Havlíkova přírodní apotéka výživný krém Krásná dáma, 563 Kč, koupíte na www.havlikovaapoteka.cz
    Autor: archiv firem

    Česka přírodní kosmetika mě baví čím dál víc. S radostí jsem proto vyzkoušela výživný krém pro suchou pleť. Voní krásně po bylinkách, aby taky ne, je jimi doslova nabitý. Obsahuje například kostival lékařský, mateří kašičku a celou řadu olejů, jako jsou arganový, makový, avokádový a makadamový. Krém slibuje regeneraci a vyhlazení zralé pleti. Je velmi hutný a trvá mu delší dobu, než se vstřebá, proto bych ho doporučila spíš na večer.

    Známka jako ve škole: 1

    Bioderma Atoderm Nutritive, 539 Kč (40 ml)
    Bioderma Atoderm Nutritive, 239 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Bioderma Atoderm je krém doslova pro celou rodinu. Zvláště teď v zimě si ho může před odchodem do práce namazat i manžel. Rychle se vstřebává a nemusíte mít strach, že by zanechával mastný film. I přesto je velmi výživný a suchou pleť řádně hydratuje a promastí. Pokožka je po něm krásně hladká. Protože je i pro ekzematiky, nezatěžuje se zbytečnou parfemací.

    Známka jako ve škole: 1

    Nobilis Tilia, bioaktivní krém, 745 Kč (50 ml)
    Nobilis Tilia bioaktivní omlazující krém, 745 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

    Další z řady českých výrobků na bylinném základě. Krém má barvu i konzistenci lehkého vanilkového pudinku. Na to, jak je výživný, je opravdu lehounký a zanechá hebký film na pokožce. Má jemnou vůni, která mi trošku připomíná vůni pravého včelího vosku. Velice rychle se vstřebává a pomáhá i na hrubých a šupinatých místech. Pleť je po něm projasněná.

    Známka jako ve škole: 1

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    LUSH Million Dollar Moisturiser, 1395 Kč (50 ml)
    LUHS Million Dollar Moisturizer SPF 30, 1395 Kč (50ml), koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem

    Tento krém na bázi nejrůznějších olejů vás zaujme na první pohled. Klasický černý kelímek v sobě ukrývá zlatý, třpytivý krém. Sice se nebudete po jeho nanesení třpytit, pokožka je ale jasná a lesklá a na slunci opravdu září. Konzistence není hutná, ale krém je mastný a výživný. Na zimu je jako dělaný, protože pokožku ochrání. V létě bych ho doporučila ale jen na opravdu suchou pleť, jinak se budete mastit stejně jako já. Překrásně voní, pokožku vyživí a vzhledem k tomu, že obsahuje téměř jen přírodní látky, nenadělá na ní neplechu.

    Známka jako ve škole: 1-

    Optima Hydrating, hydratační, 1250 Kč (50 ml)
    Optima Hydrating hydratační krém, 1250 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem

    Na to, že je tento krém hydratační, má poměrně hutnou konzistenci. Poměrně rychle se ale vstřebává a už po dvou minutách máte pleť sice vláčnou, ale ne mastnou. Hodí se pro všechny typy pleti, ale věková kategorie 30 až 40 let – zralejší pleť – si asi bude žádat těžší kalibr. Co mi trošku vadilo, byla skutečnost, že krém po nanesení lehce pálí. Jinak ale funguje velmi dobře a udrží pleť hydratovanou celý den.

    Známka jako ve škole: 2

    Jeunesse Luminesce, hydratační komplex, 1674 Kč (30 ml)
    Jeunesse Luminesce Denní hydratační komplex, 1674 Kč, koupíte na www.jeunesseglobal.com
    Autor: archiv firem

    Láska na první dotek! Krém balený v pumpičce se tváří velmi hutně, ale stačí ho málo, dokonale se roztírá a během pár vteřin se do pokožky zázračně vpije a zanechá ji vláčnou a rozjasněnou. Skvěle se na něj nanáší make-up, který drží déle. Nepálí, nedráždí, není nijak parfemovaný, neucpává póry a pleť vyživí na celý den. Jediné minus je cena, která je opravdu hodně vysoká.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    Yves Rocher Serum Vegetal, vyhlazující denní péče, 499 Kč (50 ml)
    Yves Rocher Serum Vegetal Vyhlazující denní péče, 499 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Krém má lehkou texturu, nezanechává mastnou pleť a rychle se vstřebává. Pleť je po použití příjemně vláčná. Co mi na něm ale vadilo, byla velmi silná vůně. Voní hezky, ale moc silně a bylo mi to až nepříjemné.

    Známka jako ve škole: 3

    La Chevre, ajurvédský krém Ad Fontes, 548 Kč (50 ml)
    La Chevre Ayurvédský krém Ad Fontes, 548 Kč, koupíte na www.lachevre.eu
    Autor: archiv firem

    Pokud se přenesete přes to, že si připadáte, jako byste si na obličej mazala kozí sýr, budete pravděpodobně, stejně jako já, nadšená z účinků. Krém zanechává pleť nádherně vyživenou a přišlo mi, že je to na ní vidět na první pohled. Jelikož obsahuje samé přírodní látky, je vhodný i pro citlivou pleť.

    Známka jako ve škole: 2

    Eucerin Lipo-Balance, 444 Kč (50 ml)
    Eucerin Intenzivní výživný krém LIPO-BALANCE, 444 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Už na první pohled se jedná o velmi výživný krém. Je hodně hutný. Stačí si nabrat malé množství, které se krásně rozetře do pleti a rychle se vstřebává. Není parfemovaný a je opravdu hodně příjemný. Na to, jak je hutný, tak není vůbec mastný a neucpává póry.

    Známka jako ve škole: 1

    Manufaktura – Pleťový elixír, 249 Kč (50 ml)
    Manufaktura Pleťový elixír s vřídelní solí a růžovým olejem, 249 Kč, kloupíte na www.manufaktura.cz
    Autor: archiv firem

    To je láska od prvního okamžiku. Je to opravdový elixír. Obsahuje olej z divokých růží a nádherně po nich voní. Má krémovou texturu a také nezanechává pleť mastnou. V krému jsou vřídelní soli z karlovarských minerálních pramenů a pleť po použití jen září.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

Autor: brig
Diskuse ke článku
.