Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Test masek na vlasy: Které fungují a které loknám vůbec nepomohly?

  • 19. ledna 2017 | 12:00

    Venku mrzne, uvnitř je přetopeno. Když se k tomu přidá skutečnost, že nosíte čepici, není divu, že máte vlasy suché, krepaté, zničené a bez života. Proto byste měla investovat do masky na vlasy a používat ji ideálně jednou týdně. A klidně překročte dobu působení z doporučovaných 15 minut na dvě hodiny. Vaše vlasy se vám za to odvděčí. Z jakých masek na vlasy jsme nadšené my?

  • Editorka Radka testovala:

    Yves Rocher Reparation, 159 Kč

    Yves Rocher Expresní regenerační maska, 159 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Můj oblíbený kousek z přírodní řady kosmetiky. Tuhle masku ráda používám spolu se šamponem a kondicionérem, který do ní také patří. Není to maska, která vám na jedno použití provede zázrak s poničenými vlasy, ale pokud ji používáte dlouhodobě a v kombinaci s ostatními přípravky, rozhodně doporučuju. I díky ceně, která je zkrátka příznivá, a navíc se často dá pořídit v akci.

    Známka jako ve škole: 1

    Weleda, ovesná regenerační kúra, 269 Kč

    Weleda Ovesná regenerační kúra, 269 Kč, koupíte na www.weleda.cz
    Autor: archiv firem

    Přijatelný poměr cena/výkon. Weledu mám ráda, přírodní kosmetiku upřednostňuji. Zároveň tak trochu počítám s tím, že síla jejího účinku nebývá taková jako v případě kosmetiky plné chemie (účinek bývá dočasný). Tady se to ale nepotvrdilo. Tahle regenerační kúra je bezvadná, i když  to chce nechat ji na vlasech delší dobu, ideálně aspoň deset minut – takže nic pro chvíle, kdy spěcháte. Nezkoušela jsem dát trochu kúry do vlasů po každém mytí, v takovém případě se neoplachuje, bojím se, že by to nevypadalo dobře, kúra je celkem hutná.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka Irena testovala:

    Kallos Chocolate, 33 Kč

    Kallos Chocolate, 33 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Maska mě v prvním okamžiku nadchla svou vůní čokolády. Používá se na vlasy jemně vysušené ručníkem. Nanáší se dobře a hlavně se dobře roztírá, stačí jí tedy docela málo. Nechává se působit pět minut, což je tak akorát. Vlasy jsou po masce lesklé, výborně se rozčesávají. Jemně voní po čokoládě, a co je důležité: nemastí se tak rychle, jak se to po aplikaci některých masek stává. Skvělý výrobek za ještě lepší cenu.

    Známka jako ve škole: 1

    Nobilis Tilia, revitalizační kúra pro tmavé vlasy, 294 Kč

    Nobilis Tilia revitalizační kúra pro tmavé vlasy, 294 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

    Nobilis Tilia sází na přírodní péči a u té mám většinou pocit, že se musí člověk trochu vzdát pohodlí při používání výrobků. Tato revitalizační kúra spočívá v tom, že si člověk nejdřív rozmíchá jednu polévkovou lžíci výrobku v cca půl deci teplé vody a to pak vetře do vlhkých vlasů. Každý ví, že voda se do vlasů roztírá poměrně špatně, vždycky je jí někde málo a někde moc. Vlasy se mají následně balit do fólie a celé je potřeba to hezky nechat půl hodiny působit. Pak umýt ideálně šamponem stejné značky. A výsledek? Výrobek rozhodně nepůsobí jako kondicionér, takže se po něm mé nepoddajné vlasy rozčesávaly hodně špatně. Na druhou stranu jsem viděla, že vlasy jsou opravdu lesklé. Výrobek tedy úplně neuchvátil, ale ani nezklamal, svůj účel plní dobře, a navíc bez zbytečné chemie.

    Známka jako ve škole: 2

    Video se připravuje ...
    Jak správně nanášet kondicionér, aby fungoval a neplýtvaly jsme ho? • VIDEO: Adam Balažovič

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    Jafra, ultrahydratační vlasová maska, 540 Kč

    Jafra ultra-hydratační vlasová maska, 540 Kč, koupíte na www.jafracosmetics.cz
    Autor: archiv firem

    Nikdy předtím jsem o této kosmetice neslyšela. Je to kosmetika, která pochází z Malibu. S prvním produktem této značky jsem spokojená. Má příjemnou vůni, praktické balení a vlasy zanechává hebké a lesklé. Maska by měla také pomáhat s uzdravením poškozených vlasů. Obsahuje výtažky z mořských řas a vitaminový komplex namixovaný z přírodních zdrojů amazonských pralesů. Jen ta cena mi za masku na vlasy přijde hodně vysoká.

    Známka jako ve škole: 1

    Revlon ProYou Repair, 242 Kč

    Revlon ProYou Repair, 242 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Balení je opravdu velké, půllitrové, takže pro ženy s dlouhými vlasy, které potřebují velké množství masky, je to ideální a i těm jistě dlouho vydrží. Pro krátkovlásky, jako jsem já, je to možná až moc velké. Má příjemnou unisexovou vůni, takže masku může používat i váš partner. Výtažky z pšenice a sóji mají být ideálním spojením, kdy sója opravuje vlasy zevnitř už od kutikuly a pšenice je zase chrání proti vnějším vlivům. Vlasy jsou po použití jemné a nadýchané.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Bioderma Nodé A, 459 Kč

    Bioderma Nodé A, 459 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Tato maska je speciálně na podrážděnou pokožku hlavy. Takže pokud vás často svědí, dělají se vám lupy a máte ji vysušenou, pak po této masce určitě sáhněte. Má příjemnou konzistenci, hezky voní, a navíc je v praktické tubě a dobře se nanáší. Jako velkou výhodu spatřuji to, že ji lze používat denně, nikoliv jednou týdně, jak to u masek na vlasy většinou bývá. Proto se výsledky objeví mnohem dříve. Vlasy jsou po ní mnohem jemnější a ani při denním používání nejsou zatěžovány a nemastí se.

    Známka jako ve škole: 1

    Ziaja, kakaové máslo, 79 Kč

    Ziaja Kakaové máslo, 79 Kč, koupite na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem

    Ačkoliv Ziaju mám normálně ráda a její výrobky mi vyhovují, s touto maskou jsme si vzájemně zřejmě moc nesedly. Ano, skutečně vyhlazuje a vlasy jsou po ní lesklejší. Jenže na druhou stranu mi i při užívání jednou týdně, jak je doporučováno, přišlo, že pokožku hlavy dost zatěžuje. Měla jsem tedy pocit, že jsou vlasy zplihlé více než obvykle. Ale já mám vlasy vcelku zdravé, věřím tedy, že pokud máte vlasy vysušené, kúra se dostane tam, kam skutečně má, a budete s ní spokojena.

    Známka jako ve škole: 3

    Le Petit Olivier, vyživující maska na vlasy, 135 Kč

    Le Petit Olivier Vyživující maska na vlasy, 135 Kč, koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Le Petit Olivier je má oblíbená značka a ani tentokrát mě výrobek nezklamal. Vyživující maska na vlasy s olivami, bambuckým máslem a arganovým olejem krásně voní a splňuje to, co od ní očekáváte. Vlasy se ani při dlouhodobějším užívání nemastí, jsou krásně lesklé a jakoby nadýchané. Jako plus beru i to, že tato francouzská značka ve svých výrobcích nepoužívá parabeny a přitom jsou za velmi příjemnou cenu.

    Známka jako ve škole: 1

  • Produkční Boženka testovala:

    Lavera, intenzivní vlasová kúra, 59 Kč

    Lavera Intenzivní vlasová kůra, 59 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Pytlíček s bio makadamiovým a mandlovým olejem je hotový zázrak. Mám vlnité vlasy sahající na lopatky a bohatě mi vystačil na dvě použití. Je krémově hutný a překrásně voní. Nanesla jsem ho do celé délky vlasů ve sprše a neměla jsem trpělivost čekat celých pět minut, takže jsem ho opláchla mnohem dřív a neslibovala si žádný extra výsledek, ale mé vlasy byly hebké, jemné, nadýchané, voňavé, prostě přesně takové, jaké je chcete mít. Připadala jsem si, jako když jdu od kadeřníka. Tahle maska si rozhodně zaslouží už natrvalo své místo v mé i vaší koupelně.

    Známka jako ve škole: 1

    Nivea Repair and Targeted Care, 78 Kč

    Nivea Repair and Targeted Care, 78 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Kúra na poškozené vlasy vám udělá výbornou službu za výhodnou cenu. Vlasy jsou po ní hebké, a navíc i lesklejší. Perfektně se mi po ní vlasy rozčesávaly, a navíc se mi ani tolik necuchaly ty spodní, dole u krku. Voní příjemně, stejně jako všechny výrobky od značky Nivea. Co ale opravdu oceňuji, je, že vůbec vlasy nezatěžuje, takže nejsou zplihlé a zbytečně se nemastí.

    Známka jako ve škole: 1

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Alcina Royal Hair Pack, 499 Kč

    Alcina Royal Hair Pack, 499 Kč, koupíte na www.alcina.cz a ve vybraných kadeřnictvích
    Autor: archiv firem

    Tato maska byla pro mé suché, odbarvené a vysušené vlasy naprosto dokonalá. Pořizovací cena je sice vyšší, ale masky je hodně a na vlasy stačí jen malé množství, aby byly už po prvním použití lesklé a uhlazené. Navíc příjemně, ale nepříliš voní, takže vám její parfemace nebude vadit.

    Známka jako ve škole: 1

    L´Occitane, maska na suché a poškozené vlasy, 745 Kč

    L´Occitane na suché a poškozené vlasy, 745 Kč, koupíte na www.loccitane.cz
    Autor: archiv firem

    Co vás na této masce zaujme, je jemná květinová vůně, která nepůsobí nijak uměle. Vlasy nezatěžuje, ale také s nimi neudělá zázraky. Přestože je určená pro suché a poškozené vlasy, na ty mé nestačila. Pokud ale nemáte vlasy opravdu zničené, bude ideální. Pokud jste ovšem ochotna investovat do masky 745 korun.

    Známka jako ve škole: 2

    LUSH Tangled, rozpustná olejová maska, 285 Kč

    LUSH Tangled rozpustná olejová maska, 285 Kč, koupíte na www.lush.cz nebo v prodejnách LUSH
    Autor: archiv firem

    Nejlepší zábava na líné zimní neděle! Tato maska od LUSH vypadá jako horká čokoláda na dřevěné tyčince a není ničím jiným než směsí výživných přírodních olejů. Pro použití ji musíte v teplé vodě rozpustit a rozmíchat na kašičku. Mně na mé kratší vlasy vystačila na dvě použití. Teplou krémovou masku naneste na vlasy, přikryjte igelitem a nechte působit. Klidně celou neděli. Odměnou vám budou nádherně voňavé, zářivé a lesklé vlasy. Jednou za měsíc si ji ráda dopřeju.

    Známka jako ve škole: 1

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Ziaja Oliva, regenerační maska, 79 Kč

    Ziaja Oliva regenerační, 79 Kč, koupite na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem

    S produkty polské značky Ziaja jsem většinou velmi spokojená. Vyhovuje mi, že nejsou předražené, ale jejich nízká cena není na úkor kvality. U olivové masky mi vyhovuje svěží lehká vůně, která se udrží ve vlasech i po umytí. Jelikož si vlasy barvím a mám je oslabené, bez regenerační masky se neobejdu. Po vyfoukání jsem měla po jejím použití pocit, že vlasy nejsou tak roztřepené. Nemám co vytknout.

    Známka jako ve škole: 1

    Dove Regenerate Nourishment, 139 Kč

    Dove Regenerate Nourishment, 139 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Maska od Dove mi přišla trochu mastnější, a tak jsem se bála, abych neměla po vyfoukání mastné vlasy. Příjemně voní a stačí jí nanést opravdu málo, takže vám vydrží poměrně dlouho. Výsledek jsem poznala už po druhém použití, takže jsem s ní opravdu spokojená. Bojím se ale, že kdybych ji z vlasů opravdu dlouho neoplachovala, rychle by se mastily, protože maska je opravdu hodně hutná.

    Známka jako ve škole: 2

  • Redaktorka VIP Lucie testovala:

    Douglas Naturals Hair Care, 419 Kč

    Douglas Naturals Hair Care, 419 Kč, koupíte v síti drogerií Douglas nebo na www.douglas.cz
    Autor: archiv firem

    Maska na vlasy mě zaujala na první pohled, je přírodní, bez parabenů, bez barviv a s arganovým olejem.  Po vyzkoušení mě ale tolik nenadchla. Na vlasy jsem musela nanést docela velké množství, protože mi připadalo, že na vlasech je jí pořád málo, není vůbec mastná, jako jsou jiné masky nebo kondicionéry. Nechává se působit asi pět minut, poté se opláchne. Vlasy mám zesvětlené, a tím pádem docela suché, proto zkouším různé výrobky, které by jim dodaly zpátky energii, ale tahle maska jim příliš nepomohla, bohužel. Doporučila bych ji, pokud nemáte vlasy zničené a preferujete přírodní kosmetiku.

    Známka jako ve škole: 3

  • Redaktorka vztahů Ivana testovala:

    Gliss Kur Ultimate Repair, 89 Kč

    Gliss Kur Ultimate Repair okamžitá regenerační maska, 89 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Šedivět jsem začala poměrně brzo, a protože jsem se nechtěla smířit s šedivými vlasy, nezbylo nic jiného než je začít přibarvovat. Tato maska by měla působit proti vyblednutí barvy pro barvené nebo melírované vlasy. Nadchla mě její krémová konzistence a musím říct, že po několika týdnech mám opravdu dojem, že barva drží na vlasech déle. Vlasy jsou navíc hebké a krásně se rozčesávají. Kromě toho nádherně voní a cena je taky přijatelná.

    Známka jako ve škole: 1

Autor: brig
Diskuse ke článku
.